Jump to content

Işık hızı en yüksek hız mı?

Dostlukbir

Önerilen Mesajlar

Konum bu arkadaşlar biz bir ışık hızı biliriz dünyada ve yıldızların uzaklığınıda ışığın bir yılda gideceği mesafeye ışık yılı diyerek ölçeriz ve bizce bu dünyada en yüksek hızdır.O zaman bir uzay gemisi 7 ışık yılı uzaktan bize gelmesi için gemide 7 yıl zaman geçmesi gerekir buda bana göre gemide geçirelecek çok uzun zamandır.Ve ben bunun böyle olduğuna inanmıyorum.Belki 7 gün olabilir ama 7 yıl değil.Çünkü evrene açıldığımız zaman uzay gemisiyle bence evrenin özel nakledici bir hızı var ve bu hız yanında ışık hızı kaplumbağa ile araba arasındaki hız farkı gibi çok farklıdır.Bakın bir daha yazıyorum evrenin bence görünmeyen bir enerji ağı var ve uzay gemisi bu ağda yol alırken çok hızlı yol alıyor ve ışık hızı o hızın yanında kaplumbağa hızı gibi kalıyor ben böyle olduğuna yüzde yüz eminim benim fikrim bu ama yinede arkadaşlarım bu konuda ne diyecekler fikirleri nelerdir görüşlerini bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kendi fikrimi söylemek gerekirse maddesel bir varlığın ulaşıcağı hız bellidir bence.En iyi ihtimalle ışık hızının 2 -3 -10 katı olabilir.Işık hızı en yüksek hız mı diye sormuşsun.Ruh olarak maddesel boyuttan çıkıp başka boyutlara geçtiğin zaman ışık hızı gerçekten az kalıyor sadece senin düşüncenin yada beyninin sınırlarına kalmış belki saniyede evrenin alakasız bir yerinde bulabilirsin kendini yada saniyeler içinde bir sürü yer gezebilirsin.Ama fiziğim pek iyi olmadığından dolayı bir maddenin ne kadar hız yapabileceği hakkında pek bir fikrim yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1- ışık hızı en yüksek hız değil. Sadece ışık hızını geçmek için şu anki teknoloji yetersiz

2- 300.000 sabit hızla devam edersen zaman olarak 4 sn ileride oluyorsun

Bu ikisi bilimsel olarak kanıtlanmış ama deneyi ben yapmadığımdan ne kadar doğrudur bilemem..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kimse ışık hızı en yüksek hızdır diye bir ifade kullanmaz. Sınır hız biraz saçma gelmiyor mu sana da? Ayrıca bjk o ikisi bilimsel olarak kanıtlanmış değil. Işık hızı teoremini ortaya atan adam asla o hıza erişilemeyeceğini söyleyen kişiyken nasıl denenmiş olabilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Işık hızı çoktan aşıldı.Şimdi ise ışığı durdurmayı başardılar.Artık zamanda yolculuk olabilecek.İnsan ölümsüzlüğe adım atabilecek ve en önemlisi öteki gezegen ve galaksilere yolculuk yapabilecek.Gezegen ve galaksilere yolculuk yapıp ruhumun geldiği yer: Mavi Yıldız'ı bulabileceğim.Sonunda hedeflerim gerçekleşiyor.Eğer beni duyabiliyorsan teşekkürler tanrım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Işık hızı çoktan aşıldı.Şimdi ise ışığı durdurmayı başardılar.Artık zamanda yolculuk olabilecek.İnsan ölümsüzlüğe adım atabilecek ve en önemlisi öteki gezegen ve galaksilere yolculuk yapabilecek.Gezegen ve galaksilere yolculuk yapıp ruhumun geldiği yer: Mavi Yıldız'ı bulabileceğim.Sonunda hedeflerim gerçekleşiyor.Eğer beni duyabiliyorsan teşekkürler tanrım.

Kim aşmış ışıkhızını?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önce “Işık Hızını” Aşan Bilimadamları, Şimdi de “Işığı Durdurmayı” Başardılar… 20. yüzyılın fizik yasalarını alt üst edecek bir deney gerçekleşti ve Işık hızının bilinenden 300 kat hızlı seyahat edebildiği kanıtlandı. Amerikalı bilim adamları, fizik kurallarını altüst eden bir deney gerçekleştirerek ışık hızının aşıldığını kanıtladılar. Laboratuvar koşullarında ışık hızının, bilinen sınırı olan saniyede 300 bin kilometreyi 300 kat aştığını açıklandı. Princeton Üniversitesi'nde yapılan deneylerde "ışığın gideceği yere daha seyahatine başlamadan önce vardığı" saptandı. Başka değişle ışığın zamanda ileri doğru atladığı tespit edildi.

