adogan2 Oluşturma zamanı: Mayıs 6, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 6, 2011 Ey Efendim, bana meylin var ise Mahabbetin benim ile yâr olsun Eğer senden gayri güzel seversem Bülbül gibi işim ah ü zar olsun. Tamahım yok bu dünyanın malına Atlasına, dilbasına, şalına Ben de Mecnun gibi dostun yoluna Terkettiğim namus ile ar olsun. T’an eyleyip niçin eli kınarım Yad elinden giryan olup yanarım Pervaneyim, dost şem’ine dönerim Gam değildir, ko meskenim yâr olsun. Gevheri der: Fırsat gitti elimden Anın için korkum yoktur ölümden Kim cüda kıldıysa beni gülümden Bencileyin gonceleri hâr olsun! Gevheri 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2011 çok çok güzelmiş ... paylaşım için teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adogan2 Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2011 Benim çok sevdiğim br şiirdir.Beğenmene sevindim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2011 Beni kimse eğleyemez Benim gönlüm alan gelsin Tabipler bilmez ilâcım Beni derde salan gelsin. Mailim selvi boyuna Melek karışmış soyuna Soyunup uryan koynuna Sinesine saran gelsin. Kaşların yay, kirpiğin ok Sana mail olanlar çok Şu cihanda akranın yok O kaşları keman gelsin. Gevheri’yi kimse bilemez Aşıkın ağlatan gülmez İsmini söylemek olmaz Filân kızı filân gelsin... o zaman Gevheri den devam edeyim, ilk dörtlük çok hoşuma gitti:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adogan2 Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2011 Beni kimse eğleyemez Benim gönlüm alan gelsin Tabipler bilmez ilâcım Beni derde salan gelsin. Evet çok güzel.Teşekkürler... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2011 Ey Efendim, bana meylin var ise Mahabbetin benim ile yâr olsun Eğer senden gayri güzel seversem Bülbül gibi işim ah ü zar olsun. Tamahım yok bu dünyanın malına Atlasına, dilbasına, şalına Ben de Mecnun gibi dostun yoluna Terkettiğim namus ile ar olsun. T’an eyleyip niçin eli kınarım Yad elinden giryan olup yanarım Pervaneyim, dost şem’ine dönerim Gam değildir, ko meskenim yâr olsun. Gevheri der: Fırsat gitti elimden Anın için korkum yoktur ölümden Kim cüda kıldıysa beni gülümden Bencileyin gonceleri hâr olsun! Gevheri Çok ama çok güzel ve derin anlamlar ile yüklü ve gerçek bir üstadın şiiri bu işte! Teşekkür ve tebrik eylerim ki, bize böyle güzel bir şiiri bulup burada okumamıza vesile olduğun için. Allah Razı olsun senden, sağ ol! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2011 Beni kimse eğleyemez Benim gönlüm alan gelsin Tabipler bilmez ilâcım Beni derde salan gelsin. Mailim selvi boyuna Melek karışmış soyuna Soyunup uryan koynuna Sinesine saran gelsin. Kaşların yay, kirpiğin ok Sana mail olanlar çok Şu cihanda akranın yok O kaşları keman gelsin. Gevheri’yi kimse bilemez Aşıkın ağlatan gülmez İsmini söylemek olmaz Filân kızı filân gelsin... o zaman Gevheri den devam edeyim, ilk dörtlük çok hoşuma gitti:) Evet, sizde aynı; çok ama çok güzel ve derin anlamlar ile yüklü ve gerçek bir üstadın şiiri bu işte! Teşekkür ve tebrik eylerim ki, bize böyle güzel bir şiiri bulup burada okumamıza vesile olduğun için. Allah Razı olsun senden, sağ ol! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2011 Ey Benim Nazlı Cananım Ey benim nazlı cananım Severim kimseler bilmez Bir iştir geldi başıma Çekerim kimseler bilmez Bak şu kalbimin işine Saldı sevdayı başıma Gece gün aşk ateşine Yanarım kimseler bilmez Varın söylen şu hayına Girmesin benim kanıma Bir ateş düştü canıma Tüterim kimseler bilmez Gevheri ümidim Hak'tan Yandı bu bağrım firaktan Ey efendim derd-i aşktan Ölürüm kimseler bilmez Gevheri Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adogan2 Yanıtlama zamanı: Mayıs 26, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 26, 2011 Dost Bağının Meyveleri Erişti Dost bağının meyveleri erişti Ayva benim alma benim nar benim Çeşmim yaşı ummanlara karıştı Cefakarım sitemkarım var benim Yedi derya boz-bulanık selinden Halk-ı alem aciz kaldı dilimden Ben bülbülüm ayrı düştüm gülümden Efgan benim matem benim zar benim Mail oldum kisvesine tacına Bend olmuşum siyah zülfü ucuna Mansur gibi asılırım saçına Kakül benim, perçem benim dar benim Gevheri der kime gönül katayım Gevherimi nadanlara satayım Dost bağında bülbül gibi öteyim Gülşen benim güller benim har benim Şair Gevheri Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.