Jump to content

Hz. İsa Bir Reiki Mastermiydi?

Urumhamatahayil

Önerilen Mesajlar

239.jpg

John 14-12: "Size gerçeği söylüyorum, bana inancı olan herkes, benim yaptığım mucizeleri gerçekleştirebilir, ve hatta bunlardan daha da büyüklerini yapacaksınız siz."

İsa�nın hayatında çarpıcı olan yönlerden biri de yaptığı mucizelerdir. İncil�e göre, İsa suyun üzerinde yürümüştür, beş bin kişiyi beş somun ekmek ve iki balıkla doyurmuştur, suyu şaraba dönüştürmüştür ve ölüleri diriltmiştir. Bunlara rağmen, mucizelerinin en anlamlısı gerçekleştirdiği şifalardır. Bu şifalara şunlar dahildir: paralize olma, topallık, ateş, katalepsi, kanama, cilt hastalıkları, akıl hastalıkları, ruhsal sahiplenmeler (obsesyon), sağırlık ve körlük. Bu şifaların çoğu ise ellerini üzerine koyarak gerçekleştirilmiştir. Buna Yeni Ahit�te sık sık değinilmiştir, Luke 4:40 şöyle der: "Güneş batarken, insanlar İsa�ya çeşitli rahatsızlığı olanları getirdi, ve o her birinin üzerine ellerini koyarak, onları şifalandırdı."

Matthew 8:14-15�de, İsa Peter�ın kayınvalidesinin ateşini şifalandırmak için dokunmayı kullanır. Mark 1:40-42�de leprosi�li bir erkeği şifalandırmak için ellerini kullanır. Luke 5:12-13�de de bundan bahsedilmektedir. Matthew 20:29-34�de İsa�nın iki kör adamı şifalandırmak için ellerini onların gözlerinin üzerine koyduğu anlatılır ve Mark 8:22-25�de bir diğer kör adamı şifalandırmak için ellerini kullanır. Mark 7:32 35�de konuşamayan ve sağır bir adamı dokunmayı kullanarak şifalandırır. Luke 7:12-15�de, İsa ölü bir adamın tabutunu elleyerek hayata döndürür ve Luke 8:49-55�de İsa dokunmayı kullanarak ölü bir kızı hayata geri döndürür.

Reiki uygulamaları ile İsa�nın ellerini üzerine koyarak yapmış olduğu şifalar arasında bir çok benzerlik vardır. Önemli benzerliklerden biri, İsa�nın şifalandırma gücünü başkalarına geçirebilmesidir ki bu Reiki inisiyasyon işlemine benzer. Luke 9:1-2�de okuyoruz ki, İsa oniki havarisine şeytanları çıkartma ve rahatsızlıkları şifalandırma gücü vermiştir. İsa�nın havarilerine hangi yöntemle şifalandırma gücü verdiğini bilmiyoruz, fakat bu gücü onlara geçirebilmiş olması gerçeği Reiki ile çok önemli bir benzerliği olduğunu göstermektedir.

İsa�nın şifalandırma sistemindeki bir diğer Reiki�ye olan benzer özellik ise inançtır. İnanç onun gerçekleştirdiği bir çok şifa için gerekli olsa bile, öyle gözüküyor ki İsa�nın ellerini kullanarak gerçekleştirdiği şifalarda inanç şart değildi. Mark 6:5-6 şöyle der: "O orada hiç bir şifa yapamazdı, sadece ellerini bir kaç hasta insanın üzerine koyar ve onları şifalandırırdı. Ve onların inançsızlıkları onu şaşırtırdı" Yani, onların inancının olmaması gerçeğine rağmen, İsa yine de ellerini üzerine koyarak onları şifalandırabiliyordu. Bu Reiki�nin en önemli özelliklerinden biridir: Şifa alan kişinin inancının olması, Reiki şifasının yararlı olabilmesi için gerekli değildir.

