Jump to content

insan karaciğeri üretildi!

saiek

Önerilen Mesajlar

ABD`de, insana ait karaciğer hücrelerinden oluşan ilk yapay minyatür karaciğer, laboratuvar ortamında üretildi.

Wake Forest Üniversitesi'nde gerçekleştirilen çalışmada hayvan karaciğerleri hücrelerinden arındırıldı.

Geriye organın "iskeleti" kaldı. Bu işlemin ardından "iskelete" iki tür insan hücresi yani olgunlaşmamış karaciğer hücreleri ile kan damarlarını kaplayan endotel hücreler yerleştirildi.

Bir hafta sonra insan karaciğer dokusunun geliştiği saptandı.

Araştırmanın ileride yapay karaciğer üretiminde kritik rol oynayabileceği belirtildi. news-6045ce6c807f25230c5d.jpg

Kaynak: TÜBİTAK

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

paylaştığın link ler ve benim paylaştığımyazıyı dikkatli okuman gerek sanırım...ben dokudan bahsetmiorm karaciğerin kendisini ürettiler...senin paylaştıkların 'dokusu' üretildi haberi :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

paylaştığın link ler ve benim paylaştığımyazıyı dikkatli okuman gerek sanırım...ben dokudan bahsetmiorm karaciğerin kendisini ürettiler...senin paylaştıkların 'dokusu' üretildi haberi :)

Ben zaten sana bu 1 yıl önce yayınlandı demedim aşinayım bu habere onu anlatmak istedim farkettiysen. 2. olarak linklerden birinde de yapay karaciğer dokusu veriliyor zaten senin haberle aynı :)

"Yapay karaciğer dokusu üretildi

ABD'de, insana ait karaciğer hücrelerinden oluşan ilk yapay minyatür karaciğer, laboratuvar ortamında üretildi. Wake Forest Üniversitesi'nde gerçekleştirilen çalışmada hayvan karaciğerleri hücrelerinden arındırıldı. Geriye organın "iskeleti" kaldı. Bu işlemin ardından "iskelete" iki tür insan hücresi yani olgunlaşmamış karaciğer hücreleri ile kan damarlarını kaplayan endotel hücreler yerleştirildi. Bir hafta sonra insan karaciğer dokusunun geliştiği saptandı. Araştırmanın ileride yapay karaciğer üretiminde kritik rol oynayabileceği belirtildi."

http://www.engelsizdunyam.org/t5606/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...