Jump to content

Bir anlamı olabilir mi ?

astaLavissta

Önerilen Mesajlar

Her insan gibi ben de geceleri rüyalar görüyorum. Sabah kalktığımdaysa yaklaşık 10-20 sn. rüyayı düşünüyorum. Sonra "ben ne düşünüyodum?" oluyorum. Bir süre sonra başıma bi olay geliyor ve ben o olayı rüyamda gördüğümü hatırlıyorum. sonraki 1-2 dakikada ne olacağını biliyor oluyorum.

YorumLarınızı bekLiyorumm...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlginç.Bir çok tahmin yapılabilir, bir çeşit görü gibi birşey sanırım.İş rüyaya giriyor rüyada görmek durugörüye giriyorsa durugörüdür.Ama bu bir mesajda olabilir.Peki ben bu olayı rüyamda gördüm dediğiniz olaylar basit önemsiz olaylar mı ? Yani sizi önemli derecede ilgilendiriyor mu ? Yoksa küçük basit şeyler mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

dejavu denen olay bu başına gelen. Dejavu, aynı şeyi daha önce yaşamışsın gibi (veya rüyanda görmüşsün) gibi hissetme olayıdır.

Bilimadamlarının bu konu üzerinde bazı araştırmaları ve açıklamaları var. Beynin o anlık oluşturduğu bir yanılgı olarak sunuyorlar. Yalnız şu sorunu çözmüyor; uzun süreli dejavularda ne olacağını tahmin edebiliyorsunuz. Yani mesela atıyorum sınıfta bir an dejavu oldu, "birazdan arkadaşım el kaldıracak" diyorsunuz ve arkadaşınız el kaldırıyor. Yani bu yanılsama içerisinde "gelecek" bilgisini içeriyor. Eğer bilimadamlarının dediği tam anlamıyla doğru olsaydı geleceğe dair bazı ön bilişler olmamalıydı.

Spiritüel açıklama ise rüyanın derin kısmında geleceğe dair küçük rüyalar gördüğümüz hakkındadır. Yalnız bu geleceğe dönük rüyalar, uykunun en derin halinde gerçekleşir ve bilinçaltının derinliklerine atılarak unutulur. Böyle anlarda, birşekilde bilinçaltı uyarılıyor (hangi sebeplerle olduğu bilinmiyor) ve bilinçaltının derinliğine gönderilmiş olan bilgi bir an su üstüne çıkıyor ve siz o yaşanmışlık hissini yaşıyorsunuz. =)

Her ne olursa olsun çok mühim bir fenomen değil ve çok sık insanların başlarına gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...