İsa�nın gizli öğretileri olduğu ve bunları sadece şifalandırma gücü verdiği kişilere öğrettiği gerçeği Matthew 13:10-11 ve Mark 4:10-12 ve 34�de açıkca görülmektedir. Gizli bilgi aynı zamanda Reiki öğretilerinin de bir parçasıdır; semboller ve inisiyasyon işlemlerinin nasıl yapıldığı geleneksel olarak gizli tutulurlar ve sadece Reiki eğitimi alanlara sunulurlar.

İsa�nın ellerle şifa yeteneği ile mi doğduğu ya da bunu sonradan mı aldığı bilinmemektedir. Oniki ile otuz yaş arasında neler yaptığından İncil�de bahsedilmemektedir. Bir çok araştırmacı tarafından bu zaman süresi içinde İsa�nın Doğu�ya yolculuk yaptığı ve Hindistan, Tibet ve Çin�de mistik öğretiler üzerine eğitim aldığı düşünülmektedir. Eğer bu doğruysa, İsa�nın o dönem içinde bir şifa yöntemine inisiye edilmiş olması mümkündür.

Diğer taraftan, İsa�nın Tanrı�dan veya Kutsal Ruh�tan direkt bir eğitim almış olması veya doğuştan bu yeteneğe sahip olmuş olması da mümkündür. Bazı doğru bilgiler, İsa�nın şifalandırma metodlarının, Doğu Kiliseleri tarafından saklandığına ve İpek Yolu ve diğer Hindistan�a Tibet�e ve Çin�e giden ticaret yolları üzerinde seyahat eden misyonerlerine geçirildiğine işaret etmektedir. Bu şifalandırma bilgilerinin Doğu�nun dinsel öğretileri içine adapte edilmiş olması ve böylece Dr. Usui tarafından kullanılan Reiki tekniklerinin orjinal kaynağı olması mümkündür.

240.jpg

İsa�nın öğretilerinin ilk takipçileri bir çok gruptan meydana gelmektedir. Bu gruplardan biri Gnostisizmcilerdir. Onlar ellerle şifayı uygulamış ve onlara İsa ve havarileri tarafından geçirilmiş bir gizli öğretileri olduğunu iddia etmişlerdir. Gnostikler bir çok küçük gruplardan meydana gelmişti, bunlar arasında Doketistler, Markioniteler, ve Karpokratianlar olarak bilinenler de bulunmaktadır. Bunlar ana inançları etrafında bir bütün oluştururlardı ki bu inançlara şunlar dahildir: İsa�nın kişisel bir deneyimi veya "içsel cennet krallığı," özgürlükleri ve kuralsızlıkları, rehber bilgiler ve kısa prensip cümleleri ve bunların içsel rehberliğe ve esinlenmeye olan yakınlığı. Onların varlığı, 1959 yılında Mısır�da keşfedilen Nag Hamadi Kütüphane�nin bir parçası olan Gnostik Yeni Ahit�in ilk dört kitabı, tarafından ispatlanmıştır. İsa�nın İncil�de sözü edilmeyen ilave öğretileri olduğu gerçeği, ikinci yüzyıl AD�de erken Kilise pederi Alexandria�lı Clement�in yazdığı bir mektup ile ispatlanmıştır. Clement mektubunda, Mark�ın gizli kitabından bahsetmekte ve bu kitabın normal kabullenilmiş kitap üzerine inşa edilmiş olduğunu fakat İsa�nın bazı özel takipçilerini için ilave bölümler içerdiğini ve bunlara "mükemmelleştirilmekte olanlar" ve "büyük gizemlere inisiye edilmekte olanlar" olarak değinildiğini söylemektedir.

