Bona Fides Oluşturma zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 31, 2007 FİZİKSEL Huzur Verici:Yeşil,açık mavi Canlandırıcı:Turuncu Tetikleyici:Kırmızı DUYGUSAL Huzur Verici:Gök mavisi,turkuaz Canlandırıcı:Şeftali Tetikleyici:Turuncu ZİHİNSEL Huzur Verici:Lacivert Canlandırıcı:Zümrüt yeşili Tetikleyici:Sarı RUHSAL Huzur Verici:Mavi Canlandırıcı:Altın Tetikleyici:Menekşe,mor Renk belli bir ışık frekansının yoğunlaşmasıdır.Tetikleyici ya da bunaltıcı,yapıcı ya da yıkıcı olabilir.Her bir rengin kendine özgü etkileri vardır iyileştirmeye dengelemekte kullanılabileceği gibi,bilinçliliğin daha derin seviyelerini tetiklemek için de kullanılabilir. Tedavide renk kullanımının iki aşaması vardır.Öncelikle her bir rengin bireysel özelliklerini anlamanız gerekir.İkinci aşama renkleri yönlendirme ve emmek için kullanılan belirli teknikleri öğrenmektir. Şimdilik bir giriş yapayım dedim.Devamında renkleri tek tek açıklicam. Işık ve sevgiyle... 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 siyah renk neden yok hiçbirinde tetikleyici kırmızı hoşuma gitti saol Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bona Fides Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Siyah renkle ilgili bi çok önyargı var bilindiği gibi.Renk terapisinde fazla tercih edilmeyen bir renk.Ama renklerin açıklamalarında da vericem siyahı.Genelde korunma,topraklama ve güçlendirmede kullanılıyor. Rica ederim:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mistik Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 siyahın enerji çekip toplayıcı özelliği vardır..kendini paratonel gibi hisseden ve her tür enerjiye açık kişilerin kaçınması gereken bir renktir. ama uygun durumda güç ve otorite de verir:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
luciferian Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 yani bu insanlar siyah giydiğinde açık olduklarından iyi-kötü enerjiyi çeker öyle mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bona Fides Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Zaten çoğu durumda tek başına değil beyazla dengelenerek kullanılması gerektiği öngörülüyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 ben siyah giyerimki hemde beyaz olmadan noluyo yani Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bona Fides Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Tedaviydi benim bahsetiğim.Ben de siyah rengi tercih ederim genellikle ama negatif bi etkisini görmedim henüz.O zaman ben en iyisi siyahla başliim ben:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
YUH Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 ilginç bende siyahı çok kullanırım giyimimde hiç bu şekilde düşünmemiştim mesela turuncuyu pek giymem aradabir ama giydiğimde neşeli ve hareketli olurum ilginç+ saol Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mistik Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 yani bu insanlar siyah giydiğinde açık olduklarından iyi-kötü enerjiyi çeker öyle mi? evet.. siyah kedilere yapılan yanlışlaştırılmış yakıştırma da bu yüzden olmuştur.. en basit örnek ise siyahın güneş ışınlarını en çok çeken renk olma özelliğidir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 walla si yah giydiğimde hep çok neşeli olurum hatta yerimde duramam şimdi siz yazınca farkettim renkli giydiğimde beni tanıyamıyolar gibi bişe Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bona Fides Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 SİYAH Genel Kullanımı:Korunma,topraklama,güçlendirme. Siyah renk de beyaz gibi ışık skalasının tamamını içinde barındırır.Siyah koruyucu bir renktir.Topraklama yapar ve özellikle de aşırı hassas kimselerde sakinleştirici bir etkisi vardır.Bedenin mayetik enerjilerini faaliyete geçirerek bunları güçlendirir. Siyah rengin fazla kullanılması bunalıma ya da duygusal/zihinsel sorunların artmasına sebep olacağından fazla kullanılmaması gerekir.Siyahın en etkili kullanımı beyazla birliktedir ve bireyin kontrolünü kaybetmeye başladığı durumlarda kutupsal dengelenmeyi sağlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
YUH Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 peki her anlamda iyi enerji çeken renk hangisi en yararlısı?beyazmı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bona Fides Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 BEYAZ Genel Kullanımı:Arınma,saflık Beyazın içinde ışık skalasının tamamı vardır.Güçlendiricidir.Enerji sisteminin tamamı üzerinde arındırıcı ve saflaştırıcı bir etkisi vardır.Daha üstün yaratıcılık uyandırır.Hangi rengi kullanacağınızdan emin olamadığınızda beyazın sizi yanıltması oldukça güçtür.Beyaz,bir tedavi seansında kullanılan diğer renklerin etkilerini arttırır. KIRMIZI Genel Kullanımı:Yaşam gücünün,iradenin ve cinselliğin güçlendirilmesinde kullanılır.Tetikleyicidir. Metabolizmanın,bedenin alt bölgelerinin ve çoğu kan ile ilgili durumların enerji seviyelerini etkiler.Kök şakrasına enerji verir.Isıtır ve faaliyete geçirir.Fiziksel yaşam gücümüzü harekete geçirir.Kırmızı,kişinin fiziksel enerjisini ve iradesini güçlendirir.Gerek cinsellik ve sevgi,gerek cesaret ve gerekse nefret ya da intikam olsun,daha derin tutkuları harekete geçirir. TURUNCU Genel