Jump to content

İçinden Çıkamadım

Önerilen Mesajlar

Oluşturma zamanı:

Zekasına Güvenen Canım Arkadaşlarımdan Cevab Bekliorum Yoksa Delirecem =) Bir Adamın Kaynanası benim Kaynanamın annesi Oluyorsa Bu Adam Benim Neyim Olur ?

:wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash:

Yanıtlama zamanı:

internetten baktım da kayınpeder yazıyor ama degil işte :D bazı yerde de enişte yazıyor beynim bulandı :D şu kesin böyle akrabam varsa yada olacaksa onu akrabalıktan men edeceğim :D

Yanıtlama zamanı:
:D:D:D biraz zor zaten :D buadamın kaynanası çok yaşlı olur muhtemelen hayatta olmaz :D adam bir hayli yaşlı olur zaten dede modundadır :D dede der geçeriz :D
Yanıtlama zamanı:

öteki sorum tanrı her istedigini yapabiliyorsa kendine kaldıramayacağı kadar büyük bir taş yapsa bu taşı kaldırabilir mi kaldıramaz mı :D

Yanıtlama zamanı:
öteki sorum tanrı her istedigini yapabiliyorsa kendine kaldıramayacağı kadar büyük bir taş yapsa bu taşı kaldırabilir mi kaldıramaz mı :D

her istediğini yapıyor bence isterse kaldırabilir yine... :D

Yanıtlama zamanı:

İ.Ö. 5. yüzyılda yaşamış Yunanlı düşünür Zenon'un şu hikayesi meşhurdur: Bir gün, Antik Yunan'ın meşhur savaşçısı Akhilleus, bir kaplumbağayla koşu yarışı yapmaya karar vermiş. Akhilleus, kaplumbağadan tam 10 kat daha hızlı olduğu için kaplumbağanın yarışa 100 m önden başlamasına izin vermiş. Yarış başladıktan birkaç saniye sonra, Akhilleus aradaki 100 m'yi hemen aşmış, ama bu arada onunkinin onda biri hızla hareket eden kaplumbağa, 10 m ilerlemiş. Yani aralarındaki mesafe, artık 10 m'ymiş. Akhilleus, bu 10 m'yi de geçerken, kaplumbağa da 1 m ilerlemiş, yani artık aralarında 1 m varmış. Akhilleus, bu 1 m'yi geçerken, kaplumbağa 1/10 m, yani 10 cm ilerlemiş. Akhilleus bu 10 cm'yi geçerken de kaplumbağa 1 cm ilerlemiş. Akhilleus bu 1 cm'yi de geçince, aralarındaki uzaklık 1 mm'ye düşmüş, vs. vs. Yani fark sürekli onda birine düşüyor, ama asla kapanamıyormuş!!?? Yani kaplumbağadan 10 kat hızlı olan Akhilleus, kaplumbağayı hiç geçememiş!!??

sizce cevap nedir :D

Yanıtlama zamanı:

işte eğer bir kuralı çiğneyebiliyorsa her istediğini yaparken kaldırır ama kural çiğnemek olmassa kaldıramaz :D ben tanrının kurala takılacağını sanmadığım için öyle düşünüyorum :D

Yanıtlama zamanı:

3 arkadaş 30 tl ye bir radyo alıyorlar..sonra radyonun fiyatı 25 tl ye düşüyor.usta çırağına git kalan 5 tl yi 3 arkadaşa dağıt diyor.her birine 1 tl verip 2 tl de kendi cebine atıyor=)...buna göre her arkadaş 9 tl vermiş oluyor....9*3=27 2 tl de çırakta vardı 27+2=29 ama toplam verilen para 30 tl .... 1 tl nerede???? :D bir sürü paradoxtayım :D

Yanıtlama zamanı:

Evlendiğimizde eşimzin annesine anne diyorsak annemizin anneside doğal olarak anneanne deriz anneannemizin diğer kızı(yani annemizin kardeşi) teyzemiz oluyorsa onun kocasına enişte deriz umarım açıklayıcı olmuştur :D

Yanıtlama zamanı:

Yoo hayır doğru kayın pederin :) Kaynananın annesi senin karının anneannesi olur,onun damadı ise doğal olarak gelinin babası YA DA abi-kardeş,abla-kardeş ile evlendilerse gelinin amcası olur :p

Yanıtlama zamanı:

Özelden de dediğim gibi senin kaynanan o adamın baldızıdır ve bu onu senin hiçbirşeyin yapmaz. Anne tarafından olduğundan dayı dersin ya da enişte.

Yanıtlama zamanı:

o soru öyle degel =) "kendime eş, kendime denk bir varlık yaratıyorum" şeklinde bir dilekte bulunursa ve "ol" derse ne olur? böyleydi galiba =)

cevap veriyorum insan olurrr.)

Yanıtlama zamanı:

Soruya iki şey söyleyebilirsin. Ya soruyu soran kişi tanrı fikrini yanlış algılamıştır ya da tanrı fikri baştan mantıksız ve yanlıştır. Herşeye gücü yeten ezeli bir varlık olamaz.

Yanıtlama zamanı:
3 arkadaş 30 tl ye bir radyo alıyorlar..sonra radyonun fiyatı 25 tl ye düşüyor.usta çırağına git kalan 5 tl yi 3 arkadaşa dağıt diyor.her birine 1 tl verip 2 tl de kendi cebine atıyor=)...buna göre her arkadaş 9 tl vermiş oluyor....9*3=27 2 tl de çırakta vardı 27+2=29 ama toplam verilen para 30 tl .... 1 tl nerede???? :D bir sürü paradoxtayım :D

Herkes 9ar vermiş olmuyor öyle olması için 25 tlnin 3e bölünebilmesi gerekirdi. 3 arkadaş toplam 28 lira vermiş oluyorlar. Matematiksel bir hata olsa gerek.

Yanıtlama zamanı:

Mantık hatası değil ya kelime oyunu.Sağlamayı yanlış yapıyorlar.çırağın aldıgı 2 tlyi ekleyemeyiz. eğer hesap 25 tl ise ve her adam 9 tl verdiyse 3.9=27 2 lirada çırakta da 27-2 =25,,bütün mesele o 2 tlyi eklemekte .)

Asıl soru da kayınbaba galiba..

Varsa aklında daha soru sor,zira 2 sene önce bu tür matematik problemlerinden dönem ödevi almıştım:D

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...