İkinci yüzyılda Hristiyanlık organize olduktan sonra, onların öğretileri, Gnostikler tarafından uygulanan şifacılık veya "iyi işler" ve içsel rehberlik etrafında değil de, inanç ve kilisenin resmi öğretileri etrafında merkezlenmiştir. O zaman, kilise organizasyonunu destekleyenler, yeni gelişen Kilisenin otoritesine boyun eğmeyen Gnostikleri bastırmaya ve aforoz etmeye başlamıştır. Ayrıca, Gnostisizm�in kitaplarını da yok etmeye çalışmışlardır. Gnostiklerin yok edilmesi ve Resmi Hristiyan Kilisesi�nin kurulması ile, ellerle şifa çalışmaları, yeni Hristiyanlar tarafından kuvvetle dışlanmıştır.

İsa�nın kendi yeteneğine büyük güveni vardı ve çok kısa sürede, inanılmaz neticelerle şifalandırırdı. Onun bir çok yeteneğini mükemmelleştirdiğini ve onları yarattığı neticeleri elde etmek için kullandığı açıktır. İncil açıkca göstermektedir ki, o ellerini koyarak şifa yapmış ve bizlere de aynısını yapabileceğimizi söylemiştir.

Not: Bu yazı William Lee Rand tarafından yazılmış Gülten Üstünel tarafından cevrişmiştir alıntıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

i.ö yaklaşık 2000 yıl önce Hindistan nın kutsal kitabı Veda lar,iki insan psişik güçlerini birleştirmek istiyorlarsa dünyayı bile fethedebileceği..oysa her birinin ayrı ayrı hareket etmesi halinde zayıf kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ve gücünden pek emin olamayacağı öğretiliyordu..

Sonra 'Size tekrarlıyorum ki istediklerini elde etmek için aranızda iki kişi yeryüzünde anlaşırsa,gökyüzünde olan babam onlara verecektir' diyen isa geldi..

İsa müridlerini neden iki iki gönderiyordu? Nasıl oldu da doğduğu şehir Nazareth'i ziyaret ettiği sırada düşmanlarının ortasında tek başına mucize gösteremedi? Neden? Çok basit,çünkü mucize gerçekleştirmek için iman gerekiyordu...Yalnızca İsanın kalbinde değil,aynı zamanda cevresindekilerden birinin yada birçoğunun kalbinde..İyileştirdiklerinin çoğuna 'herşeyi senin imanın yaptı ' dediğini hatırlayın..

''Dualarınızı benımkılere eklerseniz yalnızca iki değil yüz yada bin defa üstün olan bir güç elde edeceğiniz gerçektir..Dağları yerınden oynatacak bir güç'' demiştir..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İsa, peygamberliğinin ona getirmiş olduğu ilahi güçler dışında,Mecdelli Meryem'in de rahibesi olduğu ezoterik bir topluluğun eğitimlerinden de geçmiştir...Ancak ben bunca hastalığı tek dokunuşla iyileştirebilecek ya da ölüyü diriltebilecek bir reiki master olduğunu hiç ama hiç sanmıorum..İsa da diğer peygamberler gibi üst düzeyde Tanrısal hediyelere sahipti...Şifacılar vs kısıtlı hediyelere sahiptir diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

selam can

Güzel bir soruya değindin aslında reiki ve başka tekniklerde kullanıyor hz.isa.

Bu anlatacağım olayda az cok biraz ilgisi var soruyla.

Bir olayı şöyle hz.isayı birisi görüyor koşarken ve yanından gecerken o kişi soruyor ya isa neden böyle koşuyorsun ne oldu diye.

Hz.isa şöyle diyor bir hasta insan geldi yanıma onu iyileştirmemi istedi.

Bende iyleştirmeye calıştım ama bir türlü iyileşmedi ve ben korktum ki bende o durumu düşerim diye.Ben ondan kacarım demiş o adam.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

selam can

Güzel bir soruya değindin aslında reiki ve başka tekniklerde kullanıyor hz.isa.

Bu anlatacağım olayda az cok biraz ilgisi var soruyla.

Bir olayı şöyle hz.isayı birisi görüyor koşarken ve yanından gecerken o kişi soruyor ya isa neden böyle koşuyorsun ne oldu diye.

