Jump to content

Daha Az Uyuyun, Ama Uykusuz Kalmayın! (Uyumak için az zamanı olanlar!..)

gotixa

Önerilen Mesajlar

Herkese iyi günler.. Bir başlığımda daha beraberiz. :D

Bu konuda anlatacağım durum sabahlara kadar pc başından ayrılamayıp, sabah 3-4 saat uykuyla, okula, işe.. gitmek zorunda olanlara.. (bkz: ben)

Öncelikle burada anlatacaklarımın daha önce hiçbir yerde paylaşılmadığını ve bu makalenin bizzat tarafımdan yazıldığını belirtmek isterim. Başka yerlerde paylaşmak isteyenler olursa lütfen buradan alıntıladığını belirtsin..

Uyumak için az zamanı olanlar!

Çareniz içeceklerde saklıdır. :thumbsup: Kendi gözlemlerimle vardığım bir sonuç..

Gün içerisinde, öncelikle yatmadan önce bol bol sıvı tüketiniz. Bu sıvılar gecelik tuvalet ihtiyacınızı arttıracaktır. :o Bu sayede gece sık sık uyanacaksınız..

"iyi ancak zaten 2-3 saat uyuyoruz, bırak da o zamanımızı da iyice uyuyarak geçirelim"

diyebilirsiniz. Ancak şu açıklamayı okuyun..

"İnsanlar uyuduklarında çok fazla rüya görürler. Uzun rüyaların ortalarında uyandıkları zaman kendilerini yorgun ve bitkin hissederler."

Sık sık uyanıp uyuduğunuzda çok fazla rüya göreceksiniz ve tuvalet ihtiyacınızdan ötürü rüyanızda sürekli rahatsız olup uyanacaksınız. Rüyadan kalktığınızda eliniz kolunuz 100 kilo kadar ağır gelecek..

İhtiyacınızı giderdikten sonra 'yarım bardak su' içerek tekrar yatınız.. Aynı şekilde birkaç kez daha uyanabilirsiniz..

En sonunda saatiniz çaldığında oldukça uzun bir gece geçirdiğinizi göreceksiniz. Daha yorgun ve uykulu kalkacaksınız.. Bu da uykusuzluğunuzu bastıracak.

Herkeste işe yaramayabilir. Ancak çoğu kişide işe yarayabilir.

Uyandıktan "1" saat sonra kendinize geleceksiniz.. Yeterki yorgunluğunuzu atabilecek bir şeyler yapın (kahve, kahvaltı vs.)

Geçenlerde 6 saat uyuyarak haftasonlarında olmadığım kadar uykumu almış bir biçimde uyandım bu sayede.. Yaklaşık 10'a yakın rüya gördüm.

Bu taktik ile lucid de yapabileceğinizi unutmayın.. Rüyada rahatsız olduğunuzda bu rahatsızlığın neden kaynaklandığı düşünmeye başlayıp bilincinizi açabilirsiniz.;)

Benden bu kadar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

AdraMeLecH

Haklı olabilirsin, ben kendimce ilkel bir yöntem yazdım.. İşlevselliğe bakacaksın..

SPARROW

Bu yöntem uykuseverlere daha fazla uyumuş gibi hissetmeleri için.. Senin o yaptığın benim sadece tüm gün boyunca sinirimi bozar. (şahsî adıma konuşuyorum)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

AdraMeLecH

Haklı olabilirsin, ben kendimce ilkel bir yöntem yazdım.. İşlevselliğe bakacaksın..