Kullanımı:Faaliyete geçirme,yapılandırma,iyimserlik,enerji rezervleri. Turuncu rengi sakral şakra merkezini etkiler.Neşe,bilgelik ve yaratıcılığın rengidir.Sosyallik duygusunu harekete geçirir.Duygusal sağlığımızla ve bedenlerimizin kas sistemiyle ilişkilidir. Şeftali rengi aurayı güçlendirip iyileşme sürecine yardımcı olan bir renktir.Bu renk ve turuncu tonlarının çoğu fiziksel bedeni güçlendirmek için kullanılabilir. SARI Genel Kullanımı:Zihinsel faaliyet,entelektüel güç ve beceri,uyandırma. Sarı renk mide şakrasını etkileyen başlıca renktir ve ayrıca bireyin zihinsel faaliyetlerini de harekete geçirir.Kişide daha çok güven ve iyimserlik oluşturur. Altın-sarı tonları kişide öğrenme becerilerini geliştirmek için kullanılabilir. YEŞİL Genel Kullanımı: Denge,büyüme,sakinleşme Yeşil bütün gezegenin en hakim rengidir.Enerjilerimizi dengelerken hassasiyetimizi ve merhametimizi Arttırmak için kullanılabilir.Sinir sistemini rahatlatır.Yeşil ayrıca daha yoğun arkadaşlık,umut,inanç ve barışçıl duyguları uyandırmak için kullanılır.Aşırı zorlanmanın doğurduğu zihinsel durumlarda dinlendirici ve canlandırıcı olabilir. Yeşil renk kalp şakrası üzerinde büyük etkiye sahiptir ve otonom sinir sistemini de dengeler. MAVİ Genel Kullanım:Huzur,inanç,özlem,yaratıcı ifade. Mavi bedenin sistemini soğutur.Rahatlatıcıdır.Enerjilerimizi sakinleştirerek antiseptik etkisi yapar.Sezgileri uyandırmak ve yalnızlığı azaltmak için kullanılır. LACİVERT Genel Kullanımı:Uyum,arınma,farklı bilinçlilik seviyeleri. Lacivert ile mavinin daha koyu tonları hem ruhsal hem de fiziksel seviyelerde dinamik şifacılardır.Bu renk alın şakrasını faaliyete geçirir ve onunla alakalı tüm sorunları dengeler.Sakinleştirici bir etkisi vardır.Meditasyonlarda kullanılabilir.Bağlılık ve sezgileri uyandırır. MENEKŞE Genel Kullanımı:Arınma,transmutasyon,pratik ruhsallık. Menekşe taç şakrasını etkileyen bir renktir.Ayrıca bedenin iskelet ve sinir sistemlerinin tamamını etkiler.Hem fiziksel hem de ruhsal seviyelerde arınma sağlar.Fiziksel ve ruhsal enerjileri dengelemeye yardımcı olur.Rüya görme faaliyetini tetikler.Gerçek menekşe yüzde elli mavi yüzde elli kırmızıdan oluşur.Fiziksel ve ruhsal olanın dengesidir.Sağlıklı olmak için yaşantımızın her iki yönüne ihtiyaç duyduğumuzun hatırlatmasıdır. KAHVERENGİ Genel Kullanımı:Topraklama ve sabitleme. Mantığı ve yargıyı uyandırmaya ve ayaklarımın yere basmasını sağlamaya yardımcı olur.Herhangi bir uçarılığa karşı etkilidir.İnsan aurasında kahverengi belirdiğinde,bu topraklama ihtiyacının göstergesidir.Kahverengi tüm sistemleri sabitlemek için kullanılır. ALTIN Genel Kullanımı:Güçlendirme ve yoğunlaştırma. Altın rengi,bağışıklık sisteminin bütünüyle ilgili olan enerjileri güçlendirir.Sistemin aşırı çalışmasını engelleyerek diğer renklerin etkilerini arttırmak üzere,bu renklerle birlikte kullanılabilir.Kalbin güçlendirilmesi konusunda çok etkilidir.Altın bedenin bağışıklık sistemini çok güçlü bir şekilde harekete geçirir. GÜMÜŞ Genel Kullanım:Yoğunlaşma ve sezgisel aydınlanma. Meditasyonda ve bir hastalığın metafiziksel kaynağını kaynağını keşfetmekte etkilidir.Yaratıcı hayal gücünün keşfedilmesi ve kullanılmasında da etkilidir. Ted ANDREWS Işık ve sevgiyle... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mistik Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 siyah güven de verir..bir çok psikoloğa göre genelde siyah giyen kişiler bunu kendilerini korumak ve güvende hissetmek için yaparlar..iş görüşmelerine giderken uzman biriyle görüşecekseniz kaçınmanız gereken bir renk olduğunu da dip not düşeyim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bona Fides Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 İlginç bi nokta.Teşekkürler mistik:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Unfortunately Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 bana alakasız geldi mavi bana hiç bizaman huzur vermez nedense gerginnik hissi verir:ermm: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
YUH Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 burda renklerin tonlarıda önemli sanırım dimi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bona Fides Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Evet kişiden kişiye değişebilir elbette ve renklerin tonları da önemlidir.Baya ciddiyetle ele alınıo milim milim tedavi yöntemleri üzerinde çalışılıo filan.. -------------------- Arkadaşlar geri kalan renkleri de diğerlerinin yanına ekledim bilginize. Işık ve sevgiyle... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boggyhillocks Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 güzel ve yararlı bir paylaşım olduğunu düşünüyorum, emeğinize sağlık... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
luciferian Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 benim arkadaşım yazarda güzel olmaz mı hiç (canım benim) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Unfortunately Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 tonlar kesinlikle önemli evet Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bona Fides Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2007 Teşekkürler:).(canım benim ehuhe:rolleyes: ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.