Hz.isa şöyle diyor bir hasta insan geldi yanıma onu iyileştirmemi istedi.

Bende iyleştirmeye calıştım ama bir türlü iyileşmedi ve ben korktum ki bende o durumu düşerim diye.Ben ondan kacarım demiş o adam.

bunu hz isa mı söylemiş kaynak nedir hz İsa cüzzamlıları bile sağlığına avuşturuyomuş hemde tek bir seferde bence bunun reikiyle uzaktan yakından alakası yok diyelim ki reikiydi günümüzde neden bu şekilde kullanılamıyor peki onun seçilmiş biri olduğundan başka bişey gelmiyor benim aklıma ya sizin?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Selam can

Ben Allah tarafından secilmemiş demedim tabi ki Allah tarafından secilmiş ama şu gercek ki ona şimdi bile nerdeyse bilinmeyen bir ilim öğretilmiştir bunlaradan bir tanesi de reiki dir.

Kaynak kuranı kerim ve öteki üc kutsal kitap.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

zaten Dr.Usui reikiyi bu şekilde öğrenmedi mi?? Benim bildiğim Dr.Usui'ye bir konferansta Hz.İsa'Nın hangi tür şifa yaptığı soruluyor. Dr.Usui birçoko şifa tekniğini araştırdığı halde bunu bilmediğini farkediyor ve baya bir araştırıyor ama hiçbir kaynakta onun yaptığına benzer bir şifa tekniği bulamıyor. Dr.Usui bu yüzden dağa çıkıyor, inzivaya giriyor ve Hz.İsa'nın yaptığı şifa tekniği ni istiyor Allah'tan baya bir inziva sonunda bir parlak varlık beliriyor bu sistemi öğretiriz ama bu yolda canını verir misin diyor varlık Dr. Usui bunu kabul ediyor ve parlak varlık Dr.Usui'ye çarpıyor usui dağdan yuvarlanıyor, dizi yaralanıyor. O panikle elini dizine koyuyor ve acının dindiğini iyileşmeye başladığını görüyor. Ondan sonrada reiki sistemi onun sayesinde yayılıyor. Hz.İsa'nın yaptığı şifa yöntemi. Ama yumuşak çünkü dünyanın enerjisi o yüzyıllardan bu yüzyıllara göre çok değiştir bu yüzden o zaman güçlü olan bu enerji şimdi daha yumuşak (ama yine etkili) bir teknik. Zaten dönemlere göre reiki gelişmiştir. Hz.Muhammed'de şifada manyetizmayı kullanır (tükürme yoluyla enerjiyi,manyetizmayı karşıya geçiriyor) Öte yandan Hz.Muhammed şifa verirken soğuk bir rüzgar eser bir soğukluk gelirmiş yai demek ki Hz.Muhammed'in yaptığı şifa dişil bir enerji belkide gerçek kundalini enerjisi uyanmıştı ve reiki ona da verilmişti. Böylelikle reiki+kundalini karışımı gerçek kundalin reiki yapıyordu. Belki de başka bir sistem. Ölüleri diritme başka bir konu bence :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hz. İsa (a.s.) nin kaçma olayı o hikayede şöyle arkadaşım :) ahmaktan kaçıyor,

Hz. İsa- (a.s) nin Ahmaktan kaçışı

Meryem oğlu İsa (a.s) sanki

arkasında bir aslan varmış da,

kendisini kovalıyormuş gibi,

koşarak dağlara doğru kaçıyordu.

Birisi yetişerek dedi ki:

- Hayrola?!.. Peşinde kimseler yok,

neden böyle kuş gibi kaçıyorsun?.

Hz. İsa (a.s) öyle hızlı gidiyordu ki,

acelesinden cevap bile vermedi.

Adam bir müddet peşinden

koştu, ardını bırakmayıp bağırdı:

- Allâh(c.c.) rızası için, bir an olsun dur!..

