Jump to content

Cadılar Bayramı(31 Ekim)Nedir?

MerLin

Önerilen Mesajlar

Cadılar Bayramı

31 Ekim'de kutlanan, çoğunlukla çocukların kostüm giyerek kapı kapı dolaşıp şeker, meyve ve diğer hediyeler aldığı bayramdır. Bu klasik anlayışın yanı sıra; birçok değişik Cadılar Bayramı aktiviteleri de vardır. Kostüm partileri, korku filmleri izlemek, "perili" evlere gitmek ve diğer sonbahar aktiviteleri gibi.

Bir Pagan festivali olarak İngiltere'de İrlandalılar, İskoçlar ve Galliler tarafından kutlanılmaya başlanmış; 19'uncu yüzyılda bu gelenek Kuzey Amerika'ya göçenler tarafından da devam etmiştir.

Batı Dünyası; 20'inci yüzyılda Cadılar Bayramı'nı bir Amerikan popüler kültürü olarak tanımıştır.

Cadılar Bayramı genelde birçok Batı Dünyası ülkesinde kutlanır. Ancak popüler listesi Avustralya, Türkiye gibi ülkeleri de etkilemiştir.

Cadılar Bayramı'nın sembolü gülen bir balkabağıdır; bunun için de bir balkabağının içi boşaltılarak gülen bir surat şeklinde kesildikten sonra içinde bir mum yakılarak şeytani bir surat gösterilmeye çalışılır.

Yemek olarak resmi şekeri, elma şekeridir. Bundan farklı olarak tüm şekerlemeler de kullanılır.

Muhafazakar (Katolik) Hıristiyanlar genelde Cadılar Bayramı'nı desteklemezler ve yanlış bulurlar.

Cadılar Bayramının kökeni aslen Samhain olarak bilinen kadim Kelt Festivalidir. Samhain Festivali hasat mevsiminin bitişini kutlamak için gerçekleştirilir. Geleneksel olarak,festival kadim Paganlar tarafından kış için malzemelerin ve malların hazırlanması için kullanılırdı. Eski Gaeller şimdi Cadılar Bayramı olarak bilinen 31 Ekim'in yaşayanlar ve ölüler dünyası arasında bir bağ yarattığına inanırlardı. Ölüler kötü niyetli ve tehlikeli kabul edilir, yaşanılan sorunlardan hastalıklardan ve kötü hasattan onlar sorumlu tutulurdu. Festivalde ateşler yakılır, genellikle kış için öldürülen hayvanların kemikleri bu ateşlerde yakılırdı. Raufun ruhları taklit edebilmek için maskeler ve kostümler giyilirdi.

Arkadaşlar yazı alıntıdır.Ve bildiğiniz gibi cadılar bayramının son zamanlarda insanlar Türkiye'deki şeker bayramlarına çevirdiler.Ne amaçla nerden çıktığını bile bilmeden hemde.Sizin cadılar bayramında bir programınız varmı?Belki bir Gnoxis buluşması ayarlardık :p:D.Onun dışında Cadılar Bayramı gecesi küçülenay-yarımay'a denk geliyor,onun dışında cadılar bayramına özel yapabilceğimiz uygulama vs. birşey varmı?Ona göre bir sene daha beklemeyelimde :p:rofl:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu gelenek aslında Amerika’ya 1840’lı yıllarda gelen İrlandalı göçmenlerden kaynaklanıyor(ki İrlanda’da bu geleneğin başlaması ve yayılması;M:Ö 5. y.y. da İrlanda’nın şirin bir beldesi olan Celtic kasabasında yaz sonu 31 ekim olarak kabul edilmesi ve o sene içinde ölen insanların vücutsuz kalan ruhları o gece kendilerine vücut aramak için geri geldikleri kabul edilmesiyle başlamış..) Kasaba halkı bedenlerini bu ruhlara kaptırmamak için o gece evlerini ruhları korkutacak şekilde düzenleyip, korkunç kıyafetler giymek suretiyle ruhları korkutmaya çalışırlarmış.Sonraki çağlarda bu geleneğin şirin bir hal

alması ruhların gezindiği yöndeki inancın zayıflamasıyla olmuş ve bu özel gün için kostüm giymek bir çeşit kural halini almış.

