Archnight Oluşturma zamanı: Şubat 5, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 5, 2011 Bu kısımda dilimizde olduğu halde anlamlarını (tam) bilmediğimiz kelimeleri yazarak açıklayalım ve dilimizi iyi olarak kullanalım diye açıyorum... Umarım ilginizi çeker ve sizlerde bildiklerinizi bizlerle paylaşırsınız.. Bu konu kısmen sözlük rolü görmekte olacağı için lütfen doğru bilgi vermeniz gerekmektedir.. Bir örnek ile başlıyorum.. DEZENFORMASYON nedir ? Yanlış bilgiyi kabul ettirebilecek kadar doğru bilgi verme sanatıdır.. Bazı kaynaklarda ise ; Yanlış veya doğruluğu bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılan bilgi. Şeklinde geçmektedir 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paganlaw Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2011 Böyle bir konuyu düşünmen çok güzel,teşekkürler Suistimal kelimesini açayım size.. "sui" latince bir kelimedir ve aslında çok kullanırız bunu(suikast,suizan,suiniyet,vb.). Anlamı "kötü,fena" demektir. "İstimal" ise "kullanma,kullanım" demektir. Kelimenin gerçek yazılışı "suiistimal"dir. İki kelimenin birleşmesiyle "kötüye kullanma" anlamı ortaya çıkar. "Bir de sui misal,emsal olmaz." karinesinde de "sui" kelimesine rastlarız.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Archnight Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2011 Zırnık nedir ? Sarı renkli tabii arsenik sülfür minerali. Limon sarısı renginde çok zehirli bir maddedir. Zırnık önceleri kral sarısı adı ile renklendirme maksadı ile kullanılırdı. Sanayide en çok deriden kılları ayırmak için kıl dökücü olarak kullanılır. Kızıl renkli zırnık da vardır. ''Zırnık koklatmam'' deyimini bilirsiniz elbet Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paganlaw Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2011 (düzenlendi) c.v. dediğimiz,"si-vi" diye okuduğumuz "ci-vi", "curriculum vitae"nin kısaltmasıdır. "hayat hikayesi" demektir. Vitae(vita) hayat demektir efendim.. Curriculum vitae, kişinin yaşamı boyunca yaptığı önemli hususları(işleri), gördüğü eğitim ve öğremini içerir.. statüko kelimesi yine latincedir efendim.. "status quo" gerçek halidir.. Statü-ko diye de okuyoruz zaten.. Anlamı; içinde bulunulan düzen,mevcut durum demektir.. Şubat 5, 2011 boynuzsuzgeyikler tarafından düzenlendi ard arda atılan mesajlar birleştirildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Beautiful_Death Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2011 Güzel ve yararlı bir konu olmuş yalnız açıkladığımız kelimelerin Türkçe karşılıklarını verirsek daha iyi olur. Mesela; CV-Hayat hikayesi(paganlaw yazmış zaten), dezenformasyon-yanlış bilgilendirme(başlıkta karşılık verilmediği için yazma ihtiyacı duydum) gibi... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2011 Avangart Fransızcada askeri bir terim olan avant-garde (öncü birlik) sözcüğünden geliyor. Sanat ve edebiyat alanlarında öncülük edenler için de kullanılmaktadır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paganlaw Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2011 ecel,müeccel,acele,muaccel ecel "Süre,vade" demektir."Vade" ise "olayın gerçekleşecegi zaman"dır. "Eceli geldi,vadesi yetti" derken "yaşam süresi bitti,ölüm zamanı geldi" demek isteriz. müeccel Ecel'den türemiştir."Vadeli,zamanı henüz gelmemiş" demektir. Örneğin; "müeccel borç" demek "ödeme günü gelmemiş,ecele(vadeye) bağlanmış borç" demektir. muaccel Eceli gelmiş,"acele" olarak yerine getirilmeli(örn: muaccel borç) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Archnight Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2011 Hizip Nedir? 1)bir bütünden ayrılan kısım, parça. 2)bir topluluktan ayrılan küçük topluluk, takım. Teessüf Nedir? (çok sıklıkla kullanılan bir kelime olmasa da artık genel hayatta çok nadir de olsa duymaktayız) Anlamı : bir şeyin tesirini hissetme, acı duyma. Yen Nedir ? 1)Elbisede kol ağzına denir 2)Para birimidir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2011 Münferit - Tek, ayrı, kendi başına olan. Mütefekkir - Düşünen, fikir yürüten, düşünür. Mukaddes - Kutsanmış, mübarek kabul edilmiş şey. (Mukaddes Abla?) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.