schizophrana Oluşturma zamanı: Aralık 21, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 21, 2010 TÜRVAK'tan yapılan açıklamaya göre, Türk sinema ve televizyon sektörlerinde 53 yıldır faaliyet gösteren Türker İnanoğlu'nun kurduğu Sinema-Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı, 2 Ocak Pazar günü Beyoğlu'ndaki yeni adresinde kapılarını ziyaretçilere açacak. Arşivinde, 1000'in üzerinde cihaz, 4 bin 200 adet çeşitli Türk filmleri kopyası, 6 binin üzerinde yerli film afişi, 10 binin üzerinde sinema-tiyatro lobi ve fotoğrafları, TV programı ve dizi arşivinin bulunduğu müzedeki Ulvi Uraz Kitaplığında ise 45 bin ciltlik derlemeye sahip dev bir kütüphane yer alıyor. Sinema-Tiyatro Müzesi'nde Türk sinemasının geçmişine ait belge, bilgi, fotoğraf, afiş, cihaz ve filmleri bir arada bulmak mümkün. Özel arşivleri bir müze ve kitaplık çatısı altında toplayarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan müzenin Galatasaray'daki adresine taşınma çalışmaları ise geçen yıl Türker İnanoğlu öncülüğünde İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kültürel Miras ve Müzeler Direktörlüğü çalışmaları kapsamında, Beyoğlu Belediye Başkanlığının desteğiyle başladı. http://www.ntvmsnbc.com/id/25162799/ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 2010 Bence Kavacıktaki o bina çok daha samimi idi .. Aslında yaşilcamdaki Emektar kraathanesi düşünülmüş ama para konusund anlaşma sağlanamamış.. Ayrıca emektar kraathanesinin sahibinede buradan okkalı bi selam söyleyesim geldi 3/ 5 liranın hesabını yapmak hangi sanatçıya yakısır be üstad ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 2010 Haklısın ama biliyorsun artık işler çok değişti mesele sanat bile olsa parayı veren düdüğü çalıyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 2010 Yerim öyle düdüğü süperimmodum ben dağda kaval çalıp koyunlsrıma sanat yaparım daha iyi ö yleyse Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 2010 Sanat sanat için midir doğa için mi böyle bir soru çıkabilir o zaman ortaya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 2010 Vardı sanki öyle bi konu .. Bu da çokça tartışılan nice profların çözüme ulastıramadıgı bi soru demi ? sahi nedir sanat ? ne içindir ? hadi biraz freudçuluk yapayım mı sanat elbette .......... içindir böyle cevaplamıstım ve çok kızmıslardı bana Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 2010 Sanat, sanat ve sanatçı içindir diye düşünüyorum ben. Toplumun gereksinimlerini ve algısını düşünerek yapılan sanat sanatçıyı kendi özünden uzaklaştırır. Zaten sanatçılar üretecek biz de üretilenleri özümsemek için algılarımızın kapılarını sonuna kadar açacağız en doğrusu bu değil midir Konuyu okuyan başka üyeler varsa onların da düşüncelerini alabiliriz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.