Sezyum Gazı Testi:

Princeton NEC Enstitüsü'nün uzmanlarından Dr. Lijun Wang, açıklamasında, laboratuvar deneyinin, bir ışık demetinin, içinde özel olarak hazırlanmış sezyum gazı bulunan test ortamına gönderilmesiyle yapıldığını söyledi. Wang'ın verdiği bilgiye göre, aşırı hassas zaman ölçme cihazlarının kullanıldığı deneyde, ışık demeti, daha sezyum gazlı test ortamına girmeden ortamdan çıktı. Işık demetinin test ortamından çıkıp yoluna 20 metre devam ettikten sonra, ortama daha o anda girdiği belirlendi. Wang, bir başka deyişle, ışık demetinin, iki yerde aynı anda bulunduğunu söyledi. Yani ışık daha test ortamına girmeden dışarıya çıktı. Test sonuçlarını inceleyen Berkeley Üniversitesi fizik profesörü Raymond Chiao, deney verilerinin "inanılmaz bir duruma işaret ettiğini" söyledi. Bilinen fizik kurallarına göre her türlü veri, en fazla, saniyede 300 bin kilometre olarak kabul edilen ışık hızıyla iletilebildiği gibi, zaman da, bu ışık hızıyla göreceli olarak hesaplanıyor.

Etki- Tepki Yasası:

Wang'ın deneyinin geçerli kabul edilmesi halinde, fiziğin temel kanunlarından olan ve "neden sonuçtan önce gelir veya bir olgunun sonu başından sonra gelir" şeklinde özetlenebilecek "etki-tepki" yasasının da geçersiz kalacağına dikkat çekiliyor. Bu durumda, bir olgunun sonucu, onu yaratan nedenden önce geliyor.

Ve başlamadan bitmesi mümkün olabililiyor. Deney sonuçları bilinen zaman kavramının "çökeceğine" işaret ediyor.

Köln Üniversitesi Dr. Guenter Nimtz de, konuyla ilgili yaptığı açıklamada böylece "bilgi"nin ışıktan daha hızlı bir şekilde ulaştırılabileceğinin kanıtlandığını söyledi. Lijun Wang ve ekibinin araştırmasının tüm ayrıntıları, ünlü bilim dergisi Nature tarafından satın alındı.

Uzay - Zaman Ayrımı Yok ;

Test sonuçlarını inceleyen Berkeley Üniversitesi fizik profesörü Raymond Chiao, deney verilerinin "inanılmaz bir duruma işaret ettiğini" söyledi. Wang'ın deneyinin fiziksel dünyanın şimdiye kadar doğru kabul edilen kurallara göre davranmadığını kanıtladığını ifade eden Chiao, modern bilimin, atomdan küçük parçacıkların aynı anda iki ayrı yerde birden bulunduğunu keşfetmeye başladığını bildirdi. Chiao, böylelikle uzay - zaman ayrımının ortadan kalktığını vurguladı.

Avrupa'daki deneyler ; Bu arada, İtalya'da Ulusal Araştırma Konseyi'nden bir grup fizikçinin mikrodalgalar üzerinde yaptığı araştırmalar da ışık hızının aşılabileceğini gösterdi. İtalyanlar ışık hızını yüzde 25 oranında geçtiler. Almanya'nın Köln Üniversitesi uzmanlarından Dr. Guenter Nimtz de yaptığı deneylerde benzer sonuçlara ulaştı.

Işık hızı aşılınca neler olacak :

Evrenin yapısı hakkındaki tüm bilgiler değişecek, yeni bir model geliştirilecek.

Zamanda yolculuk mümkün olabilecek.

İnsan ömrü binyıllarla ifade edilebilecek, ölümsüzlüğe adım atılacak.

Öteki yıldızlar veya galaksilere gidilebilecek.

