DreamDecipher Oluşturma zamanı: Mayıs 4, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 4, 2011 Bunu çok merak etmişimdir başka sitelere baktığım zamanda aynı şey geçerli bu sözler çevrilemez mi? veya aslında büyü dediğimiz şey inanç ve düşünce değil midir?Dil sembolik olarak kullanılmaz mı? Çok soru sordum biliyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
c1han42 Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2011 Bak mesela dua okuyoruz değil mi ? Ayetel Kürsi örneğin..veya bir Fatiha..Orjinalini yani arapçasını okuruz öyle deil mi ? Öyle iyi olduğuna inanırız veya öyle iyidir..Öyle düşün yani Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DreamDecipher Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2011 Büyüye inanıyorum ama sözler bana sembol gibi geliyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2011 Bunu çok merak etmişimdir başka sitelere baktığım zamanda aynı şey geçerli bu sözler çevrilemez mi? veya aslında büyü dediğimiz şey inanç ve düşünce değil midir?Dil sembolik olarak kullanılmaz mı? Çok soru sordum biliyorum bunun birkaç nedeni var. ilk olarak en önemlisi eski dillerin enerjisel olarak titreşimlerinin yüksek olmasıdır. Kelt dili, ibranice, arapça, sanskritçe, aramice, latince, eski antik mısır dili, sümerce gibi dillerin ve bu dillerdeki kelimelerin titreşimleri yüksektür. Bu yüzden yapılan büyüde enerjiyi arttırmak amacıyla bu eski diller genelde kullanılır. Bunlar arasında ulaşılması ve kullanılması daha kolay olan dil latincedir. Ayrıca ortaçağ da latince büyü dili olarak çok fazla kullanıldığı içinde bu zamana kadar latince büyüler ulaşmıştır. İikinci sebebi bazı duaların eski kalıplaşmış dualar olmasıdır. Bu dua o kadar çok kullanılmıştır ki; dua, o işlevle bütünleşmiş ve üzerine enerji yüklenmiştir. Bu yüzden dolayı o geleneksel dua artık büyüsel bir dua haline gelmiştir. Mesela kılıç kutsama duası ya da kilisenin şeytan çıkarma veya su kutsama duaları gibi. Bu dualar yüzyıllardır ritüelistik olarak değişmeden kullanılmış ve artık o amaca hizmet eden bir kelime grubu haline gelmiştir. Bir diğer nedense yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi psikolojik etki. Latince kullanıldığında kişi kendini daha güçlü hissediyorsa veya bu dilden hoşlanıyorsa bu duygusal sempati büyünün etkisini arttırır. Şartlanmalar vardır ve bu sempati konsantrasyonu büyük oranda arttırır. İşte genelde bu sebeplerle latince veya eski diğer diller kullanılır. Ama sadece latince değil, kelt dili,ibranice, arapça, sanskritçe, eski antik mısır dilinde de bir çok büyü vardır. Sadece latince eski büyülere ulaşmak (zaman süreciyle ilgili olarak) daha kolaydır. Bu yüzden genelde latince büyüler karşınıza çıkar.Yine de her koşulda duanın ne anlama geldiğinin bilinmesi gerekir. böylece kişi sadece duanın titreşimini yaratmamış aynı zamanda imgelerle enerjiyi yükseltmiş olur. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2011 Arkadaşlar lütfen konuyu dağıtmadan konu ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım. anlaşmazlıklarda çözüldüğüne göre nedeni niçini onu bunu bir kenara koyup tartışmaya devam edelim. Konu ile alakasız mesajlar silinmiştir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aikon Yanıtlama zamanı: Mayıs 31, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 31, 2011 Teşekkürler sirius ansiklopedi gibisin Ayrıca çevirmek yanlış olabilir çünkü her dilde diğer dildeki kelimeleri tam anlamıyla karşılayamayan sözcükler bulunabilir özelliklede bu büyülerde özel varlıkların ismi geçiyorsa.Cahilce oldu biraz ama düşünce özgürlüğüne dayanarak konuşuyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.