Seraphim Oluşturma zamanı: Mart 14, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 14, 2011 Ruh birimin ölümden sonraki yaşamını devam ettiren bedeni anlamına gelir.Birde bir şeyin manası anlamında kullanılır.Ruh dışardan gelip bedene giren bişey değildir.Çıktıkdan sonrada başka bir bedene girmesi söz konusu değildir.Çünkü ruh geçmişten ezelden bi yerde yaratılmışta sonra bedene girmiş bişey değilki.Tekrar geri dönüp başka bir bedene girsin.Var olan her insanın beyni ana rahminde 120. günden başlayarak tüm yaşamı boyunca kendi ruhunu inşaa eder.Kendindeki bütün özellikleri ruha yükleyerek.Yani DNA'nın %50 sini babadan %50sini anneden alır,Fakat mitokondriyel DNA'yı sadece anneden alır.Bu yüzdende ölümle bir bedenden ayrılan ruhun,artık başka bir beden bulup içine girmesi söz konusu değildir.Ruhun tekâmül amacıyla yeniden dünya'ya dönmesi görüşü tamamiyle taa şamanizimden,göktürklükten gelen.Hint felsefesinde yerini alan göktanrı ve yerdede bizler anlayışından kaynaklanan "madde ruh" ikilemiyle yaşamı değerlendirmekten yani dualizimden ve dahi bedenleri yöneten ruhlar varsayımından doğan bir görüştür.Ne ruh dünyaya yeniden tekamül için gelme şansına sahiptir.Nede ruhlarla görüşülür.Nede uzayın derinliklerinden gelmiş canlılar vardır.Bizim gibi bedeni olan ki onlarla görüşülebilsin ve nede ben filancanın ruhuyum evliyanın ruhuyum diyerek insanlara görünen konuşan varlıkların gerçektenliği.Çeşitli isimler ve görüntüler altında insanlara kendilerini tanıtan ve toplumda "cin" adıyla bilinen görünmez varlıklar,özellikleri gereği insanlara hep hükmetmek isterler.Bu vasıfları dolayısıylada Kur'anı Kerim'de onlara "Şeytan" denilmiştir.Nitekim şeytan denilen varlıkların insanları kandırmak için Kendilerini uzaylı veya evliya ve hatta peygamber diye tanıtarak birilerini kendilerine tabii kılmaları diye bilinen bir olay vardır. ALINTIDIR. Ahmed Hulusi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2011 http://www.gnoxis.com/forum-kurallari-17125.html 12. Gnoxis batı ezoterizmi ile ilgili bir sitedir ve yapılan yorumlarda bunun unutulmaması gerekmektedir. Doğu ezoterizmi ve islami ezoterizm ile ilgili konu veya mesajlar formata uymaması nedeni ile kaldırılacaktır. Sence bu başlık bu kurla uygun mu ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Seraphim Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2011 Cin kavramı Batıdada Doğudada Vardır.Batıyı Doğuyu Geçtim İçinde Bulunduğun Dünyanın Özünde Vardır Sonuç Olarak Var Olduğu İçin Bu Konuyu Belirtmek İstedim..Ben özgür bir site sanıyordum ayrıcada burda yanlış birşey yok. Son Birşey daha eklemek isterim.Tek taraflı bir düşünce sistemiyle bir yere varılamaz bunuda söyleyim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2011 Yukarıda paylaştığın yazı doğu ezoterizmine ait. Eğer konu din tartımasına dönerse silinecektir.(Şimdilik aykırı bir durum yok.Sadece bilgilendirme amaçlı yazıyorum) Burası batı ezoterizmine açık bir forum. Geçmişte bu ayrım yoktu fakat tartışmalar çoktu ve sürekli , herkes birbiri ile polemik halinde idiler. Yönetim de doğu ezoterizmini formattan çıkartmayı seçti.Çünkü internette fazlası ile doğu ezoterizminin içeriklerini paylaşan forumlar bulunmaktadır. Yazya gelince ''cin''diye tabir edilen varlıklara şeytan denmez. Çünü araştırıldığında onların da inanan ve inanmayanları oldukları görülebilir. Ama genel anlamda Azazil'in yolundan gidenlere şeytan(daha çok iblis terimini kullanıyorlar)denir. Hatta onlara da cin denmez. ''İfrit -marid - iblis sıralaması'' gibi bir şeydi sanırım kitapta yazan tam hatırlayamadım ''cinlerin esrarı'' adlı kitapta geçer. Ruh olayına ise katılmıyorum. DNA olayı tamam ona bir diyeceğim yok ama ruhlarla görüşememek kısmına malesef katılmıyorum Reankarnasyon olayına ben de inanmıyorum ama çok ilginç kanıtları var aslında.Biraz araştırırsan bulabilirsin örnekler.Zaten bu örnekler yüzünden hiç bu konuda yorum yapmam Çünkü benim de inandığım bir görüş onlarınki de bir görüş ve net olarak iki görüşün de aksi ispat edilemez.Her zaman bir kaçış noktası olucaktır iki görüşte de. Uzayılar kısmında ise hiç katılmıyorum.Çünkü koskoca evrende bir biz mi varız ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
saiek Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2011 bu konuda ikinizinde haklı olduğu bir nokta var aslında...bazı şeyleri bilmemiz için henüz erken gerek teknoloji gerek insanlığın gelişimi açısından...fakat bütün paranormal, görünmeyen varlıkları tek başlık altında sınıflandıramayız bunun kaynağı çeşitli inançlardır....sen birtek isim kullanırsan diğer inanca saygısızlık olur....ve bu durumda sevgili seraphim sen özgür bir sitede kendi inancın altındaki gerçeği vurgulayıp bir takım şeylere yok dersen diğer inançlara saygısızlık etmiş olursun...buda özgürlük kavramını kısıtlar...bu arada verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim fakat tarafsızca açıklamaya dikkat edelim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
burrc Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2011 yaa Ruh olayına katılıyorum fakat dünya dışı yaşamıda reddetmiş.fakat ben inanıyorum o yüzden yazının o kısmına da katılmıyorum :s Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.