IŞIK Durduruldu

Fizikçiler, çok kısa bir süre için de olsa ışığı tamamen durdurdular ve sonra tekrar “yoluna” gönderdiler. Harvard Üniversitesi’nde yapılan deneyde, araştırmacılar, bir ışık demetinin tüm enerjisini almadan sabit tutmayı başardılar. Foton olarak da bilinen ışık parçacıklarının hareketini denetleyebilmek, kuantum bilgisayarların geliştirilmesini sağlayabilir.

2001’de yapılan bir önceki deneyde, ışık parçacıkları, bir gaz kütlesinin içindeki atomlar tarafından “alınmış” ve böylelikle ışık demetleri kısa süreliğine “depolanabilmişti”. Harvard’daki deney, ışığı ve onun enerjisini bir anlığına “dondurduğu” için daha büyük bir başarı anlamına geliyor.

Deney nasıl yapıldı?

Fizikçiler, “sinyal atımı” adı verilen bir ışık demetini, kapalı bir cam silindirin içinden gönderdiler. Bu silindir, rubidyum elementinin atomlarını içeren sıcak bir gazla doluydu ve “kontrol demeti” olarak bilinen güçlü bir ışık demetiyle aydınlanıyordu. Sinyal atımı rubidyum gazının içinden geçerken, araştırmacılar kontrol demetini durdurdu. Böylece, rubidyum atomları üzerinde sinyal atımının holografik bir baskısı çıktı.

Daha önce, bu aşamaya gelindiğinde tek bir kontrol demeti yollanıyor ve sinyal atımı tekrar yaratılıyor, ışık da yoluna devam ediyordu. Ama son araştırmada fizikçiler, iki kontrol demeti kullandılar. Bu da, bir dizi ayna etkisi yaratan bir müdahale yarattı. Tekrar canlanan sinyal atımı cam silindir içinde ilerlemeye çalışırken fotonlar ileri-geri sıçradılar, ama genel olarak sinyal atımı sabit kaldı. Kısacası ışık, dondurulmuştu.

Bir an için...

Araştırmacılar, fotonları bu tuzağın içinde 10-20 mikrosaniye boyunca sabit tutmayı başardı. Bu önemli deneyi gerçekleştirenler; Mikhail Lukin, Michal Bajcsy ve Alexander Zibrov.

Bajcsy, ışığın kontrol edilmesi sayesinde, gelecekte güçlü kuantum bilgisayarlar üretilebileceğini belirtiyor: “Kuantum bilgisayarlarında, bilgiyi fotondan fotona aktarmanız gerekir. Bunu yapmak için de fotonları, birbirleriyle etkileşim içinde olmalarını sağlayacak biçimde, kesin bir denetim altına almalıyız.”

A&M Üniversitesi’nden Profesör Süheyl Zübeyri, Harvard ekibinin deneyinin, kuantum bilgisayarlar ve kuantum şifreleme yolunda önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

Kuantum şifreleme; çok güvenli elektronik şifreleme yolları sunabilir. Çünkü elektronik bir mesajı dinleme işleminin kendisi, mesaja zarar vererek onu okunmaz hale getirecektir. Böylelikle, mesaja müdahale edilip edilmediğini anlayabiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Işık hızı terimdir.Evrenin sonsuz olduğu gibi ışık hızı da şu an sonsuz hız sayılmakta.Ama tabi ki öyle değil.İnsan zaten bir terime göre hareket eder sonra bakar ki başka bir terim çıkmış ona yönelir.İnsanların şu ana kadar çözebildikleri en yüksek hız ışığın hızı.Ama evrende o kadar garip ve olağanüstü olaylar var ki.Ben ışık hızından daha yüksek hızı olan ve olması gereken şeyler düşünüyorum.Siz ışık hızında kalır da onun halen en hızlı olabileceğine inanıyorsanız sadece aynı adada dolaşırsınız.Artık sınırları aşın,bilindiklerin kat kat yükseğine çıkmaya hedefleyin.Ezberlenmiş ve inanılmış düşüncelerden biraz daha arınmaya çalışın.İnsanlar önceleri dünyanın şeklini birçok şeye benzetmişlerdi.Ona inanmışlardı.Ama olmadı işte.Şu an en yüksek hız bizim teknolojimize göre ışık hızı kabul ediliyor.Ama ben buna inanmak istemiyorum.Bu sadece belirli zaman için bir terim.Değişkendir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Işık hızı terimdir.Evrenin sonsuz olduğu gibi ışık hızı da şu an sonsuz hız sayılmakta.Ama tabi ki öyle değil.İnsan zaten bir terime göre hareket eder sonra bakar ki başka bir terim çıkmış ona yönelir.İnsanların şu ana kadar çözebildikleri en yüksek hız ışığın hızı.Ama evrende o kadar garip ve olağanüstü olaylar var ki.Ben ışık hızından daha yüksek hızı olan ve olması gereken şeyler düşünüyorum.Siz ışık hızında kalır da onun halen en hızlı olabileceğine inanıyorsanız sadece aynı adada dolaşırsınız.Artık sınırları aşın,bilindiklerin kat kat yükseğine çıkmaya hedefleyin.Ezberlenmiş ve inanılmış düşüncelerden biraz daha arınmaya çalışın.İnsanlar önceleri dünyanın şeklini birçok şeye benzetmişlerdi.Ona inanmışlardı.Ama olmadı işte.Şu an en yüksek hız bizim teknolojimize göre ışık hızı kabul ediliyor.Ama ben buna inanmak istemiyorum.Bu sadece belirli zaman için bir terim.Değişkendir.

