fairytale Oluşturma zamanı: Kasım 23, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 23, 2010 ingilizce adı " body integrity identity disorder", kisaca "biid" bir diğer ismi de "apotemnofili" olan bu durum psikolojik-nörolojik bir rahatsızlıktır. bu rahatsızlığı olan kimseler vücutlarında herhangi bir uzuvlarını fazlalık ya da yabancı olarak görmekteler.örneğin kollarının ya da bacaklarının vücut bütünlüklerini bozduğunu düşünüp ondan kurtulmak istiyorlar böylece daha bütün ve mutlu olacaklarına inanıyorlar. Hastalığın sebebinin yabancı olarak görülen organın beyinde sahip olması gereken sinirsel bir karşılığı olmadığının düşünülmesi. Yani yabancı olarak görülen organ uyarıldığında beyinde gerçekleşmesi gereken bir aktivite görülmüyor (sağ parietal lobta). bu hastalar organlarının nereden itibarını yabancı olarak gördüklerine dair kesin bir çizgi çekebiliyorlar. Bazen bu kısımlarından kurtulmak için buzda dondurup ölmesini sağlamak, bilerek bir arabanın önüne atlamak ve hatta tren raylarına yatmak gibi kulağa inanılmaz gelebilecek çözümlere başvurabiliyorlar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xteksus Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 çok şükür vücudumda istemediğim bir yerim yok:D tren raylarına atlayan insanlarmı! galiba bunlar bir uzuv yerine tüm uzuvlarını yabancı görmeye başlayanlardan oluyorlar herhalde:D umarım bulaşıcı değildir:D teşekkürler güzel paylaşım:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aLgoRmoRTiSs Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 burnumun yarısını kesmek istediğim zamanlar olmuştu , yıllarca rüyalarıma bile girdi acaba ben de mi piskolocik bi sorun yaşıyorum her insanın beğenmediği yerleri vardır bunun hastalık boyutuna gelmesi için takıntıdan öteye gitmesi gerek sanırsam konu için teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fairytale Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 aslında bu rahatsızlıgı olan bıreylerın sorunu bır yerlerlerını begenmemek degıl. onlar daha cok "o yerlerini" kendilerine yabanci hissediyorlar yani fazladan bir 3. kolunuzun olduğunu düşünün eminim ondan kurtulmak isteyecektiniz ancak o zaman tam olacaginizi düşünecektiniz. burada ki sorunda bu sanirim ayrica bu kisilerin cocukluklarina inildiginde cevrelerinde, sosyal hayatinda basarili ve sevilen ampute kimseler oldugu ortaya cikmistir. ayrica tv de engelli kisiler icin yapilan bagis toplama programlarinin kucuk cocuklari etkiledigi ve ilerde bu rahatsizliga yakalanmalarini arttirdigi düşünülmekte. teşekkürünüze ben teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aLgoRmoRTiSs Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 o konu hakkında bi fikrim yok yalnız anlamadığım bişey var neden engelliler için yapılan programlar çocukları etkilesin ki? küçük çocuklar için özendirici ya da durumu normalmiş gibi gösteren bi etkisi olduğunu sanmıyorum olsa bile en fazla psikolojik etkilerdi herhalde neden fizyolojik bi rahatsızlığa zemin hazırlasın ki? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 Çok ilginç bir hastalıkmış Yalnız algorrmortis yanlış anlamışsın biraz bunun sevmemeyle alakası yok yazıda da dendiği gibi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aLgoRmoRTiSs Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 Çok ilginç bir hastalıkmış Yalnız algorrmortis yanlış anlamışsın biraz bunun sevmemeyle alakası yok yazıda da dendiği gibi. insan kendisine yabancı gördüğü, varlığından rahatsız olduğu bişeyi sevemez heralde direk sevmeme kelimesi geçmediğinin ben de farkındayım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 insan kendisine yabancı gördüğü, varlığından rahatsız olduğu bişeyi sevemez heralde direk sevmeme kelimesi geçmediğinin ben de farkındayım İlk mesajından bu yorumu çıkarabildim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aLgoRmoRTiSs Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 bence sen beni yanlış anlamışsın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fairytale Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 "Apotemnofili uzmanlarından biri olan Richard Bruno bu psikozun nedenini şöyle açıklıyor: ‘‘Bugünkü genç kuşağın yetiştiği dönemde televizyonda saatlerce süren yayınlar aracılığıyla özürlü çocuklara bağış toplamak çok modaydı. Bu çocuklar insanlarda şefkat uyandırırdı. Apotemnofiller de özürlü oldukları takdirde daha çok sevileceklerine inanıyorlar." yukaridaki alintida da dedigi gibi bu kisiler kendilerini ampute kimselerle ozdeslestiriyorlar tabi bu konuda bir fikir birligi yok henuz cunku bu rahatsizlikta yeni bir rahatsizlik sanirim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aLgoRmoRTiSs Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2010 eskiden yoktu anacım böyle şeyler... hepsi zamane hastalığı 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.