GR2323 Oluşturma zamanı: Ocak 14, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 14, 2011 Yaklaşık iki aydır gece uyuyamama(insomnia,narkolepsi) problemi çekiyorum. Eğer yardımcı ilaçlar alırsam sabah ilaç almadan uyuduğum zamanlara göre çok çok daha dinlenmiş kalkıyorum ancak sanki sadece yarım saat uyumuş gibi hissediyorum. İlaç almadan uyumayı denersem, geceleri sürekli yarım saatte bir uyku felci ve bu sanrılarla sürekli işkence çekiyorum. Ne uyanabiliyorum ne uyuyabiliyorum,bilirsiniz karabasan denilen durumun daha uzun süren ve beynin kendi kendine senaryolar uydurduğu gerçekmiş sandığınız şeyler görüleni gibi. Hatta o kadar gerçek ki sabah kalkıp teyit ediyorum aynı evde kaldığım kişilerle ve rüyamda sürekli birileri bana yardım etmeye çalışıyor. Mesela bir rüyamda her attığım bir adım, sanki film izlerken ileri sarıldığı zaman içerisinde oynayan oyuncu kadar hızlı atmışım gibi geliyor ve konrtrol edemiyorum. Aynı filmlerdeki hızlandırma efektini yaşıyorum ve sürekli birilerine 'yardım edin banaaa!' şeklinde haykırıyorum. Herkes çevreme toplanıp yardım etmeye çalışıyor ama yardım edemiyorlar sürekli yardım edeceklerini söylüyorlar ve ben acı çekmeye devam ediyorum. Ki normal rüyalarda hissedilen minimum düzeydeki acılar gibi değil, daha önce hiç hissetmediğim kadar çok acılar. Nörolog ve psikiyatr sürekli sakinleştirici ve içerisindeki uyku terörüne iyi gelen madde yüzünden epilepsi ilacı kullanmam konusunda ısrar ediyor ama biliyorum ki bunlar problemlri çözmüyor sadece üstlerini örtüyor. Ve söyledikleri şekilde denediğim, kullandığım zaman problemim çözülmüyor. Son 15 gündür sadece passiflora ve bazen atarax içerek uyuyorum ki bunlar daha önce uyumak için kullandıklarıma göre çok çok hafif ilaçlar. Ancak son 15 gündür eskiye göre daha iyi olmama rağmen sabahları sürekli uyanıp, 2-3 dakika yarı uyanık kalıp, tekrar uykuya dalıyorum(her sabah 9, 10 kere) ve her seferinde yeni rüyalar görüyorum. En kötüsü de bu durumu anlamlandıramamak. Anlamlandırmamda yardımcı olabilecek birileri varsa ve yardım ederlerse çok çok sevinirim. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler . . . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GR2323 Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2011 Bahsettiğim sanrıların hipnopompik sanrı olabileceğini düşünüyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2011 İlaçla tedavi yerine hipnozla tedaviyi deneyebilirsin.İnternetten bir araştır ve sana en yakın uzmanı bulup bir randevu al.Bir de bu tedavi yöntemini dene. Tedavi dene diyorum çünkü ben de uzun yıllar insomnia hastasıydım (gerçi arada hala nüksediyor) ama benim senden farklı 8-9 gün uykum gelmiyordu ve uyumuyordum.Ama bu çok zararlı yani düzenli uyuyamamak veya uzun süre uyuyamamak algı problemi ve halüsünojen bir etki yapıyor.Bu da ilk uykun gelip yatağa kafanı koyduğunda rüyalarımızı da etkiliyor.Bu yüzden eğer bu tedavi pek hoşuna gitmedi ise hipnozu dene.Yanlış bilmiyorsam hipnozda en iyi doktor marmara bölgesinde rüyalar konusunda en iyi uzman da ankarada olması gekiyor ama isimlerini hatırlamıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GR2323 Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2011 Çok teşekkürler cevabınız için, Konuyla ilgili asıl ilginç olan hikaye şu: Birgün yine gece korkuyla uyanıyorum ve rüyamda annemin bana iki, üç gün önce rüyanda korkunca şu sureleri oku(annem benim gibi deist değil) dediği aklıma geliyor. Ama dikkate almadığım için hatırlayamıyorum, hatırlamaya çalışıyorum ve rüyamda anne sen bana ne söylemiştin diyorum. Yaklaşık on dakika uyanık durduktan sonra birden aklıma 21 kere bismillahirrahmanirrahim de dediği geliyor ve söyleyip yatıyorum. O gecenin sabahında annem beni arıyor ve ben rüyamda seni gördüm bana neydi o söyldiğin şey diye soruyordun diyor ve benim aklıma ilk gelen şey birinin bana şaka yapıyor olduğu ancak rüyamı hiçkimseye anlatmadığım aklıma gelince dehşete düşüyorum. Daha sonra saati doğrulamak için saat kaçtı peki diyorum o da saat 3 çeyrek falandı diyor ki bu gerçekten benim gece uyandığım zaman gördüğüm saatti. Şimdi bu telepati mi oluyor, rüyalar arası iletişim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
