Jump to content

Yaşam göktaşıyla mı geldi?


Ashtar Sheran

Önerilen Mesajlar

Yaşam göktaşıyla mı geldi?

 

Antarktika’daki bir meteoritte bulunan nitrojen “Dünyamızda hayatın kaynağın uzay mı?” sorusunu tekrar gündeme taşıdı.

 

http://media2.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/Teknoloji/Bilim%20ve%20Uzay/2009/11/091112-asteroidsiyirdi.hlarge.jpg

 

Bilim insanları kimyasal analiz sonucunda bir meteoritte gaz şeklinde amonyağa rastladılar. Amonyaktaki nitrojen (azot) ise hayatın temel yapıtaşı olarak bilinen proteinler ve DNA’da bulunuyor. Araştırmacılara göre dünyamızda hayat olması için gereken eksik malzemeler bu tip meteoritler aracılığıyla dünyaya gelmiş olabilir.

 

 

Ulusal Bilim Akademisi Araştırmaları dergisinde çıkan araştırma Arizona Üniversitesi ve Kaliforniya Üniversitesi, Santa Cruz’dan bilim insanları tarafından yürütülüyor.

 

Grave Nunataks 95229 meteoridi adını 1995’te Antarktika’da keşfedildiği yerden alıyor. Araştırmacılar, bu meteoritten numune olarak aldıkları 4 gram tozu inceleyince bol miktarda amonyak ve hidrokarbona rastladılar. Araştırmayı yürüten Profesör Sandro Pizzarello’ya göre göktaşlarından koparak dünyamıza düşen meteoritler amonyak gibi maddelerce oldukça zengin. Ancak dünyada hayatın başlamasını sağlayacak derecede meteoritin, nerede, ne zaman ve ne miktarda düştüğü henüz bilinmiyor. Şu aşamada sadece tahmin yürütebildiklerini belirten Pizzarello, bu dünya dışı maddelerin volkanlar ve gelgit havuzlarıyla etkileşiminin dünyada yaşamı tetiklemiş olabileceğini düşünüyor.

 

1969’da Avustralya’ya düşen “Murchison” meteoridine de değinen Pizzarello, onun da hidrokarbonlarca zengin olduğunu ancak bu meteoridin hayatın başlangıcından çok sonuna ilişkin bulgular içerdiğini düşünüyor. Pizzarello ayrıca, Murchison’daki bileşenlerin moleküler yapılarının fazla karmaşık ve düzensiz olduğunu da ekliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

aslında göktaşının yaşamı başlatması zor bir ihtimal.

50'lerin başında yapılan bir deney var.laboratuvar ortamında dünya atmosferinin ilk halleri oluşturuluyor ve yaşam üzerinde volkanların ve yıldırımların etkisi araştırılıyor, yıldırımlar elektrik kıvılcımlarıyla canlandırılıyor. bir süre sonra içinde ilkel gazlar olan fanuslar balçıkla kaplanıyor ve araştırıldığında amino asitlere rastlanıyor. bence asıl bu deneyin yaşamın nasıl oluştuğunu açıklaması daha olası. ilgilenenler için link

http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&tl=tr&u=http%3A%2F%2Fwww.universetoday.com%2F19889%2Fdid-lightning-and-volcanoes-spark-life-on-earth%2F&anno=2

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yaşam okyanuslarda başladı. Bir göktaşı bunu tetiklemiş olabilir. Şuan tespit edilen okyanuslarla kaplı gezegenler var. Orada muhtemelen mikro boyutta bile olsa yaşam mevcuttur. Milyon yıllar sonra karaya çıkacaklardır diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dunya son duragidir Insanoglunun bunun oncesinde sayisiz gezegen ve evren gezmistir. Tabi bunlari algilayis ve dogrulama suresi uzun bir sure olacagindan oturu antipatik mesajlarinizi almayayim ustume ;)

Kisaca Dunyaya zembille degil uzay gemileri ile geldik ve yine ayni gemi duzeni ile terk edecegiz vakit geldiginde yeni bir dunya icin. Basit ve net her gezegen elverisli oldugu surece bizim dunyamizdir ;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...