SPARROW

Bu yöntem uykuseverlere daha fazla uyumuş gibi hissetmeleri için.. Senin o yaptığın benim sadece tüm gün boyunca sinirimi bozar. (şahsî adıma konuşuyorum)

Ben fikrine birşey demiyorum sadece işlevsellik olarakta mantık veya teori olarakta kanıtlanmış olarak 4 saatlik kesintisiz bölüm yaşanmalı ve bunun için de bilinçsiz uyuyorsan en az bir 6 saat gerekli. Nevermore'un bununla alakası bir konusu vardı ona bak istersen.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

AdraMeLecH

SPARROW

sinir bozacak birşey yok...uykunu alamadan kalktığında,kendini dinç hissettiren bir taktik sadece...neyse unut gitsin....bildiğin gibi yap arkadaşım

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu biraz da bünye meselesidir aslında ben mesela oldukça az uyuyan bi insanım çok küçük yaşlardan beri ve sabahları ilk yarım saatten sonra gün içinde uykulu olmuyorum. En sağlıklı yöntem uyku periyodunu ayarlamak, 3 saat ve katları biçiminde uyuduğunuzda uygun bir evrede uyanmış oluyorsunuz bilimsel verilere göre.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kendini neye şartlandırırsan o şekilde kalkarsın. Yaklaşık 2 yıl önce vazgeçtim alarm kurmaktan. İnsan beyni gerçekten muazzam. Eğer uykuya dalmadan önce " yarın 8 de kalkacağım " diye kendinizi şartlandırırsanız benim gibi ölü gibi yatan biri bile olsanız saat 8 de uyanıyorsunuz. Yarın 8 de kalkacağım, rahat bir uyku çekeceğim diyerek huzurla yatağa yayılıp yattığımda 2 saat olsa bile asırlardır uyuyormuş gibi kalkıyorum.

Uyku çok önemli aslında. Çok uyumakda az uyumakta çok zararlı. Uzun vadede önüne geçilmez sorunlar yaratıyor. Psikolojik bozukluklar, saç dökülmesi, ortapedik rahatsızlıklar dahil daha sayamayacağım bir ton zararı uyku dengesizliğinin. Dediğim gibi uyku önemli, hatta ve hatta insanın cildini güzelleştiriyor iyi bir uyku. Özellikle herkese güç uykusunu tavsiye ederim. Öğlen saatlerinde yapacağınız 1 saatlik uyku her şeyi çözüyor gerçekten.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben uykusuz 62saat geçirdim ve bir kere bile yatağı veya uykuyu aramadım :)

2 yol var bulduğum

1.si bir ilaç ile fazla doz alındığında 1 kutu kadar uykusuzluk yapıyor istesende uyuyamıyorsun isim vermiyorum şimdi merak eden varsa özelden yazarım

2.si ise bi meditasyon şeklide forumda anlatılmıştı bi ara bu ama nefes egzersizi olarak birkaç birşey daha eklediğimde uykuyu yokettiğini farkettim yarım saatlik bir meditasyon 8-12 saat uykuya eşdeğer oluyor başınız ağrıyor ilerleyen saatlerde ama 76 saat uykusuz geçirdim bu şekilde en son burnumdan kan gelince uyumaya karar verdim :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

aslında riskli bi yöntem ama dikkatli bi şekilde uygulayabilirsiniz ama evda yalnızken denemeyin. Sırtüstü hareketsiz bi şekilde yatın kıpırtısız en az 15 dkk geçirmeniz gerekicek bu süreçten sonra pozisyonunuzu bozmadan nabzınızı hızlandırmaya çalışın. ilk zamanlar çok zor gelicek ama ilk bi haftadan sonra bunu yapmayı rahatlıkla öğrenirsiniz. Nabzınızı bütün vücudunuzda ayak uçlarınızdan kafanıza kadar hissetmeye başladığınızda ortalama 6-7 dkk bu hali koruyun. Beyniniz için değil ama uykuya ve dinlenmeye ihtiyaç duyan kaslarınız için inanılmaz işe yarayan bir yöntemdir. Kaslar gevşer ve kaslarda biriken laktik asit hızla temizlenir. Bunu uyandığınızda yataktan çıkmadan yaparsanız çok daha zinde olduğunuzu göreceksiniz. Sonra çıkın yataktan şöle bi gerinip atın kendinizi dışarı :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Oldukça ilginç teknikler.. Paylaştığınız ve konuya katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.. :)

ihaveadream | Senin dediğinin aynısı bana da oluyor. Çok ilginç bir durum. Gerçekten vücudumuz harika..