amelie Yanıtlama zamanı: Ocak 15, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 15, 2011 İlaç kullanmamanı tavsiye ediyorum. Çok uzun zamandır büyük bir uyku problemim var. Her gece yaklaşık 2-3 saat uyuyorum yalnızca. Bazen sanırım vücut yorgun düşüyor. Daha uzun süre uyuyabiliyorum. Bu sorun ilk başladığında psikiyatriste gittim ve uyumam için ilaçlar verdi. Kullandım desem yalan olur. İlaçla tedaviye inanan biri değilim genel anlamda. Bence ilaçlara başvurmadan halletmenin yolunu bulmaya çalış. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Skyline Yanıtlama zamanı: Ocak 16, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 16, 2011 Bende seninkilere benzer problemler yasiyorum. Ancak anladigim kadariyla seninkinin dozu daha yuksek karabasan denilen seyi bende uzun zamandir cekiyorum ve son zamanlarda ciddi bir sekilde degisiklik oldu. Bazi zamanlar saatlerce suruyor ve ben uyanamiyirum kendime gelemiyorum . 1 saat boyunca gozlerim acik hareketsiz ve karabasanla birlikte durdugumu biliyorum cok zor sey.. Allah yardimcin olsun. Ben simdilik uykumu duzene koymaya calisarak bunu dizginlemis durumdayim ilac tedavisinide onermiyorum kendi icinde halletmeye calis.. Eger ailevi bir problemin varsa cok buyuk etken oluyor 10 yaslarinda bu karabasan muhabbetleri bende boyle basladi ve 1 sene devam etti... Pskolojik olmakla beraber mussallat olan seyler yuzundende olabilir .. Olayin 2 tarafinida arastir ben kursun dokturdum ve doken kisi bunlarin neden oldugunu soyledi ne yapmamiz gerekini soyledi yaptik ve cok sukur o zamanlar boylece seyreklesti.. umarim kurtulursun sende.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AurorA Yanıtlama zamanı: Ocak 16, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 16, 2011 Ortaokulda bir dönem sadece karabasanlarla uğraşmıştım. Ama üniversite döneminde çok fazla uykusuzluk, karabasan, kabus ve iç-içe rüyalar görme şeklinde problemler yaşadım... Bunlardan kurtulmak için denemediğim yöntem kalmadı neredeyse... Benim hayatımda bunlar sadece dönemsel olarak gerçekleşti... Normal bir şekilde uyumaya çalışırken bir anlık panik duygusundan sonra bir şeyler saçlarımı çekiştirir, etlerimi çimdikler sesimi çıkaramazdım... Panik duygusu sırasında bir şeyler olacağını anladığımdan hiç gözlerimi açmadan geçmesini beklerdim... Sonrasında nasıl olduğunu bilmiyorum ama direkt rüyaya dalıp bu defa kabuslar ve en iğrenci iç-içe rüyalar görürdüm... Her seferinde yattığım odada uyandığımı sanırdım ancak başka bir rüyaya uyandığımı anlamam birkaç dakika sürerdi... Hatta bir ara şu an için rüyada olup olmadığımı sorgulamaya başladım çünkü rüyalarda anormal bir durum çıkmadıkça anlayamıyordum rüyada olduğumu... Ortaokul döneminde karabasanları neden yaşadığımı bilmiyorum. O dönemde stres fazla yoktu. Belki sadece babannemin vefatı döneminde büyük sıkıntı yaşamış olabilirim... Ancak üniversite döneminde mezun olmak, yaşamda bir yerlere gelebilmek, borçlar, kardeşimin hastalığı ve benzeri birçok konu psikolojik olarak üzerimde baskı oluşturuyordu... Bir psikoloğa gitmek dışında hemen hemen her şeyi denedim... Dualar, cevşen takmak, kurşun döktürmek, hatta gümüş bir bıçağı yastığımın altına koyarak uyumak gibi, etraftan duyduğum her şeyi denedim. Ancak hiçbiri etkili olmadı... Bu olaydan tam olarak ne zaman kurtulduğumu bilmiyorum ama, bir akşam yattım ve düzgün rüyalar görmeye başladım... Kontrol edemediğim, içinde olduğumun bilincinde olmadığım, çeşitli korkularımın kabusa çevirmediği rüyalar... Bu sebeple öncelikle stresli ve baskı altında olduğun bir dönemde olup olmadığın konusunu araştırmanı tavsiye edebilirim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GR2323 Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2011 Yardımcı olmaya çalıştığınız ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.