evagram Oluşturma zamanı: Eylül 23, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 23, 2010 Ben bu iki meslek arasındaki farkı bir türlü çözemedim biri bana yardım edebilir mii?? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Psikoloji sosyolojinin alt dalı olarak yer alır. Psikiyatri ise tıp biliminin alt dalıdır. Öncelikle bu ayrımı söyleyeyim dedim. Psikologlar ilaç yazamaz. Konuşarak kişinin sorununu çözer. Psikiyatri ise konuşarak dğeil ilaçla tedaviyi uygular. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Aynı şey değil mi? Yabancı terimler cazip geldiğinden bizimkilere herşeyi farklı farklı kullanıyorlar işte öyle kendilerince. Sinir oluyorum böyle gereksiz yere türkçeye geçirilmesine yabancı kelimelerin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Psikiyatr ve psikolog aynı şeyler değildir ama... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 kişi kendinin psikoloğu olur pskyatristi olamaz yani en azından yasal olarak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alperadana Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Psikoloji sosyolojinin alt dalı olarak yer alır. Psikiyatri ise tıp biliminin alt dalıdır. Öncelikle bu ayrımı söyleyeyim dedim. Psikologlar ilaç yazamaz. Konuşarak kişinin sorununu çözer. Psikiyatri ise konuşarak dğeil ilaçla tedaviyi uygular. cann arkadaşım psikiyatrlarda yeri geldiğince konuşarakda tedaviye uğraşır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ThreeNiL Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Psikiyatrist ve Psikolog arasındaki farklar Ülkemizde insanlar genelde ruhsal sorunlarla uğraşan insanların tanımlamasını yaparken psikolog yada psikiyatristi aynı anlamda kullanmaktalar. Bu kullanım aslında aldıkları eğitim olarak çok farklı olan iki grubu birbirine karıştırmaktır. Psikiyatrist tıp fakültesinden mezun olmuş ve ondan sonra 4 yıl psikiyatri ihtisası yapmış hekimlere denir. Böylece aldığı eğitimle insanın hem genel hastalıkları hakkında bilgi sahibi olan hem de ruhsal yapısını tanımlama ve gerektiğinde tedavi etme yetki ve bilgisine sahip bir insan ortaya çıkmaktadır. Hem hekim hemde üstüne ruh sağlığı uzmanı. Oysa psikologlar edebiyat fakültesinin psikoloji bölümünden mezun insanlardır. Normalde psiyatristlerle birlikte çalışırlar gerekli testleri hastalara uygularlar ve sonuçta psikiyatristin tanı koymasına ve tedavi etmesine yardımcı olurlar. Bazı özel eğitimlerden sonra psikoterapi yapmaya hak kazanırlar Bu işlev küçümsenemez. Hatta çok faydalı olduğunu da inkar edemeyiz. Ancak psikologların tek başlarına tanı koyma ve tedavi etme yetkisi yoktur. Hele ilaç yazma yetkileri hiç yoktur. Bu yapılmaya başladığı andan itibaren hastaya zarar verme başlamış olur. Bu yüzden müracaat ettiğiniz insan bir psikiyatrist mi yoksa bir psikolog mu iyi ayırım yapın. Hatta münkünse diplomasını görün. Ve bir sorununuz varsa güvendiğiniz başka bir hekimden referansla gidin. Bende PDR okuyorum. İlgi alanım sayılır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Sonuçta psikiyatrlar ilaçla tedaviyi kullananlardır. Açık ve uzun olarak yazmiyim dedim bir psikolog ilaç yazma yetkisine sahip değildir... En azında okulda sosyoloji ve psikoloji kavramını bize öğretirlerken bu belirgin farkı göz önünde bulundurmamız istenmişti... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zamnest Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 cann arkadaşım psikiyatrlarda yeri geldiğince konuşarakda tedaviye uğraşır Evet yapabilirler ama genelde yapmamayı tercih ederler. Duruma göre en fazla yarım saat konuşup sağlam bir ilaç yazıp yollarlar eve. Psikologlar ise uzun uzun oturur konuşur dinler. Ha ikisinde de tedavi uzun sürer. Psikiyatra gittiysen verdiği ilacı uzun süre kullanman gerekir ara vermeden. Psikologa gittiysen seanslara sürekli katılman gerekir tedavi için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alperadana Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2010 evet cann biri reçete yazarak diğeri konuşarak tırtıklıyolar cüzdanımızı :rofl: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rapit Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2010 piskoloğa gittim öyle sustu dinledi bir bakışları vardı sanki sorunları olan ben değilimde oydu psikiyatrisleri saymıyorum bile onlar zaten tam pskiyatrik vaka devlet hastahanelerine gidin de doktorun davranışlarına bir bakın ne demek istediğimi anlarsınız lustral diye bi hap verdi bana mutlu olcan dedi bunla kandırdı beni ölüyordum az kalsın miğde bulantısından birdaha kullanmadım şahsen Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
piskopat Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2010 Bir kere daha sınıfta kalmazsam ve 6 sene sonra kararımı değiştirmemiş olursam, 10sene sonra bu forumdaki herkese benden beleş tedavi ve antidepresan Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zamnest Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2010 Bir kere daha sınıfta kalmazsam ve 6 sene sonra kararımı değiştirmemiş olursam, 10sene sonra bu forumdaki herkese benden beleş tedavi ve antidepresan Evet aynısı benim içinde geçerli ama ben beleş tedavi yapmam şimdiden söylüyorum 10 yıl sonra "Tanıdın mı beni gnoxis'ten ben" falan demeyin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rapit Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2010 tamam tamam ben ikinizide ücretsiz tedavi edicem de beni kim tedavi edicek Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.