Jump to content

Ufak Bir soru?

silessia

Önerilen Mesajlar

konumu nereye açıcağıma karar veremedim böyle bir yer geldi aklıma bunun için özür dilerim öncelikle.sitede geznirken en çok aklıma takılan olay periler oldu.Diyelim ki periler var ve ben görmek istiyorum perileri çağırma yöntemi var mı ?Birde diyelim peri sıfatında geldi fakat bilindiği üzere cinlerde görüntü değiştirebilr gelen şeyin peri olup olmadığını nasıl ayırt edebiliriz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben bir gece uyurken 20 25 cm boylarında gözümün önünde uçan bişey gördüm.Kanatları vardı çok ilginç bir varlıktı.Peri olduğunu düşünmüştüm o gün.Ancak perilerin boylarının ne derece uzun olduğunu bilmediğim için bi kesinlik getiremicem.Beynimin bir oyunu da olabilir.Ama gerçekten periye çok benziyodu...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

peri zaten cinin dişisidir......

bazı eski arap kökenli havass kitaplarının eski türkçe versiyonlarında perileri cinin dişileri olarak gördükleri doğru. Bunlara göre su perileri (su cinleri), ateş perileri gibi değişik periler var. Bu eski arap kökenli kitaplarda perilerin çok güzel ve çıplak kızlar olarak görüldükleri lakin metal iğneyi saplayarak onu ele geçirip hükmedebileceğiniz söylenir. Halbuki peri kelimesi dişi cinin karşılığı değildir. islam öncesi inançlardan bu yana cinlerin dişisi peri değil cinniye olarak geçer (Profesor Westermorck'un sosyoloji incelemesi; Cin inancı araplarda islam öncesi de vardı) bu yanlış anlaşılmış ve cinniye yerine geçmiş bir kelimedir. Peri çok daha farklı bir varlıktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...