nevermore Oluşturma zamanı: Aralık 5, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 5, 2010 (düzenlendi) http://batiniler.com/wp-content/uploads/salamanderfirefull-300x288.jpg Semenderler atletik, hızlı hareket eden, ateşli, saldırgan, istekli, kontrol edilmesi zor, bağımsız, bazen şiddete meyilli, çabuk kızan, fevri, dürüst, güdüsel, dobra, tartışmacı varlıklardır. İş yaptırmada çok iyi olabilirler, çünkü iş üstlenmede büyük bir enerjiyle hareket eder, zor işleri daha çok severler, ne var ki kendilerine emredilmesin sevmezler ve başladıkları işleri bitirmezler. Uzun süreli, sabır gerektiren işlerde iyi değildirler. İnsan şekline büründüklerinde genellikle kızıl, kızıl sarı kıvırcık, parlak saçları, kırmızı bir yüzleri vardır. Delici bakışlara sahip olan gözler genellikle gri veya bal rengidir, nadiren açık mavi olur. Yüzleri üçgen şeklindedir, alınları geniş, çeneleri sivridir, küçük ve kalkıp bir burunları vardır, kulakları küçüktür, kaşları hilal şeklindedir ve kırmızı, etli dudakları vardır. Elleri ve ayakları küçük ama güçlüdür. Boyunları ince, omuzları dardır. Ama kaslı ve güçlüdürler. El kol hareketleri hızlıdır, sesleri kuru ve kısıktır. Kısa cümlelerle konuşur, meselenin hemen özüne girerler, konuşmakta acele ettikleri için kelimeleri hızla söyleseler de her kelime birbirinden ayrılmıştır. Semenderin huzurunda, sureti kişiye görünmese de, havada her zaman bir sıcaklık duygusu ve güç hissedilir. Sanki odanın için tıpkı bir fırtına öncesinde olduğu gibi elektrikle dolar. Oda sıcaklığı düşük bile olsa kişi terlemeye başlayabilir. © DONALD TYSON, Familiar Spirits, alıntıdır. Ocak 9, 2011 boynuzsuzgeyikler tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2010 Modern ingilizcede bu varlıklara familiar sprits deniyor. Yapısının büyük bir kısmı yalnızca belli bir elementten oluşan (var olabilmesi için içeriğinde her elemetin olması gerekiyor) ve bizim gibi bireysel bir varlığa ve yaşama güdüsüne sahip olan varlıklar. Bu elementsel varlıklar ortaçağda büyücüler tarafından belli işleri yapmak için kullanılırdı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
grim Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2010 Hala davet ediliyor mu merak ediyorum.güzel paylaşım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2010 Familiarların herhangi bir amaçla kullanılan farklılaşmış hayvan ya da demonlar olduklarını sanıyordum ben. Yani her türlü her şekilde varlıklar. Salamanderlara her zaman bu isimle rastladım çünkü. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qetesh Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2011 pekii iletişime nasıl geçebiliriz bu varlıklarla ...? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xian Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2011 İlgimi çekti. Paylaşım için teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cemsit Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2011 paylaşım için teşekkürler hoş bi çalışma. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 2011 Semender tarih boyunca insanoğlunu şaşırtmış bir sürüngen, belki de sürüngenler içinde en güzeli. Bazı kültürlerde semenderin ateşten doğduğu düşünülmüş, kimilerindeyse sudan geldiği. Ağaç kütüklerini yaşam alanı olarak seçen bazı semender türlerine, tutuşan kütüklerden kaçarken ateşten doğdukları düşünülerek Ateş Semenderi denmiş. Bundan dolayı antik mitolojide semenderler ejderhalarla ya da küllerinden doğan Anka Kuşu'yla özdeşleştirilmişler. Ortadoğu mitolojisindeki balık karnından kurtulan Yunus'un yerini, Japon mitolojisinde su ejderinin (dev semender - hanzaki) karnından kurtulan kahraman balıkçı Hitoshiro almış. Türkçedeki ismi Farsça sam (ateş) ve enderun (içinde) kelimelerinden gelen semender tarih boyunca enerjinin, gizemin, doğanın dengesinin, büyümenin, yenilenmenin, yeniden doğuşun, aydınlanmanın ve uyum sağlamanın sembolü olarak görülerek sanatçıların en sevdiği çalışma konularından biri olmuştur. Kutup daireleri arasında kalan coğrafyanın nerdeyse tamamında farklı türleri bulunan bu narin yapılı hayvanlar, yaşam koşullarındaki değişimlere gösterdikleri uyum ve dayanıklılık sayesinde bilim adamlarının da ilgisini çekti. Bugün artık semenderlerin ateşte yaşamadıklarını, ancak derilerini kaplayan kıvamlı salgı tükenene dek ateşe ya da yüksek ısıya uzun süre dayanabildiklerini; on ile altmış yıl arasında, yani birçok hayvan türüne oranla son derece uzun yaşadıklarını; neredeyse on yıl boyunca aç kalmaya dayanabildiklerini biliyoruz. Ancak semenderlerin bilime en fazla ümit veren başlıca özellikleri, bacaklarını ya da kuyruklarını kaybettiklerinde son derece hızlı fakat karmaşık bir biyolojik süreç sonucunda bu organlarını yeniden geliştirebilmeleri kuşkusuz. Yakın gelecekte bu karmaşık biyo-elektrik işlemin insan dokusunda da işletilebilmesi ve bu sayede insan organları üretilebilmesi için çalışılıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Valakar Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 2011 Bu konu cok ilginç bi konuya ilgimi çekti bir arkadasım bu betimlemeye tamami ile uyuyor açıkçası. eğer bu uyum bi gerçekliğe işaretse bu gerçekliği çekip çıkarabilmek için gerekli olan nedir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 2011 Bu konu cok ilginç bi konuya ilgimi çekti bir arkadasım bu betimlemeye tamami ile uyuyor açıkçası. eğer bu uyum bi gerçekliğe işaretse bu gerçekliği çekip çıkarabilmek için gerekli olan nedir? bu tür varlıklar insan bedenine bürünüp aramızda yaşamazlar =) burada insan formundan kasıt "vizyon" olarak veya "rüyada" size gösterecekleri formlardır. Zaten asıl formları insan şeklinde değildir. Ama enerjisel varlıklar oldukları için insan formunda size görünmeye çalışabilirler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Valakar Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 2011 Şuan cok raahtladım bilgi için teşekkr ederim acemiliğimi maruz görün Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Argimak Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2020 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2020 Merhaba elimde bir çağrı ritüeli var, fakat bunun ne kadar işe yarayacağını bilmiyorum bildiğiniz bir yol varsa önerir misiniz ve karşılaşabileceğim tehlikeler nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2020 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2020 Merhaba elimde bir çağrı ritüeli var, fakat bunun ne kadar işe yarayacağını bilmiyorum bildiğiniz bir yol varsa önerir misiniz ve karşılaşabileceğim tehlikeler nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim. çağrı ritüelini denediniz mi ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Argimak Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 2020 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 2020 Hayır denemedim, malzemeleri hazırlamaya uğraşıyorum yakında deneyeceğim. Aldığım kaynağa güveniyorum. Asıl sorum aslında tehlikeleri siyah tuz ile çember açacağım ve çağrım yaptıktan sonra neler yapabileceğimi merak ediyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.