MrColt Oluşturma zamanı: Şubat 23, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 23, 2011 Bir sınıftaki gözlüklü öğrencilerin sayısı sınıftaki kız öğrencilerin sayısına eşittir.Gözlüksüz kız öğrencilerle gözlüklü erkek öğrencilerin sayıları toplamı 28 dir.Gözlüksüz öğrencilerin sayısı 24 olduğuna göre,sınıftaki gözlüksüz erkek öğrenci sayısı kaçtır? Bu soru kağıt kalemsiz kolay kolay çözülmez Bİr de ekstra yazayım. Birbirinden farklı iki basamaklı dört doğal sayının toplamı K olduğuna göre K kaç farklı değer alır.(Bunun cevabını biliyorum,hoşuma gitti soru ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paganlaw Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2011 birinci sorunun cevabı 10 mu? Kafadan yaptım,yanlışsa kagıt kalem alıp gelicem. İkinciye kafadan ugraşmadım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2011 10 şıklarda var. daha cevap anahtarını almadım ve hala da çözemedim. Nasıl yaptın ?? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paganlaw Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2011 Lisede bunları tablo yapıp çözerdik. Kafamda tabloyu düşündüm. 4 kutulu tablo düşün,bunu biliyorsundur. Gözlüklü kız,X. Gözlüksüz kız,Y. Gözlüklü erkek,Z. Gözlüksüz erkek,T olsun. x + y = x + z imiş. Bu durumda y=z'dir. y + z = 28 olduğuna göre y=z=14'tür. y + t = 24 demis. Buradan t=10 olur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2011 Doğru ya,, denklemleri ben de kurdum ama küçük bir hata yapmışım, sürekli aynı hatayı yapıp durmuşum.Sırf bu soru yüzünden sınavı bıraktım çıktım. Sağol 2.siyle ygs ye girecekler ilgilenmeli bence,sınavda çıkarsa çoğu kişiyi eleyecek bir soru. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hasannha Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2011 ikinci sorunun nasıl cözüldüğünü anlatabilirmisin? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2011 ikinci sorunun nasıl cözüldüğünü anlatabilirmisin? Birbirinden farklı iki basamaklı dört doğal sayının toplamı K olduğuna göre K kaç farklı değer alır Çözüm: K en az kaç olur: 10+11+12+13=46 K en fazla kaç olur:99+98+97+96=300 yani K 46 dan 300 e kadar her değeri alır.300-46+1=355 (+1 eklememizin sebebi 46 ve 300 ün dahil olması.) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Archnight Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2011 tüh geç kalmısım bu 1 . soruyu bütün sınıfa sormustu matematik hocam sonra ben bunu denklem kurmadan sadece kümeleme ve kesiştirme yöntemiyle yapmıştım sözlümde 100 almıştım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2011 tüh geç kalmısım bu 1 . soruyu bütün sınıfa sormustu matematik hocam sonra ben bunu denklem kurmadan sadece kümeleme ve kesiştirme yöntemiyle yapmıştım sözlümde 100 almıştım benzer bir sorudur,daha dün piyasaya sürüldü çünkü soru Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hasannha Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2011 Bilgilendirme icin tesekkür ederim aradasım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Archnight Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2011 21 kişilik bir sınıfta , Matamatik dersini anlayanların sayısı , İngilizce anlayanların sayısının 3 katıdır. Bu sınıfta 4 öğrenci ,Matamatik ve İngilizce derslerinin ikisinide almamakta ve 3 öğrencide her iki dersi aldığına göre bu sınıfta yalnızca matamatik dersini alan kaç kişi vardır.? Matamatik,Fizik ve Kimya derslerinin en az birinden geçen öğrencilerin oluşturduğu 39 kişilik bir sınıfta 2 öğrenci üç derstende geçmiştir . Matamatik’ den geçen 20 , kimyadan geçen 16,Fizikten geçen 15 olduğuna göre,yalnız iki dersten geçen öğrencilerin sayısı kaçtır? futbol,basketbol,voleybol oynayanlardan en az birini oynayanların bulunduğu toplulukta futbol oynayan basket oynamıyor ,basketbol oynayan voleybol oynamıyor. Futbol oynamayan 19 kişi ,voleybol oynamayan 9 kişi ise Basketbol oynayan kaç kişi vardır? Bir yolcu otobüsündeki 54 kişiden 38 tanesi gözlüksüz ve 23 tanesi şapkalıdır. Sapkasız 6 kişi gözlüklü olduğuna göre , hem şapka hem gözlüğünikisine birden sahip olmayan kaç kişi vardır*? bunun gibi sorular çogunlukltadır ki zaten sayıları ve degiştirince tekrar sorulur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2011 Doğru Almanca İngilizce falan deyince zihinde ayırımı daha kolay yapıyorsun ama gözlüklü gözlüksüz biraz kafa karıştırıyor sanki.Tatmak gerek sınavdan önce hepsini.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.