hexagram Oluşturma zamanı: Mart 27, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 27, 2007 ALTINCI DUYUNUZA GÜVENMEKTEN KORKABİLİRSİNİZ Alıştırma-14 Güvenmeyi Öğrenmek Bu alıştırda da yine 3sorunuzdan birtanesini yanıtlıyor olacaksınız.Alıştırmayı bitirdiğinzde hangi soru olduğunu benden öğrenebilirsiniz.”mış gibi” yapmak 6.histe önemli birşeydir.12.alıştırmada da elmayı görmüyorsanız görüyormuş gibi yapın demiştim. Yani illa görmeniz gerekmiyor.Öyleymiş gibi davramanız yeterli. Şimdi de kolaylık olması açısından yanıtladığınız sorunun cevabını biliyormuşsunuz gibi düşünün.Aslında zaten biliyorsunuz ama buna inanmıyorsanız “mış gibi” yapın Özel bir çaba sarfetmeniz orlamanız gerekmiyor. Düşünmenize bile gerek yok.Sadece bu satırları okurken,o sorunun yanıtı için gereken bilgiyi almakta olduğunuzu farz edin. Soruyu yada yanıtı tahmin etmeyeceksiniz.Sizin istediğiniz,bir araya geldiklerinde sizin için anlam ifade eden ve yanıtın niteliğini belirten bilgi parçaları edinmek.Bu parçaların tek başlarıına anlamlı olmaları yada mantıklı bir sıra izlemeleri gerekmez. Ne de olsa,ne olduğunu bilmediğiniz bir soruyu yanırlıyorsunuz,dğeil mi? Şimdi bu sorunun yanıtını bulabileceğinizi ve bu sırada düşündüğünüz,anımsadığınız, kokusunu aldığınız,hissettiğiniz,işittiğiniz her şeyin size yardım edecek bilgi parçaları olduğunu farz edin. Tekrarlıyorum.Sorunuzu tahmin etmeyin yada “bu kesin şu sorunun yanıtıdır” gibi yorumlardan kaçının.Bu sizin altıncı hissinizi kullanmanızı zorlaştırır.Sadece edindiğiniz izlenimleri yazmanız yeterli. Kaleminizle yada kayıt cihazınızla,tüm izlenimleriniz kaydetmeye başlayın. Derin bir nefes alın ve burnunuzane kokusu geldiğine dikkat edin.Ne işittiğinize dikkat edin.Zihninizden neler geçiyor? Şuanda kendinizi nasıl hissediyorsunuz ve bu his,sizde ne gibi anılar uyandırıyor?Tüm izlenimlerinizi yazın. Başka bir yerde olduğunuzu farz edin.Neredesiniz? Ne yapıyorsunuz? Etrafınızda neler var? Arka planda neler oluyor? Şu anda herşeyi fark edin.Dırakın,algıladığınız şeyler kendi dünyalarını oluştursun ve siz bu dünyaları tanıyın.Gördüğünz bir şeyin tadınız alabilir yada kokladığınız bir şeyin sesini duyabilirsiniz.Bütün duyularınızın birlikte çalışmasına ve yaratmasına izin verin ve şu anda neler hissettiğinize dikkat edin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ilcedekisir Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2015 Kimse buralara bakmamış sanırım çok yararlı ve güzel bilgiler vermişsiniz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MuratVFX Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2015 Kimse buralara bakmamış sanırım çok yararlı ve güzel bilgiler vermişsiniz Teşekkürler sayende bu güzel konuyu farkketim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.