Birkaç örnek de ben vereyim..

Hafta içi her sabah 8'e 5 kala kalkarım.. Ancak beynen yarım saat önce uyanırım. Yani 7'yi 25 geçe.

Ancak önceden 7 buçukta kalkıyordum.. Ama beynen 7'de uyanıyordum.. Her seferinde yarım saat erken.

Mesela bir gün kalkma saatimi 20 dakika erkene alayım. Uyanma saatim de değişiyor, kalkacağım saatin yarım saat erkeni oluyordu..

Her sabah böyle oluyor. Haftasonları sınırsız yatma hakkına sahip olduğumdan hiç uyanmıyorum..

Sadece haftaiçi oluyor bu, yani kalkmam gereken zamanlarda..

Ankara'ya gitmek için 9'da kalkmam gerekiyorsa saat 8 buçukta ben uyanıyordum..

Neden yarım saat bilmiyorum ancak sanırım yatakta keyfe düşkün biri olduğumdan sanırım beynim yarım saat erkenden uyandırıp keyif yapmamı sağlıyor.

Ben uyanıyorum, yarım saat sonra alarm çalıyor.

Bu yüzden genellikle kalkma saatlerimi işlerime göre tam gıdı gıdına ayarlarım..

Nasıl olsa yarım saat erken uyanıyorum. :p

Okula geç kalınca hep uyuyakaldım derim ama daha hiç uyuyakaldığımı hatırlamıyorum. :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

gotixa sana bi yerde katılıyorum.şöyle ki...

osho'nun beden ve zihin kitabını okudum ve bedenin aslında illa 8 saatlik bi uykuya ihtiyaç duymadığını öğrendim

12 de yattık diyelim ama gözümüzü 4 de açtık fakat genelde, ulan 4de kalkmışım bu saçma bi saat yatıyım da 8de 9da kalkıyım diyoruz.

ama bedenimiz bizden daha zeki eğer beden 4de kendini uyandırdıysa bi bildiği vardır demektir.demek ki o uyku bize yetmiş ama tekrar uyuyup 8de 9da kalkınca kendimizi yorgun hissediyoruz bunun sebebi sadece beynimiz,o uykunun bize yetmediğini düşünmemiz neden çünkü bedenden kopuk yaşıyoruz yada yaşıyorum,yaşıyodum.bana göre tek çözümü bedenle bir olmak.Eğer bedenimizi tam olarak hissedersek belki bir gün hiç uykuya ihtiyaç duymayız bile ama ertesi günü 12 saat uyuruz yada uyumayız.Bedenimizi hissedersek bunun çözümüne kolayca ulaşabiliceğimizi düşünüyorum.kimi beden günde 4 saatlik uykuya ihtiyaç duyar kimisi 12 saat.bana mantıklı geldi sizle paylaşmak istedim.

gotixa sen bi kalkıp bi uyuyunca kendini dinçte hissediyorsun neden çünkü beynini kandırarak alışa gelmiş düşüncelerden arınıyosun.sende işe yaraması o kadarda acayip birşey değil bence sen bedenine göre hareket edersen beden de sana göre hareket edicektir bana göre.yada osho ya :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dediklerini çok mantıklı buldum arkadaşım.

Uykumuz başkası tarafından ya da ihtiyaçlarımız gereği (tuvalet vs.) bölünmediği sürece kendiliğimizden uyandığımızdan bedenimiz az da uyusak çok dinç oluyor.

Haftasonları saat 3'e kadar yatacağım diyorum ama sabah 10'da ayaktayım.. Eğer 10'da kalkarsam çok dinç bir gün geçiriyorum.

Ancak uykumu almadığımı düşünüp ya da tmbellik edip daha fazla uyuyup uyandığımda haftasonum uykulu ve yorgun geçiyor.

Bu konuyu hiç düşünmemiştim. Artık bedenime göre hareket etmeyi deneyeceğim..

Hayal kurmayı seven biri olduğumdan 24 saat yatabilitem var aslında ama... Günün daha fazlasını değerlendirmeliyim.. :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...