Jump to content

Bahtsizlarin vahiy kitabi i

raskolnikov

Önerilen Mesajlar

Bahtsızlar Vahiy Kitabı

Vahiy no :1 İş yapmak

Ey inananlar!

İş yapmak, bir insanın en önemli işidir. İş yapmak için önce iyi bir gözlemci olman gerek. Her yana bakmalı, herkesi izlemeli, ne eksik, neye ihtiyaç var görmelisin! Sonra var ya, bulcan eksiği, toparlıycan kendini, alıcan talepleri…. Olum var ya bak, kuruyemiş işine gircen,. En çok giden çerezleri çok çok alcan, ucuza vercen piyasaya… sonra; gelsin paralaaarr… ohhh…

Vahiy no:2 Ahlaklı olmak

Ey inançlı kişi!

Ahlaklı olmak önemlidir. Ahlaklı insan çok şey bir insandır. Primi vardır piyasa da ama ahlaklı olcam diye kendini de kasmamak lazım yani. Şimdi diyelim, yoldan güzel bi kişi geçti. Bakmıycan mı?! Bakıcan! Zaten güzele bakmak sevap olum! Sevap işliycen. Bir de ticaret yapanlar, para neredeyse oraya gidecekler arkadaş. Olum yoksa nasıl geçineceksiniz lan.

Vahiy no: 3 Dürüstlük

Ey inanan kişi!

Her zaman dürüst ol lan. Hiç yalan falan söyleyim deme ama başın sıkışınca bence azıcık söylesen de bi şey olmaz lan. Diyelim başın dertte, yalan söylemesen çok kötü olcak. *** gitcek yani. O zaman ne yapıcan? Tabii ki yalan söylüycen ama sonradan doğrusunu söylemen gerek. Yalnız bazı durumlarda şahsen söylemesen çok iyi olur. Bak geçen bizim Hüseyin, kız arkadaşı bunu telefonla aradığında evdeyim diyor ama eski sevgilisiyle buluşuyo. Ama sonra bakıyo ki eski sevgilisinden bi yakınlık yok, vicdanım el vermiyo diye sevgilisine yalan söylediğini söylüyo ama görüştüğünün eski manita olduğunu söylemiyo. Şimdi bu durumu açıklıyo ama ne oluyo?

Ne olacak, manita, “vay sen bana yalan söyledin”, “vay sen beni aldatmış sayılırsın”, vay bugün bana yalan söyleyeni yarın çocuğumuzun rızkını rus karılarla yerken görürüm”, “vay aslında sen evlisindir”, “vay senin kaç çocuğun var”, “vay benimle beraber kaç kişiyi idare ediyon”, “vay sen benimle yatarken kimi düşünüyodun” gibisinden sözler söyleyerek Hüseyin manyağını terk ediyo. Manyak, hem eskiden hem yeniden oluyo, manuel’e devam ediyo şimdi. O yüzden inanan kişi, bazen yalan söyledikten sonra doğrusunu söyleme, kalsın öyle…

Vahiy no:4 Çıkar gözetme !

Hepiniz sigara içen kişilersiniz. Tamam içmeyeniniz vardır ama olum onlar da pasiftir lan. Neyse, konuyu dağıtmayak. Şimdi bakın bu içen kişiler, iki paket taşısınlar. Birini arkadaş çevrenizde için, otlakçılar çoktur. Kaliteyi de kendiniz tek olduğunda için ama sevgilinize falan göstermeyin lan. Sonra arkadaşlarınızla tanıştırınca *** gibi kalıyonuz lan. Ben kendimden biliyorum olum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...