Who Oluşturma zamanı: Haziran 4, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 4, 2011 http://www.haber1.com/resimler/diger/saglik_bakanligindan_ehec_mikrobu_uyarisi_1.jpg Sağlık Bakanlığı'ndan EHEC mikrobu uyarısı Almanya’da ortaya çıkan EHEC mikrobu salgınına ilişkin, Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı Yapılan açıklamada, EHEC’in hayvan ve insan dışkısıyla kirlenmiş su ve gıda ile bulaşan bir bakteri olduğu, kanlı ishal ile seyreden bir hastalığa sebep olduğu belirtildi. Hastalığın bir hafta içinde tedavi edilebildiğini ancak böbrek yetmezliği olan hastalarda ölüme yol açabileceğini açıklayan Sağlık Bakanlığı, EHEC’in 2005 yılından bu tarafa ülkemizde bildirimi zorunlu hastalıklardan olduğunu, konun Bilim Kurulu Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığınca yakından izlendiğini, bugün itibariyle ülkemiz için endişe edecek bir durumun söz konusu olmadığı noktasında kamuoyunu bilgilendirdi. Buna göre, Bilim Kurulu, EHEC dahil su ve besinlerle bulaşan hastalıklardan korunmak için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi: .Yemeklerden önce eller bol su ve sabunla yıkanmalıdır. .Çiğ sebze ve meyveler iyice yıkandıktan sonra tüketilmelidir. .Süt ve et gibi hayvansal ürünler yeterince pişirildikten sonra tüketilmelidir. .Son iki hafta içerisinde EHEC’in görüldüğü ülkelere seyahat eden kişilerden kanlı ishal görülenler ve hastalıktan şüphe duyanlar, en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmelidir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Justice Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 Her Yaz bi hastalık çıkarıyolar zaten bilğilendirdiğin için teşekkürler dostum eline sağlık. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alperadana Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 güzel paylaşım ellerine sağlık can yaa peki bu eski hastalıklar ne oluyorr bu yeni hastalıklar ortaya çıkınca :wacko::wacko: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Justice Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 Ben sana şöyle söyliyim Dostum amerika hastalığı çıkarıyor. Hastalığı yenen ilaci bulduk ayana bide ilaç üretiyor türkiye gibi ülkeler bu oyunu hemen kabulleniyor ve ilaçlari eve stokluyor ve sonuç ilaçlar satıldıktan 2 hafta sorna ortalıkta hastalık diye birşey kalmıyor. ayriyetten amerikanın ekonomisine epey bi katkıda bulunuyoruz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alperadana Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 Ben sana şöyle söyliyim Dostum amerika hastalığı çıkarıyor. Hastalığı yenen ilaci bulduk ayana bide ilaç üretiyor türkiye gibi ülkeler bu oyunu hemen kabulleniyor ve ilaçlari eve stokluyor ve sonuç ilaçlar satıldıktan 2 hafta sorna ortalıkta hastalık diye birşey kalmıyor. ayriyetten amerikanın ekonomisine epey bi katkıda bulunuyoruz ben olaya hiç böyle bakmamıştım...sağol can Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Justice Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 ben olaya hiç böyle bakmamıştım...sağol can Rica Ederim dostum ancak adım Alican =) iyi geceler dilerim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alperadana Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 Rica Ederim dostum ancak adım Alican =) iyi geceler dilerim ben herkese can diye hitap ettiğim için sizede can demiştim...demek adınız alican...bende alper memnun oldum kardeşim..sizede iyi geceler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Justice Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 ben herkese can diye hitap ettiğim için sizede can demiştim...demek adınız alican...bende alper memnun oldum kardeşim..sizede iyi geceler Bende memnun oldum dostum iyi geceler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Who Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 politik düşünürsek her kesim kendi kesesince kazanç sağlıyor amerikanın cebi dışında bizim şuanki başdakilerinde cebine 3-5 kuruş giriyor bunlar sayesinde Bende hepinize sağlık ve huzur dolumu yaşam diliyorum teşekkürler yorum ve takipleriniz için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
danny Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2011 bır ehec ımız eksıktı o da nuksektı tam oldu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.