danny Oluşturma zamanı: Mart 9, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 9, 2011 Dumlupınar Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özen, "Nasıl bir Alman kurdu, Kanada kurdu, Sibirya kurdu varsa, bizim de 6 yıl önce Türk kurt köpeğimiz oldu. Şimdi de Türk kurt köpeğini kurtla çiftleştirerek ikinci nesil Türk kurt köpeği elde ettik. Biz onu daha yeni tanıyor, insanlar ve çevreyle olan ilişkilerini yeni kavrıyoruz. Bir basamak oluşturduk, umarız bizden sonraki nesil bu basamağın üzerine çıkar'' dedi. Yabani kurda çok yakın biyolojik özelliğe sahip olan ikinci nesil kurt köpeği, vahşi değil, ancak kendi yavrularının içinden en güçsüz olanı yiyerek besin elde ediyor. BABASI KANGAL Babası Sivas Kangalı, annesi de yabani kurt olan "birinci nesil" Türk kurt köpeği, Kangal'ın gücü ve zekâsı ile kurdun manevra kabiliyeti ve çevikliğini bünyesinde barındırıyor. Yabani kurda çok yakın biyolojik özelliğe sahip olan "ikinci nesil" Türk kurt köpeğinin iki varyetesini elde ettiklerini belirten Özen, "Ancak sayıları yeterli değil. Oğul yavrularda iki, ikincisinde bir bireyimiz var. Yani toplamda biri dişi, ikisi erkek olmak üzere üç kurt köpeği yavrumuz var. Alman kurt köpeği, 112 yıl önce geliştirildi. Biz bu çalışmayı 9 yıl önce başlattık. Adım adım bu konuda ilerliyoruz. Tüm maddi ve teknik imkânsızlıklara rağmen akademik çalışmalarımız sürüyor" dedi. HAVLAMA YOK İkinci nesil kurt köpeğinin, annesi kurt köpeği, babası da kurt olduğu için görünüşte kurda daha yakın olduğunu belirten Özen, şunları söyledi: "İkinci nesil kurt köpekleri havlamıyor, insanlara zarar vermiyor ve çok güçlü yapıya sahip. Türkiye'nin en iri vücutlu kurt köpeği bizdedir diyebilirim. Elde ettiğimiz kurt köpeği çok iri ve güçlü. Evcilleştirilmesi mümkün. Zaten yavruyken insanla doğrudan ilişki içine girmedi. Biz de onların doğasına dokunmak istemedik. Çekingen davranmalarının nedeni bundan kaynaklanıyor." Gazete Habertürk Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
saiek Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2011 bizim de kurdumuz olması çok güzel bir duygu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
danny Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2011 ılım ırfana son surat devam ya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KANATLIM Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2011 Çok ilginç ya! Ama neden o kadar az? İki erkek, bir dişi... Daha fazla olmalı, dağılsınlar her tarafa, gerçekten hem akıllı hem de güçlü bir türse ben de bi tane isterim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2011 Bunu yapmaları iyi birşey değil,hayvanın doğasıyla oynamayı marifet biliyorlar bir de.Yaptıkları zor birşey de olmamalı:birinden aldıkları spermi diğer dişiye uygun zamanda nakletmek.Tutarsa tutar zaten orasına karışmıyorlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ashtar Sheran Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2011 Adamlar nanoteknoloji vs. diğer bilim dallarında çığır açıyorlar , bizler ise neler ile övünüyoruz. Bence çok övünülecek bir başarı değil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2011 Adamlar nanoteknoloji vs. diğer bilim dallarında çığır açıyorlar , bizler ise neler ile övünüyoruz. Bence çok övünülecek bir başarı değil. Katılıyorum bu bahsedilen şeyi herhangi biri yapabilir ve bilimsel bir değer göremedim ben. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
danny Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2011 bır yerden baslamak lazım bıoteknolojı devı olana kadar dıger ulkeler kım bılır neler yapacak ama bu da bır gelısme Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Calormyrdin Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2011 bır yerden baslamak lazım bıoteknolojı devı olana kadar dıger ulkeler kım bılır neler yapacak ama bu da bır gelısme pek değil be hocam.bunu yapmanın teknolojik bir zorluğu yok,sadece sperm nakletmişler yeni birşey yok.zaten kızışma döneminde eş bulamayan köpekler çaresiz kalınca kurt çakal tilki aynı familya üyeleriyle çiftleşebiliyor diye biliyorum.sözü tam çıkartamasam da koyunlu keçili çelebili bir atasözünü çağrıştırdı bu durum bana.gerçi genetik alanında başarılarımız da var ama arada kaynayıp gidiyorlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aikon Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2011 Bunu yapmaları iyi birşey değil,hayvanın doğasıyla oynamayı marifet biliyorlar bir de.Yaptıkları zor birşey de olmamalı:birinden aldıkları spermi diğer dişiye uygun zamanda nakletmek.Tutarsa tutar zaten orasına karışmıyorlar. Elin Yahudisi , Hristiyanı bunu yapıyorsa ve bu konuda senden farklı veyahut daha fazla bir şey biliyorsa senden bir adım öndedir. Bizim yapmamamız hayvanların doğasıyla oynanmayacağı anlamına gelmez. Biz oynamasakta onlar oynayacaklar . En azından bizde oynayalım ve bu yolda bir kaç adım katedelim. Basit ya , fazla düşünme. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2011 Elin Yahudisi , Hristiyanı bunu yapıyorsa ve bu konuda senden farklı veyahut daha fazla bir şey biliyorsa senden bir adım öndedir. Bizim yapmamamız hayvanların doğasıyla oynanmayacağı anlamına gelmez. Biz oynamasakta onlar oynayacaklar . En azından bizde oynayalım ve bu yolda bir kaç adım katedelim. Basit ya , fazla düşünme. Elin adamı dediğin canlı insandan maden üretme teknolojisi geliştirse ve uygulasa ne yapacağız peki? Dediğin aynen buna benziyor.Körkütük bilime bilim denmez.Hatta bu olay aşırı hayvan sever birinin gözünden zenci ve çekik gözlü iki insanın zorla çifleştirilip çekik gözlü zenci elde edilmesi gibidir. Tabi herşey göreceli,sizin ahlakınız neyi uygun görüyorsa onu düşünürsünüz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2011 Daha iyisini yapmak bize düşüyor işte çalışalım yapalım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.