Ben ışık hızı en hızlı hızdır demedim hatta tersini söyledim en üstte. Demek istediğimi anlatamıyorum galiba. Işık hızını aşmaktan kastımız bir araçşla vesaire bu hızı aşmak. Sizin bahsettiğiniz şeyin onunla alakası yok o çok daha farklı bir konu. Hayır nereden ezberlenmiş şeylere geldiniz nereden dünyanın tepsi biçiminde olduğu inanışına geldiniz niye böyle lafı başka yerlere çekme arayışındasınız onu anlamıyorum ben bu konuda aydınlatın beni. Amacınız ne? Bir konuda bilginiz yoksa konuşmaya zorlamıyoruz sizi burada ama gelipte başkalarını alakasız yere bilgisizlikle itham etmek size düşmez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tamam ben yalnış anlamışım.Bilgim var bu konularda.Sadece son yorumlarını gördüğüm için yazdım bunları.Amacım başka yere de çekmek değil.Zaten burada işi yavaşlatmaya çalışmıyorum.Çünkü siz bunları bilgilenmek için konuşuyorsunuz ama benim hedeflerim var.Bu konularla ilgili hedefler.O yüzden konuya direk atladım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tamam ben yalnış anlamışım.Bilgim var bu konularda.Sadece son yorumlarını gördüğüm için yazdım bunları.Amacım başka yere de çekmek değil.Zaten burada işi yavaşlatmaya çalışmıyorum.Çünkü siz bunları bilgilenmek için konuşuyorsunuz ama benim hedeflerim var.Bu konularla ilgili hedefler.O yüzden konuya direk atladım.

Öyle diyorsanız öyledir elbette. Yanlış bir ithamda bulunduysam kusura bakmayın iyi araştırmalar size.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben tam olarak doğmadan önce,yani annemin karnındayken diyeyim sana.Aklımda bir görüntü var.Sanki fotoğrafla çekilip beynime kaydedilmiş gibi.Uzayın bir bölgesinde,başka bir galakside çekilmiş,onlarca gezegenlerin olduğu bir resim gibi.Etrafta yıldızlar.Bundan eminim ki bu görüntü ben annemin karnındayken aklıma kazınmış.Bunu nedense unutmamışım.Beni şaşırtan ve uzaya,ufolara,gezegenlere,galaksilere vs. iten şey bu.Babam bana 15 yaşlarımdayken birşey söyledi ve bu beni daha da bu konulara itti adeta.Ben küçükken daha konuşamayacak yaştayken ''Ben Mavi Yıldız'dan geldim.'' demişim babama.Ki ben normalde geç konuşan bir çocuktum.Konuşmalarımda da bozukluklar vardı.Bu cümleyi o yaşta ve o düzende söyleyebilmemin ilginç olması haricinde öyle bir cümle kullanmam bile beni şaşırttı.Ayrıca babamın genç yaşlardayken astronomiye merakı ve ayrıca uzaylılarla iletişime geçebilmesi beni daha da heycanlandırdı.Adeta kendimi uzayda yok etmek istiyordum.Babam bana benim başka bir galaksiden geldiğimi düşündüğünü belirtti.Ve benim yıllarca hayalim şuydu; Gün gelirse teknolojim olursa,geldiğim gezegen Mavi Yıldız'a yolculuk yapacağım.Bu benim hedefim oldu.Bunlara merak salıp,babamın yaşadığı deneyimleri konuşa konuşa ben bu konulara karşı tamamen girişimci oldum.Bununla beraber derslerime kendimi veremiyordum.Babam da bana yaşadığı şeyleri,iletişimleri anlatmamaya başladı.Çoğunu saklı tutuyor.Neyse Mavi Yıldız'ı bulup,tek başıma yalnız bir gezegende yaşamayı planlıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Işık hızı, ışığın etki altında kalmadan ulaşabileceği en yüksek hızdır. Biz bazı tekniklerle ışığı zorlayarak hızlandırabiliyor veya durdurabiliyoruz sanırım. İnsanların ışık hızında seyahat edebileceğini sanmıyorum. En azından 3. boyutta somut bir organizma olarak yapamayız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Andromeda galaksisinde ki yıldızların çoğu mavi renklidir...

