Jump to content

Ayda Beklenmedik Keşif!


FearTheFutuRe

Önerilen Mesajlar

http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101101090343_moonspace.jpg

 

Dünya'dan 4 kat küçük olan uydumuz Ay üzerinde böyle bir şey görmeyi hiç kimse beklemiyordu!

 

Ay'la ilgili son keşif, LRO'nun kamera takımından geldi. Takımın şefi Mark Robinson'ın söylediğine göre, Ay'daki en yüksek nokta keşfedildi.

 

İşin ilginç kısmı ise Dünya'dan oldukça küçük olan Ay'ın en yüksek, noktası Dünya'nın en yüksek noktasından daha yüksek. Şöyle ki, deniz seviyesinden 8.848 metre yüksekte bulunan Everest Dağı, Ay'daki en yüksek noktadan 1938 metre daha alçakta duruyor. Bilimadamları bu en yüksek noktayı, 4 milyar yıl önce yaşanmış olan ve Güney Kutbu'nu vuran meteor yağmurunun oluşturduğunu düşünüyor.

 

Amerika Başkanı Obama, Ay'a insanların artık gönderilmeyeceğini açıklasa da, uydumuzla ilgili yapılan keşiflerin ardı arkası kesilmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlginç bir bilgi.Ama insanların böyle araştırmaları yapması sizinde burada paylaşıp bizi bilgilendirmeniz güzel.Seviyorum bu gezegeni.Karanlık ve sessiz.Bakalım gizemleri de ne zaman çıkacak.Ayrıca meteor yağmuru denmesi aslında bu olasılık yüksek.Ay'ın yüzeyi çok fazla girinti-çıkıntılı.Ama bence başka sebeplerden de olabilir.Konuyu saptırmak istemem ama belkide ayın böyle boş görünmesi önceki yaşanan canlı çatışmalarından ve istilalarından dolayı keşfedilip,gezegenin tüm enerjilerinin bitimine kadar kullanılmış olabilir.Sonuçta ne bir yerçekimi var nede herhangi bir ot,çimen vs. kalıntı yok yani.Ama eminim ki mutlaka bir kaç tane üs bulunması gerekli.Umarım böyle birşey varsa(ki vardır diye ümit ediyorum) bulunur.Işıkla kalın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nedense bilgiyi görünce hiç şaşırmadım. Ay tam bir gizem. Ay kraterleri çok fazla ve garip bir biçimde yüzeyseldir ve Ay'ın bileşimi, dünyadan farklıdır. Normalde Ay'ın çizdigi yörünge, dünyanin ekvatoral çemberine karşıt olmalıdır, ama Ay garip bir şekilde dünyanın yaptığı gibi, güneşe bağımlı bir yörünge çizer. Üstüne üstlük, eksen dönüşü ve yörünge hızı öylesine bir denklem oluşturur ki bu kütlenin hep aynı yüzü Dünya'ya bakar. Neredeyse her gezegenin onlarca uydusu olmasına rağmen, ortalama büyüklükteki gezegenimiz ve çekim gücü milyarlarca yıldır zinciri boşa sallamıştır. Ayrıca Dünya gibi küçük bir gezegenin uydusu için Ay olması gerekenden çok çok daha büyüktür. Güneş tutulması gibi olaylarda Ay Güneş'i resmen milimetrik bir hesaplamayla tam olarak kapatır. Ne daha fazla ne daha az. Tam da bu orana sahip bir kütlenin Dünya tarafından yakalanıp yörüngeye oturması tamamen bir rastlantı olsa gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...