Jump to content

Simyacıların büyüye olan bakış açısı?

egos58

Önerilen Mesajlar

simya aydınlanmanın felsefe taşının gerçek bilginin yoludur. bu nedenle simyacılar keşf edilmemiş açıklanamayan bilgilerin açıklanabilmesi için çalışırlar.

bunun için halk dilindeki efsanelerde, büyülerde dahil olmak üzere bu etkinin bilimsel gerçek kaynağını ortaya çıkarmaya çalışırlar.

gerçek simyacılar bilimi ayıramazlar(biyoloji, felsefe, kimya,matematik vs) onlar için bilim bir vücuddur bir bütün olarak puzzle nin parçaları gibi biraraya getirirler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi never majikal yardım alması gereklidir demiş de ben her zamanki gibi maji ile büyü arasındaki farka dikkat çekmek istiyorum. Maji bir disiplin, bir kavrayış iken büyü sadece somut etkiler yaratmayı hedefleyen bir uygulamadır. Aslında şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki majiyle simya arasında hemen hiç bir fark yoktur, majikal insiyasyon, insan ruhu üzerinde gerçekleştirilen simyasal bir süreçten ibarettir. Bu durumda simya=maji dersek, majikal yaşantıda kullanılan büyüler, simyasal süreçte simyacının çeşitli faydalar elde etmek üzere hazırladığı enslere tentürlere benzetilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Simyayla majiyi birbirinden ayırabilmek çok zordur gerçekten zira simyanın nerede başlayıp majinin nerede bittiği konusu ihtilaflıdır. Fakat bana kalırsa simya denilen sanat majinin kapsadığı sanatlardan yalnızca biridir. Ama burada da simyanın kendi içerisinde nasıl ayrıldığı konusu önem kazanıyor. Simya iki türlüdür: [birincisi] Felsefe Taşı'nı elde edebilmek için uğraş veren Sağ El Yolu simyası. [İkincisi] ise 'Typhonian Alchemy' denen, ve nihayi amacı Felsefe Taşı'nı değil bunun Sol El Yolu'nda tekabül ettiği 'Kara Taş'ı yani 'Khemeia'yı üretmek olan simyadır. Buna 'Kara Simya' veya 'Sol El Yolu simyası' diyebiliriz, farketmez. Sonuçta bunların her ikisi de farklı yollardan sonsuz yaşama açılan kapıların anahtarlarıdırlar.

Bu noktada 'kendinin yaratıcısı olan' Khepera sembolizması bize Typhonian Alchemy veya Sol El Yolu simyası hakkında fikir verir.

Nechesch & 358

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...