FearTheFutuRe Oluşturma zamanı: Eylül 20, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 20, 2010 (düzenlendi) Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni Jüpiter, yarın Dünya'ya en yakın mesafeden geçecek ve çıplak gözle izlenebilecek. http://media4.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/NTV%20Bilim/Uzay/2010/eyl%C3%BCl/100920-jupiter.hlarge.jpg Güneş Sistemi’mizin en büyük gezegeni Jüpiter, bu hafta Dünya’ya en yakın mesafeden geçecek. En son 1963’te gezegenimize bu denli yaklaşan Jüpiter'in, özellikle Salı gecesi çıplak gözle bile görülebileceği belirtildi. Gün batımı saatlerinde doğu yönünde belirecek olan Jüpiter, gece yarısında tepede olacak. İzleyen iki gün Dünya, Jüpiter ile Güneş arasından geçecek ve bu sırada Jüpiter Ay’dan sonra gökyüzündeki en parlak cisim olacak. Dünya’ya 592 milyon kilometre kadar yakınlaşacak olan Jüpiter, gün batımından itibaren dürbün ve teleskoplarla, hatta açık bir havada çıplak gözle görülebilecek. En son 1963’te bu kadar yakından geçen Jüpiter’in bundan sonraki ziyareti 2022’de. Jüpiter her 12 yılda bir Dünya’nın yakınından geçiyor. Bu seferki geçişi özel kılan, Güneş Sistemi’nin bir başka üyesi olan Uranüs’ün de aynı günlerde Dünya’ya en yakın mesafeden geçiyor olması. Uranüs bu gece Dünya’ya 2.7 milyar kilometre uzakta olacak.. Eylül 21, 2010 FearTheFutuRe tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
FearTheFutuRe Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2010 Bu gece Kaçırılmamalı : ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rapit Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2010 mars diyorla jüpiter diyorlar kuyruklu yıldız sonra meteor yağmuru falan göremiyorum hiçbirşey ya ki bu olay dünmüş kaçırdım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
FearTheFutuRe Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2010 mars diyorla jüpiter diyorlar kuyruklu yıldız sonra meteor yağmuru falan göremiyorum hiçbirşey ya ki bu olay dünmüş kaçırdım Artık bidahakine : ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zamnest Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2010 Geçen günde Mars için aynı şeyi söylemişlerdi hiç bir şey göremedik Jupiter'ide kaçırmışız neyse herhalde bir kaç gün sonra Satürn falan da görülebilir hale gelir onu izleriz artık ya da olmadı Neptün falan nasılsa büssürü gezegen var Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
will Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2010 ben marsı görmüştüm. evin terasından bakarken, ayın sol tarafında çok parlak bi ışık vardı. kutup yıldızı dedi kuzenim ama olay şu... kutup yıldızı kuzeyde olur die biliorum. bu batı yönündeydi... ben gördüğüme inanıorum. güseldi. parlaktı. başka da bişi yok Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rapit Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2010 Artık bidahakine : ) kaç bin yıl sonra diyicem şimdi ama adamlar her sene geçircek bişi buluyorlar mars jupiter yıldız dolu geçen şey daha öncede vardı bu konu mars mars diye jupiterde dendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.