AkuJuk Oluşturma zamanı: Temmuz 15, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 15, 2011 NOT : Süreniz 10 Dakikadır. 1) Aşağıdaki satırlarda, her satırda bulunun dört harfli dört kelimeyi bulunuz ? CHUPAMASNKYREBCJOLUTREGPMOLATAL BHRDFPLOCAGENLUİKREFAMEKOIJCHAT GAREBHGRTOIDCDVEMMLTYVOEUROUEKA AZAMAKLELMOIBRASBJTAASZDECRTUHN AOPBEURFREDGRUMIKUOLAPLHAYECYT 2) Eksik harfi bulunuz ? 666-A 421-D 555-B 007-? 3) Eksik sayıyı bulunuz ? A-1 BC-2 DEF-6 GHIJ-? 4) Eksik kelimeyi bulunuz ? E T JÜPİTER P Ü M Ş Ç??I??A L A 5) Sırayı tamamlayınız ? A D Ğ J ? 6) Sırayı tamamlayınız ? 1 2 5 12 27 ? 7) Hangi kelime diğerlerinden farklı ? kent çıta masa zeki 8) Öyle üç harf bulun ki, aşağıdaki harflerin ardına eklendiğinde her biri anlamlı birer kelime olsun ? K T M Y 9) “Yalak” kelimesindeki harflerin yerini değiştirip iki kelime üretiniz ? 10) 12 tane yedi harfli kelime bulunuz ? 11) Başı ve sonu “k” ile biten beş harfli 12 kelime bulunuz ? 12) Hangi kelime farklı ? pamuk keten ipek kenevir rafya hintkeneviri 13) Listeyi tamamlayınız ? magazin dergi mecmua deney ? deneme 14) Hangisi “eli kulağında” deyiminin eşanlamlısıdır ? mukadder kaçınılmaz sakınılmaz pek yakında mecburi ünlü 15) Hangisi bir katık olabilir ? Güvercinin sol ayağı Vitamin hapı Kuru soğan Katı atık 16) Kelime cümlenindir, harf… ruhun kelimenin yazının ismin alfabenin sayıların 17) Hangisi “tutucu”nun zıt anlamlısıdır ? laik partizan toplumsal liberal dürüst göçebe 18) Aşağıdaki dizide hem fazladan bir virgül var hem de rakamların yerleri karışmış. Düzeltiniz ? 1,3,5,7,9,11 19) 5 ile çarpılınca sondaki rakamı başa gelen en küçük sayı kaçtır ? Cevaplar 1) “HATA, MOLA, OLUK, BACA” kelimeleri her satırda bulunur. 2) “007-S” Çünkü harfler sayıların okunuşlarının baş harfleridir. 3) “24”. Çünkü her bölümdeki harf sayısı bir önceki rakamla çarpılmıştır. 4) “ÇALIŞMA” Sağ ve soldaki harfler kelimenin uzak tarafına, aralarında yer değiştirerek yerleştirilmiştir. 5) “N” Çünkü sıradaki her harf arasında, alfabede üç harf bulunmaktadır. J’den sonra K,L,M ve ardından N gelir. 6) 58. 7) “Zeki” Diğerleri isim, bu sıfat. 8) “ASA” Bütün harflerle anlamlı bir kelime türetilebiliyor. KASA, TASA, MASA, YASA. 9) “AYLAK” ve “KALAY” 10) Örnek; “basamak, baskıcı, basmacı, camekan, cendere, köfteci, pencere, tamirci, tatlıcı, tencere… ” 11) Örnek; “kabak, kabuk, kaçak, kaçık, katık, kayık, konak, kopuk, koruk, kovuk, kulak, kurak…” 12) “İpek” Çünkü sadece o hayvani kaynaklı 13) “Test” Çünkü diğer iki kelimenin, ilk satırdaki gibi eşanlamlısı. 14) “Pek yakında” 15) “Kuru soğan” 16) “Kelime cümlenindir, harf kelimenin” 17) “Liberal” 18) “1,5,9,13,17” 19) “1” Değerlendirme ALINAN PUAN TOPLUMSAL ORTALAMA 130 ve Üstü Çok Üst Seviye % 2,2 120 – 129 Üstün Seviye % 6,7 110 – 119 Ortalama Üstü % 16,1 90 – 109 Ortalama % 50 80 – 89 Ortalama Altı % 16,1 70 – 79 Düşük % 6,7 60 ve Altı Yetersiz % 2,2 Alıntıdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 2011 Sevdim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AkuJuk Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 2011 Sevdim. hmm. test nasıl geçti Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
astromik Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2011 ben 1 soruda beş tane buldum 5.euro Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
I like myself Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2011 3. soruda; bi üst rakamlarla çarptım.. 1x2=2 2X3=6 6X7=42 de olamaz mı yahu? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gabriela Gray Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2011 Aylak , kalay , layka(uzaya gönderilen ilk hayvan ) Daha önce yapmışlardı 120 üzeri çıktı fakat ben pek bir etki göremiyorum işin açığı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nuitari Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2011 herşey güzel hoşta hangi soru kaç puan onu bilmeden nasıl puanımızı bulacağız sanırım bu zekadan fazlasını gerektiriyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
denbaba Yanıtlama zamanı: Mayıs 20, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 20, 2012 8 Doğru var nasıl hesaplicaz şimdi kendimi merak ettim ne çıkcam acaba Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.