Jump to content

Mavi kuş Charles Bukowski

Who

Önerilen Mesajlar

Diğer adı ile "içimizde ki çocuk" değil mi mavi kuş,bizimle beraber cıvıldar,bizimle hüzünlenir,bizimle gülmez mi?

Ya içinizdeki kuş'u öldürdüyseniz, suçlu kim öldüren mi? Ölmesine izin veren mi?

(...)

bir mavi kuş var yüreğimde

çıkmaya can atan

ama zekiyim, sadece

geceleri izin veriyorum çıkmasına,

herkes yattıktan sonra.

orada olduğunu biliyorum, derim

ona, kederlenme

artık.

sonra yerine koyarım yine

ama hafifçe öter

tamamen ölmesine de izin

vermiyorum

ve birlikte uyuyoruz

gizli antlaşmamızla

ve insanı ağlatacak kadar

güzel, ama ben

ağlamam, ya

siz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mezar taşında çabalama yazıyormuş. Felsefesi ise aşırı niyetin arzunun gerçekleşmesine engel olabileceği şeklinde... Farklı meslek gruplarındaki insanların dönüp dolaşıp kendilerini ortak bir temanın etrafında bulmaları şaşırtıcı geliyor bana. Dünya tarihinde çok örneği var. Einstein der ya; asıl yaşam başkası için yaşanan yaşamdır, diye. Benzer bir cümleyi Konfüçyüs ve başka meslek gruplarındaki insanlardan da duymuştum. Aynı temada insanlar birbirlerinden bihaberken nasıl buluşabiliyor? Her fikrin, her sporun vs. bir seveni var dünyanın neresinde olursa olsunlar.

İnsanlığın ortak aklı olarak adlandırmak mümkün mü acaba? Yine de insan bir temayı ilk keşfeden olmayı isterdi sanırım. Ben isterdim en azından.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...