Başka bir efsanene göre 31 Ekim gecesi ev ev gezen ruhlar yiyecek arıyorlar , naz etmeyip yiyecek veren ev sahiplerine iyi davranıyorlar , cimri olanlarına ise yıl boyunca şiddet ve celal bombardımanına tutuyorlar.Zamanla bu inanış da ilginç kıyafetler giyip evleri dolaşarak şeker isteme halini alıyor.Bir de duruma el atan balkabakları var ki onların durumunun daha içler acısı olduğunu söylemeliyim Jack-o- Lantern(yani balkabağından yapılma halloween feneri) efsanesi ise Jack adında insanları kandırmayı seven düzenbaz bir şakacının (haşa!) şeytanı kandırıp bir ağacın tepesine çıkarıp ağaca haç kazımak suretiyle şeytanı ağaca hapsetmesi ile ortaya çıkıyor ne yapacağını şaşıran şeytan mecburen Jack’le, ona dokunmayacağına dair anlaşma yapar.Öldüğünde ne hikmetse cennete kabul edilmeyen çek şeytan tarafından cehenneme de alınmaz yalnızca içinde köz bulunan bir şalgamın ışığında cennetle cehennem arasında bir bölgede kalmakla cezalandırılır,yüksek bir ihtimalle şu an İstanbul da olan çek Amerika'ya giden İrlandalı göçmenlere ilham verir ve göçmenler geleneklerini sürdürmek için balkabaklarının içlerini oyup, onlara jack-o-lantern şeklini verirler.. :D

nevermore tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

E tamam ışte blue köken oradan geliyor zaten de nedir bu sosyete partileri düzenlemek onu anlamıyorum :) . Ayrıca gecenin bi yarısı kafasında kırmızı takke ile iki tane çocuk görsem kapımda şeker isteyen düşüp bayılırım ben :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

E tamam ışte blue köken oradan geliyor zaten de nedir bu sosyete partileri düzenlemek onu anlamıyorum :) . Ayrıca gecenin bi yarısı kafasında kırmızı takke ile iki tane çocuk görsem kapımda şeker isteyen düşüp bayılırım ben :D

Keşke gelseler abi öyle :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu günde cadıların enerjilerinde değişiklikler oluyor mu?

bu güne samhain denir. Cadılar içn en önemli bayramlardan biridir. Ana bayramlardan biridir. Her doğal döngünün cadının enerjisinde değişim yaratması gibi bu günde tabi ki enerjilerde değişime neden olur. (Diğer bayramlara nazaran daha güçlü hissedilir) Her cadı samhain'da muhakkak güçlü bir çalışma yapar. Bu bazen gelecek yıl için fal bakmaya yöneliktir (geleneksel ateş falı gibi) bazen eski ata ruhlarımızı çağırma çalışmasıdır (onlardan güç veya bilgi almak için) bazen de ruhları onurlandırma veya farklı invokasyon çalışmalarıdır. En nihayetinde öte alem ile bu alem arasındaki perdenin en ince olduğu süreç olması açısından cadıların en önemli bayramıdır diyebiliriz. Tabi bu süreçte iyi kötü her varlığın alemimize girişi kolaylaşır, bu açıdan dikkatl çlaışmalar yapmak lazım. Daha eylülde 31 ekime hazırlıklar başlanır =))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

samhain kutlu olsun!!!

http://static.skynetblogs.be/media/9592/dyn010_original_800_670_pjpeg_2669916_a2d8cea12f127afc94ad802e9bd464a0.jpg

Ritüeller için bakınız;

http://www.gnoxis.com/cadilar-bayrami-ozel-shamhain-ritueli-13779.html

http://www.gnoxis.com/munzevi-samhain-ritueli-47892.html

http://www.gnoxis.com/cissyden-ozel-samhain-dosyasi-40432.html

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...