Umarım size belki 40 yıl sonra yardımı dokunur...

Zaten babam bana Andromeda galaksisinden geldiğimi belirtmişti.Galaksinin adını unuttuğum için yazamamıştım.Hatırlattığın için minnettarım sana.Zaman problem değil.Bu hedef için ben herşeyimi verebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kendi fikrimi söylemek gerekirse maddesel bir varlığın ulaşıcağı hız bellidir bence.En iyi ihtimalle ışık hızının 2 -3 -10 katı olabilir.Işık hızı en yüksek hız mı diye sormuşsun.Ruh olarak maddesel boyuttan çıkıp başka boyutlara geçtiğin zaman ışık hızı gerçekten az kalıyor sadece senin düşüncenin yada beyninin sınırlarına kalmış belki saniyede evrenin alakasız bir yerinde bulabilirsin kendini yada saniyeler içinde bir sürü yer gezebilirsin.Ama fiziğim pek iyi olmadığından dolayı bir maddenin ne kadar hız yapabileceği hakkında pek bir fikrim yok.

kesinlikle katılıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle hareket halindeki yüksek hızlı tanecik için geçerli olan Lorentz formülünü tanıtayım;

http://upload.wikimedia.org/math/f/b/6/fb64b7dab77855c07b3384a20fbf7654.png

M: hareket halindeki kütle

m: durgun kütle

v: tanecik hızı

c: ışık hızı

Tanecik hızı, ışık hızına yaklaştıkça v^2/c^2 ifadesi 1'e gider. Payda ise sıfıra yaklaşır.

Bir sayının (m), sıfıra bölümü sonsuzdur. Yani ışık hızı ve üzerinde giden tanecik için kütle sonsuz olmak zorundadır.

Işık hızında yolculuk için kütleyi olabildiğince küçültmemiz gerekir. Lakin kütleyi küçültsek de, hızlandıkça artacaktır. Bu kaçınılmazdır.

Lorentz formülünü oluşturan, Lorentz sabiti ise (γ);

http://img687.imageshack.us/img687/8431/69050786.png

(ß=v/c)

(Malum formülümüz; E=γmc^2)

Lorentz faktörü aynı zamanda hızın grafiğidir.

http://img203.imageshack.us/img203/7052/grafikd.jpg

Tanecik hızı ışık hızına eşit olduğunda γ, sonsuz değerini alır. Einstein'ın formülüne yerleştirdiğimizde ise c ile hareket etmek isteyen cisim için sonsuz enerjinin gerektiğini görürüz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

şmdi belki bütün konuyu okumadm ama ilk sayfadan çıkardıqım şu ışık hızına kütlesel olarak ulaşılsa bile ışık hızına ulaşan bir madde moleküllerine ayrılır. ayrıca bir not zaman da yolculuktan bahsetmiş bir arkadaş ole bişey ışık hızı aşılsa bile çok zor olucak...dağılmş molekülleri birleştire bilecek bir teknoloji şu anda imkansız qibi qörünüyor ;) sayqılar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hız dediğimiz kavram da göreceli bir kavram zaten yani zamanla ölçülüyor. örneğin evrenin büyük bir ağırlıkla sonsuza kadar kendi içine büküldüğü kara deliklerde zaman yoktur yani durmuştur. mesea uzay-zamanı büküp bir solucan deliği oluştursak ışıktan daha hızlı gidebiliriz ama zamana göre hızlı gitmiş oluyoruz yani hız diye bir şey zamandan ayrı var olamaz. biraz karışık oldu ama anlamışsınızdır

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...