Jump to content

Büyük patlamaya inanmıyorum

Dostlukbir

Önerilen Mesajlar

Ben büyük patlamaya inanmıyorum.Hiç bir zamanda inanmadım.Benim aklım büyük patlama diye bir olayı kabul etmiyor.Onun yerine yok olan veya birleşen galaksiler veya yeni doğan sonra gelişen galaksiler ve yıldızlar ve bir galakside yok olan gezegenler veya yeni doğan gezegenler formülüne inanıyorum.Hatta bir evren çok büyümüşse bölünüp yeni evrenler meydana getirebilir düşüncesindeyim tıpkı bölünerek çoğalan hücreler gibi.Yani tek bir evren olduğuna değil belki milyarlarca hatta trilyonlarca evren olduğuna inanıyorum zaten bence sonsuzlukta bu olsa gerek.Ama biz zaten bir evrenin içinde olduğumuzdan dışta evrenler varsa onları tespit edebileceğimizi sanmıyorum. Bunu ancak insan üstü bir varlık bilir düşüncesindeyim.Ve bence bu yüzden evrenimiz hiç bir zaman çökmeyecek ama belki bolünebilecek düşüncesindeyim.Bence sadece bir evrenin içindeki galaksiler çökebilir ama yerine başka galaksiler fazlasıyla doğabilir düşüncesindeyim.Zaten önce insanı ve insanlığı anlamalıyız.Yaratılan insanı anlamazsak yaratanı hiç anlayamayız düşüncesindeyim.Aynı şekilde yaratılmış olayları tam olarak anlamalıyız ki sonra onu yaratan ana olayı anlayabilelim.Bir hastanında hastalığının ne olduğunun tam anlaşılabilmesi için önce hastada bu görünen hastalığı tetikleyen meydana getiren ruhsal bozukluklar varmı ? Hastanın psikolojik durumu nasıl bunlar düzeltilmeli ve bu şekilde o hastalığı meydana getiren esas alt ana sebep bulunmalı ondan sonra tedaviye geçilmelidir düşüncesindeyim. Bu konuda benimle aynı fikirde olan veya olmayan arkadaşlarımın düşüncelerini saygıyla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Haklı olabilirsin.Çünkü ispatlanmış birşey yok ortada bildiğim kadarı ile :) Ama ispatlanmaya çalışılan bir teori var :) O da String Teorisi (sicim teorisi veya herşeyin teorisi ) Aynı adlı bir belgesel var 3 leme şeklide. Bir izle derim bu konularda enteresan , değişik ve sıradışı bir yaklaşım :) Eğer ispatlanırsa çok güzel bir şey olacağını düşünüyorum ve teoriye inananlardanım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Onun yerine yok olan veya birleşen galaksiler veya yeni doğan sonra gelişen galaksiler ve yıldızlar ve bir galakside yok olan gezegenler veya yeni doğan gezegenler formülüne inanıyorum.

Dediklerin iyi gibi amma bir şey anlamadım :D

Senin yok olan / birleşen / bölünen galaksi teorin, galaksilerin nasıl meydana geldiğini açıklamıyor malesef. Tabi canlıların nasıl hayat bulduğunu da.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

''hicbir sey yoktan varolmaz varken de yok olmaz '' bu bilimin kurallarından biridir senin dediğin şey yokluktan birden bire sihirli birşekilde gezegenlerin galaksilerin evrenlerin(!) oluşacağına inandığını söylüyosun bölünme olayını anladım olabilirde ama bu evrenlerin bir ilki olmalı demi ? o ilk nasıl meydana geldi ? ''hicbir sey yoktan varolmaz varken de yok olmaz'' bu kuralda açıkça belirtiyo birşeyler birşeylerle etkileşime girmeden sihirli bir şekilde oluşamaz aynı şekilde başka bir maddeyi tamamen yok edemeyiz bi kağıdı yaktığımız zaman havaya Karbondioksit olarak karışır umarım dediğimi anlamışsındır

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

''hicbir sey yoktan varolmaz varken de yok olmaz '' bu bilimin kurallarından biridir senin dediğin şey yokluktan birden bire sihirli birşekilde gezegenlerin galaksilerin evrenlerin(!) oluşacağına inandığını söylüyosun bölünme olayını anladım olabilirde ama bu evrenlerin bir ilki olmalı demi ? o ilk nasıl meydana geldi ? ''hicbir sey yoktan varolmaz varken de yok olmaz'' bu kuralda açıkça belirtiyo birşeyler birşeylerle etkileşime girmeden sihirli bir şekilde oluşamaz aynı şekilde başka bir maddeyi tamamen yok edemeyiz bi kağıdı yaktığımız zaman havaya Karbondioksit olarak karışır umarım dediğimi anlamışsındır

Maddeyi enerjiye çevirirsin yaktığın kağıt karbondioksit olmaz arkadaşım. Hiçbirşey yoktan var olamaz sözü enerji yok edilemez sözüyle bağdaşır. Yani enerji, toplam enerji, hep sabit kalacaktır o kurama göre. Ama yeni bulgular, özellikle karşıt madde, karadeliklerin ışığı dahi içine çekmesi ve ışığın durdurulabilmesi gibi, bu kuramı çok yakında yok edecek merak etme. Ha diyeceksin ki herşey nasıl başladı? Orada işin içine tanrı inancı giriyor çünkü başka şekilde açıklayamıyoruz :) Ama açıklanacaktır sen merak etme.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...