Ashtar Sheran Oluşturma zamanı: Ocak 4, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 4, 2011 Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Mars'a sadece 3 aylığına gönderdiği tekerlekli robotlardan Spirit, Kızıl Gezegen'de 7. yılını doldurdu. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Mars'a sadece 3 aylığına gönderdiği tekerlekli robotlardan Spirit, Kızıl Gezegen'de 7. yılını doldurdu. Fox News'a göre, golf arabası boyutlarındaki robotlardan 4 Ocak'ta Mars'a inen Spirit, 1,5 yıl önce saplandığı kumluk arazide mahsur bulunurken, 25 Ocak'ta Kızıl Gezegen'e inen ikizi Opportunity, dev Endeavour kraterinde hal çalışmaya ve gözlem yapmaya devam ediyor. http://media3.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/Teknoloji/Bilim%20ve%20Uzay/2010/ocak/100106-marsspirit.widec.jpg Mars'ın geçmişteki su faaliyetiyle ilgili kanıt bulmak üzere gönderilen ve "kullanım süreleri" çoktan biten robotlardan Spirit, kuma saplanmasının ardından Mart ayında da Dünya ile iletişimini kesti. Ancak Mars'ın robot programı yöneticileri, "gözüpek" Spirit'in birkaç ay sonra uyanabileceğini düşünüyor. Mars yüzeyinde yaklaşık 2 bin 500 gün geçiren iki robot da Kızıl Gezegen'in bir zamanlar sulu, sıcak bir yer olduğuna dair birçok kanıt bularak bilimcilerin bu gezegenle ilgili anlayışlarında köklü değişikliklere ön ayak oldu. Spirit ve Opportunity, ayrıca yeni teknolojileri deneyerek ve nelerin mümkün olduğunu ortaya koyarak ilerideki robot programları için önemli birer yol gösterici konumundalar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rapit Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2011 bu robot normal ömründen daha fazla çalıştı diye biliyorum ben doğrumu ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ashtar Sheran Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2011 Spirit'in veya Opportunity'nin bir tekerleğinde oluşan arızanın bayağı sorun yarattığını izlemiştim. Ona rağmen yine de devam ediyorlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
UsagiNarciss Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2011 derste hoca yapım asamasından gorev sırasına kadar her türlü incelilkelrini anlatan bi animasyon seyrettırmıstı,dehset güzel bir anlatımı vardı,ancak suan bulamıyorum onu,ızlemenızı ısterdım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ashtar Sheran Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2011 National Geographic'te izlemiştim bir ara. Robotu atmosferde yavaşlatmak için paraşüt tasarlanması , hava yastıkları vs. Şaşırtıcı ve bir o kadar da ilginç. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
UsagiNarciss Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2011 evet ve her parcanın ayrı ayrı acılması,hepsının vaktı,işlevi o kadar mukemmel kı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
machine368 Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2011 Wayy çok ii bu seferki robotlar ne bulcak acaba Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.