Merak ettim, neden kaçıiyorsun? Arkandan

gelen ne bir düşman, ne de bir yırtıcı hayvan var!..

Neden korkuyorsun, bir şeyden bu kadar ürkmene

sebep nedir?. Kimden kaçıyorsun a kerem sahibi!?..

Hz. İsa (a.s) dedi ki:

- Bir ahmaktan kaçıyorum.

Yolumdan çekil de, uzaklaşıp

kendimi kurtarayım.

Adam dedi ki:

- Körün gözlerini, sağırın kulağını

açan sen değil misin?

- Evet benim, dedi Hz. İsa (a.s)

Adam dedi ki:

- Gâyb afsunlarının yurdu olan,

o afsunu ölüye okuyunca ölüyü

dirilten padişah sen değil misin?...

Hz. İsa (a.s):

- Benim, dedi.

Adam dedi ki:

- A güzel yüzlü, topraktan kuşlar

yapan sen değil misin?...

- Evet benim, dedi Hz. İsa (a.s)

Bunun üzerine adam dedi ki:

- Peki... öyleyse ey tertemiz ruh dilediğini

yaparken kimden korkuyorsun, â-lem de bu

kadar mucizelerin varken, senin kullarından

olmayan kimdir?

Hz. İsa (a.s) dedi ki:

- Teni eşsiz örneksiz yaratan, canı ezelde

halk eden Allâh (c.c.)’ın Zatına and olsun,

O’nun tertemiz Zatıyla, sıfatlarının hakkı için ...

Felek bile yenini, yakasını yırtmış O-na âşık olmuştur.

O afsunu, o İsm-i Âzâm’ı köre okudum, gözleri açıldı

sağıra okudum, kulakları duydu taş gibi dağlara okudum,

yarıldı, göbeğine kadar hırkasını yırttı ölüye okudum,

dirildi hiç bir şey olmayan, vücudu bulunmayan şeye

okudum, meydana geldi, bir şey oldu. Fakat ahmağın

gönlüne yüz binlerce kere okudum, fayda vermedi.

Mermer kayaya, oradan toprağa dönüştü de, ona tesir

bile etmedi. Ondan bir şey bitmesine imkan yok!...

Adam dedi ki:

- Allâh (c.c.) adının köre, sağıra,

ölüye tesir edip de, ahmağa tesir

etmemesinin sebebi nedir? Onlar da

illet, bu da illet, ona neden tesir etmiyor?...

Hz. İsa (a.s) dedi ki:

- Ahmaklık Allâh (c.c.) Kahrıdır.

Hastalık, körlük kahır değil, bir ibtilâdır.

İbtilâya tutulana, kendisine böyle bir illet

musallat olana kul da acır, Allâh (c.c.) da.

Fakat ahmaklık öyle bir illettir ki ahmağa da

zarar verir, onunla konuşana da.

Ahmağa vurulan dağ Allâh(c.c.) mührüdür,

Ona bir çare bulmanın olanağı yoktur!...

Hz. İsa (a.s) nasıl kaçtıysa sen de ahmaktan kaç!..

Hava, suyu yavaş yavaş çeker alır ya, ahmak ta

dininizi böyle çalar, alır. Kıçının altına taş koymuş

adamın harareti nasıl gider, o adam nasıl soğuk alırsa,

ahmak da sizden harareti, aşkı, isteği alır, çalar, size

soğukluk verir. Hz. İsa (a.s)’nın kaçışı korkudan değildi.

O zaten emindi. Fakat sizlere öğretmek için kaçmıştı.

Kış rüzgarları â-lem-i doldursa bile, o parlayıp duran

güneşe ne gâm!..

MEVLANÂ CELÂLEDDİN-İ RUMÎ

Mesnevi: 3.Cilt - Sayfa: 209 - ...- 211

ruhunyolculuğu'ndan alıntıdır, yazar mahara ya teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...