Jump to content

Mumların İnsan Psikolojisine Etkileri

blessed trinity

Önerilen Mesajlar

http://img265.imageshack.us/img265/5564/mumaksesuarqq1.jpg

Artık mumlara biçimleri, kokuları ve renkleriyle sadece bir aksesuar olarak bakilmiyor. İnsan psikolojisini etkilediğine dair ciddi iddialar var. Bunları bilmek ister misiniz?

Yesil mum

Hareketin ve verimliliğin sembolü olarak görülüyor ve vücut-beyin enerjisini dengelediği söyleniyor. Doğa tutkusunu arttırdığı da iddialar arasinda.

Mavi mum

Renk uzmanlarına göre algı yeteneklerimizin uyanmasına ve içsel yeteneklerimizin farkına varmamıza yardımcı olan en etkili mum.

Beyaz mum

Saflığın ve gücün sembolü olarak kabul ediliyor. Ayrıca birlikte yandığı diğer mumlarin da etkilerini arttırıyor. Beyaz bir mum duman çıkarıyorsa, çevredeki negatif düşünce ve etkileri yok ettiği söyleniyor. Eğer duman bir süre sonra kesiliyorsa, o bölge her çeşit olumsuzluktan arınmış sayiliyor.

Siyah Mum

En güçlü ve koruyucu mumlar olarak kabul ediliyor. Pek çok dinde, ayin ve törenlerde siyah mumun kullanılması buna bağlaniyor. Uzmanlar, aşırı kullanımın depresyona yol açabileceğini iddia ediyor. Bu yüzden önerileri, siyah mumun, beyaz renkli mumlarla bir arada kullanılması.

Kırmızı mum

Bu yorumu yapmak için aslında uzman olmaya hiç gerek yok. Kırmızı aşk ve romantizmin sembolü olduğuna göre, kırmızı mumlar da aynı etkiyi yaratacaktır. Nitekim uzmanlarda aynı şeyi söylüyor.

Pembe mum

Sevginin ve başarının sembolü olarak bakılıyor. Onurlu, bilinçli ve saf bir hayatın özellikleri pembe mumlarda toplandığı söyleniyor.

Turuncu mum

Neşeyi ve yaratıcılığı arttırdığı iddia ediliyor. Sonucunu görmek için ders çalışırken, çalışma masanızda turuncu mum yakarak küçük bir deney yapabilirsiniz.

Gri ve gümüş rengi mum

Açıklığın ve şeffaflığın sembolü olarak görülüyor. İçinde gizli kalmış yetenekleri ortaya çıkarmak isteyen kişilere, çalışma esnasında bu mumlardan yararlanmaları tavsiye ediliyor.

Kahverengi mum

Bu mumlar tarafsız, nötr özellikler taşıyor. Kısacası negatif veya pozitif bir etkisi olduğundan söz edilmiyor.

Mor ve eflatun mum

Bu renk mumlarin kişide başarı ve arzularını harekete geçirdiği ifade ediliyor.

alıntıdır...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kafayı mumlara mı taksaydım acaba... Sevmediğiniz mum yok maaşallah dreamcatcher, ben öyle anladım. Bence siz hangisini "yaksanız" olur. Sizin için en kötüsü olan kahverengi mum bile zararsız. Siyah bile beyaz ile kullanıldığında zararsız olabiliyor... Eh, şaşıtıcı değil yani (neden şaırmadığım konusuna girmeyeceğim, bu "ezoterik bir sır" olarak kalsın bende)

Başka kimler mumlarda hikmetler buluyor, öğrenmek istiyorum...

Eğlenceli, saadet dolu bir konu dreamcatcher. Mum apayrı bir huzur verir insanın içine, iyi bilirim. Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim için en kötüsünün kahverengi mum oldugunu da nereden çıkardınız.. hangi renk mumu sevdıgıme daır tek bır cumle dahı goremıorum..

rica ederim.. keyifli forumlar..

Dediğim gibi bunlr "ezoterik bir sır" idi. Rica etmeyin lütfen... Hoşça kalınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ya aslında cok guzel paylasımlar bunları deneyıp olumlu sonuclar alan varmı mesela psiwhell yaparken Gri ve gümüş rengi mum Mavi mum su ıkı yararlansam işe yarayabılırmı hatta aklıma sole bır dusunce geldı mumların hıcbır zararı yok butun renk mumları alıp yakmak lazım :D evde annemgıl olmasaydı denerdım ama sımdı denersem benı gerı zekalı sanrlar :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

haha ne yani mumların faydası yokmu demek ıstıyorsun ? :D

Bu arada bırsey sormak ıstıyorum profıl resmındekı o kız neyın nesı bır fılmden flnmı alıntı ?

sen git insanlara lucid falan gördür be anacım, dağıtıyoz şurda güzelim konuyu bak

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

En güzeli karanlık ve en rahatı.Ha bu arada renklerin kendine göre anlamları vardır.Kahverengi de bence toprak rengini taşıdığından bir anlamda ölüm rengidir bana göre.Kahverengi bana normalde sıcak gelen bir renktir fakat böyle bir anlam taşıdığını duymuştum.Lanet adamların uyduruk sözleri olmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...