MrColt Oluşturma zamanı: Aralık 23, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 23, 2010 (düzenlendi) http://www.alisveris-cini.com/wp-content/uploads/2010/10/the-social-network-movie-poster.jpg Yönetmen:David Fincher Ülke:http://www.turkcealtyazi.org/images/flags/gif/us.gif Amerika Tür:Biyografi | Dram | Tarihi Rating:http://www.turkcealtyazi.org/images/yeni/imdb.png8.2 (50,526 Oy) http://www.turkcealtyazi.org/images/rotten.png9.0 (F:247 R:9) Vizyon Tarihi:22 Ekim 2010 (Türkiye) Süre:120 dakika Dil:İngilizce Senaryo:Aaron Sorkin | Ben Mezrich Müzik:Trent Reznor | Atticus Ross Görüntü Yönetmeni:Jeff Cronenweth Oyuncular:Justin Timberlake, Malese Jow, Jesse Eisenberg, Brenda Song, Andrew Garfield, Rooney Mara, Max Minghella, Rashida Jones, Natalina Maggio, Dakota Johnson, Joseph Mazzello, Naina Michaud, Stream, Marcella Lentz-Pope, Tia Robinson, Armie Hammer, Kristen Clement, Liam Ferguson, Abhi Sinha, Adrienne Rusk, Bryan Barter, Caleb Landry Jones, Christopher Khai, Josh Pence, Julianna Milton, Mark Saul, Patrick Mapel Yapımcılar:Dana Brunetti | Ceán Chaffin | Michael De Luca | Görüntü:Renkli Ses Düzeni: Dolby Digital, DTS, SDDS Firma: Columbia Pictures | Relativity Media | Michael De Luca Productions Ödüller: Adaylık; 6 Golden Globes. 13 ödül ve 13 adaylık Web Sitesi:Official site Bütçe:$50,000,000 Hasılat:$90,970,123 Özet 2003 yılının Ekim ayında alkollü bir gece, kız arkadaşından yeni ayrılmış olan Mark, üniversitenin bilgisayarlarına sızarak, kampustaki tüm kadınlarla ilgili bilgilerden oluşan bir veri tabanını içeren bir site yaratır, ardından yan yana iki fotoğraf koyarak kullanıcılardan hangisinin “daha ateşli” olduğunu seçmesini ister. Sitenin adını Facemash koyar; site bir anda virüs gibi etrafa yayılarak tüm Harvard sistemini çökertir ve görünürdeki kadın düşmanlığıyla kampusta tartışma yaratır; Mark, Facemash'ı yaratarak kasıtlı olarak güvenliği, telif hakları yasasını ve özel hayatı ihlal etmekle suçlanır. Tam o anda, Facebook'un altyapısını oluşturan iskelet ortaya çıkmıştır. Kısa süre sonra, Mark Harvard'da bir ekrandan diğerine , Ivy League üzerinden Silikon Vadisi'ne ve tüm dünyaya bir yangın misali sıçrayacak olan thefacebook.com sitesini oluşturur. Ama yaratım sürecinin karmaşasında, her şeyin nasıl gerçekleştiği, içinde bulunduğumuz yüzyılın en orijinal fikirlerinden biri olduğu açık olan bu şeyde kimlerin isminin anılması gerektiği konusunda hararetli bir mücadele doğar. Bu mücadele, dostların arasını açacak ve yasal yollara başvurmaya kadar uzanacaktır Bence güzel bir film olmuş.Her ne kadar bir dergide markın bu filmi beğenmediğini okumuş olsam da fimi izledikten sonra acaba kendi mi çektirmiş filmi diye düşündüm.Hatta filmin son sahnesinde sırf kız arkadası için yapmış olabilir mi düşüncesi bile geldi aklıma.50 milyoncuk değil mi Aralık 23, 2010 MrColt tarafından düzenlendi Oyuncular eklendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2010 Atomu bile ayrıştırabilenlerin kıramayacağı bir önyargım var izlemeyeceğim 9.0 puana da gülerim ancak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2010 Filmle ilgili tek bilgim senin yazdığın özet şuan Sapıklıktan doğan başarı öyküsünü anlatıyor ? Film ödülleri için aday olması bile hata Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aisha Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2010 İzlenecek daha güzel filmler var dedirtti. Boşuna gittim bu filme! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2010 Bir de konuşmalar duyuyorum hayatımda izlediğim en iyi filmdi diye yorumlar vesaire. Hayatı bundan ibaret olan insan elbette öyle oluyor. Şuraya bakın 9.0 puan nedir ya. O kadar adaylık? Filmi yapan adam geç bile kalmış doğrusu ortada hazır kitlesi var milyonlarca kişi sırf adı için gidecek. Sonunu çok merak ediyorum bu işin. Geçen bir telefon reklamı gördüm ekranda telefonun görüntüsü de yok. 2 cümle etti "facebook a ve twittera bağlanabilirsiniz". Popülarizm evcil hayvanı yaptı bu insanları. Altın çağı hatta daha ne kadar ileri gidebilir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2010 Ben de sevdim filmi.Bazen sıkılsamda filmin özgünlüğü çok hoşuma gitti.26 yaşındaki bir gencin 19 yaşındaki halini anlatan ilk film herhalde.Ayrıca konusunun facebook olması film boyunca ilgiyi diri tutabiliyor.Ve film gerçekçilik yönünden harika tasarlanmış.Olayların yaşanabilirliğine inanıyorsunuz.Jesse Eisenberg'e hakkını vermek lazım.Tam rolünün adamı olmuş filmde.En çok da onu beğendim (Ygs paragraf sorularındaki eleştiriler gibi oldu) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nayu Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2011 Film haddinden fazla abartıldı sanki. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.