Jump to content

Bir Kadıköy Klasiği 'Kaybedenler Kulübü'

Önerilen Mesajlar

Oluşturma zamanı:

Tolga Örnek’ten sıradışı bir film: "Kaybedenler Kulübü"

Başrollerini Nejat İşler, Yiğit Özşener ve Ahu Türkpençe'nin paylaştıkları filmde, onlara İdil Fırat, Rıza Kocaoğlu ve Serra Yılmaz eşlik ediyor. Fikri Mehmet Ada Öztekin'e ait olan filmin senaryosu, Tolga Örnek ve Mehmet Ada Öztekin tarafından kaleme alındı. Güçlü, şaşırtıcı ve mizah dolu bir senaryoya sahip olan filmin yapımcılığı, Ekip Film ve Tiglon tarafından gerçekleştirilecek. Aynı anda Red Camera ve Canon Mark II kamerası kullanılarak Türkiye'de çekilecek ilk film olma özelliği de taşıyacak olan 'Kaybedenler Kulübü', Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü ile koordineli bir çalışmanın ürünü olacak.

Alternatif kitaplar basan bir yayınevinin sahibi olan Kaan (Nejat İşler) ile Kadıköy'de bar işleten, çok sıkı bir plak ve efemera koleksiyoneri olan Mete (Yiğit Özşener), 90'lı yılların ikinci yarısında, sanki bir yerde oturmuş konuşuyorlarmış ve kimsenin bundan haberi yokmuş gibi bir radyo programı yapmaya başlarlar. Yaptıkları program zaman içinde hem onların hem de dinleyenlerin hayatını değiştirecektir. Programın şöhreti hızla yayılırken Kaan ve Mete eski hayatlarına aynen devam ederler. Hergün başka kadınlarla yalnızlığını gidermeye çalışan Kaan, aradığı aşkı Zeynep'de (Ahu Türkpençe) bulur ve bu aşkı tutkuyla yaşamaya çalışır; aralarındaki hayat görüşü farklılığına rağmen... Bu arada herkesin 'kendi kaybını' bulduğu 'Kaybedenler Kulübü', toplumun farklı kesiminden insanları biraraya getirerek adeta bir 'ortak mahalle' de buluşturur. Kendi yalnızlıklarıyla bile dalga geçen, sisteme her gün başkaldıran, hayatın kıyısında yaşayan Kaan ve Mete'nin renkli hayatlarını yansıtan programın tutkunları, 'Kaybedenler Kulübü'nün üyeleridir artık…

'Kaybedenler Kulübü', cesur yaklaşımı, farklı anlatım dili ve oyuncu kadrosunun gücüyle, önümüzdeki sezonun en heyecan verici filmlerinden biri olacak. Orijinal film müziği Cavit Ergun ve Can Göksu tarafından bestelenen filmde yer alan şarkılar, 'Kaybedenler Kulübü'nün orijinal playlist'inden seçildi. Leonard Cohen'den Ferdi Özbeğen'e, Moody Blues'dan Mazhar Fuat Özkan'a, Otis Redding'den Ümit Besen'e uzanan müzikler, filmin benzersiz atmosferine eşlik edecek. Universal Music Taxim Edition'la

yapılan işbirliği ile gerçekleştirilen bu çalışma, 'Kaybedenler Kulübü' izleyicilerine uzun metraj bir müzik keyfi de yaşatacak.

Geçtiğimiz günlerde çekimlerine başlanan film, 18 Mart 2011 tarihinde vizyona girecek.

*sinematürk

Yanıtlama zamanı:

Filmin ismini ilk gördüğümde "Acaba?" demekten kendimi alamadım... Gerçekten düşündüğüm gibi, gerçek kaybedenler kulübü üzerine bir hikayeymiş... Keşke bu programın gerçekten yapıldığına ilişkin bilgi de verilseymiş... Kaybedenler kulübünü ilk dinlediğimde ortaokuldaydım... Sene 90 ya da 91 en fazla 92... Kaan ile Mete program boyunca sanki kendi aralarında konuşur, kadehlerini tokuştururlardı... O zamanlar elbette ki radyoların farklı bir anlamı vardı ve o dönemde radyo programları arasında en marjinal programdı sanırım :) Filmi dört gözle bekliyorum...

Yanıtlama zamanı:

@aurorax

bilenler bilmeyenlere anlatsın şeklinde bir gizem uygulanmış sanırsam... hey gidi günler diyerek izleriz artık :)

Yanıtlama zamanı:

Son yıllarda beni en heyecanlandıran filmlerden biri oldu, her ne kadar yönetmeninin önceki çalışmalarını pek beğenmesem de oyuncular ve hikaye gerçekten çok özel... Umarım hayal kırıklığına uğramayız bu bekleyişin sonunda.

Ayrıca şimdiye kadar dinlememiş -dinlyememiş- olanlar yada nostalji yapıp olsa da dinlesek diyen arkadaşlar için gelsin öyleyse

http://kaybedenlerkulubu34.blogcu.com/ programın kayıtları :)

Yanıtlama zamanı:

nejat işler ve arkadan sesi duyulan gereksiz çocuğun program koseptinin suyunu çıkartmasıyla hayal kırıklığına uğradım...

Yanıtlama zamanı:
nejat işler ve arkadan sesi duyulan gereksiz çocuğun program koseptinin suyunu çıkartmasıyla hayal kırıklığına uğradım...

ya cidden wondrous nası izin vermıs bu yayına bi de 1000 kusur adam ne akla hızmet dınlıyor diye dusunuyorum

Yanıtlama zamanı:

nejat sızdı program gayet iyi fianl yaptı bence herşeye rağmen dinlemeye değerdi her ne kadar metenin sesini duyamasak da kaan da yetti...

Yanıtlama zamanı:

Tür : Komedi / Dram

Gösterim Tarihi : 25 Mart 2011

Yönetmen : Tolga Örnek

Senaryo : Mehmet Ada Öztekin , Tolga Örnek

Görüntü Yönetmeni : Burak Kanbir

Yapım : 2010, Türkiye , 110 dk.

Oyuncular

Nejat İşler (Kaan) , Yiğit Özşener (Mete) , İdil Fırat , Rıza Kocaoğlu , Ahu Türkpençe , Serra Yılmaz

Alternatif kitaplar basan bir yayınevinin sahibi olan Kaan (Nejat İşler) ile Kadıköy’de bar işleten, çok sıkı bir plak ve efemera koleksiyoneri olan Mete (Yiğit Özşener), 90’lı yılların ikinci yarısında, sanki bir yerde oturmuş konuşuyorlarmış ve kimsenin bundan haberi yokmuş gibi bir radyo programı yapmaya başlarlar. Yaptıkları program zaman içinde hem onların hem de dinleyenlerin hayatını değiştirecektir. Programın şöhreti hızla yayılırken Kaan ve Mete eski hayatlarına aynen devam ederler.

Hergün başka kadınlarla yalnızlığını gidermeye çalışan Kaan, aradığı aşkı Zeynep’de (Ahu Türkpençe) bulur ve bu aşkı tutkuyla yaşamaya çalışır; aralarındaki hayat görüşü farklılığına rağmen... Bu arada herkesin ‘kendi kaybını’ bulduğu ‘Kaybedenler Kulübü’, toplumun farklı kesiminden insanları biraraya getirerek adeta bir ‘ortak mahalle’ de buluşturur. Kendi yalnızlıklarıyla bile dalga geçen, sisteme her gün başkaldıran, hayatın kıyısında yaşayan Kaan ve Mete’nin renkli hayatlarını yansıtan programın tutkunları, ‘Kaybedenler Kulübü’nün üyeleridir artık…

*Görece iyi bir film. Radyo programlarını dinlememek kayıp sayılabilir ( Bir daha başlasalarda dinlesek) .. Biraz daha absürt replikler olsaydı. Kuşçu amcayla muhabbet yada programdan kesitler daha etkili olabilirmiş.. Beğendim şahsen

Buda şu replik güzel bir tespit içeriyordu

” Kadınlar, seni sen yapan özelliklerine aşık olurlar, sonra da o özellikleri senden almaya çalışırlar.”

Yanıtlama zamanı:

” Kadınlar, seni sen yapan özelliklerine aşık olurlar, sonra da o özellikleri senden almaya çalışırlar.”

Yanıtlama zamanı:

Seyrettiğim en iyi filmlerden biridir. Kesinlikjle izlenmesi dinlenmesi düşünülmesi gereken bir film.

Yanıtlama zamanı:

keşke gerçek hayattaki hallerini de takip edebilseydim dediğim film oldu. bana göre en başarılı yerli film

Yanıtlama zamanı:
bu film süper bi film gercekte bu radyo tuttarmıydı tartışılır ama film çok tuttu :)

Bu zaten gerçek bir radyo programıymış.. dokranların ikinci yarısında yayınlanıyormuş.. Hiç dinlemedim.

Yanıtlama zamanı:

Arkası yastıkla desteklenmiş, şişirilmiş, havada kalmış, cansız olmaktan öteye geçememiş neredeyse taklit bir yerli yapım.

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...