Wasteland Oluşturma zamanı: Temmuz 15, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 15, 2011 Neptün 1 yaşına girdi! Astronomi dünyası, Güneş Sistemi’nin en büyük gezegenlerinden olan Neptün’ün birinci yaşını kutluyor. http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2011/07/15/neptun-1-yasina-girdi--1484925.Jpeg İlk kez İngiliz gök bilimci Johann Gottfried Galle tarafından Kraliyet Gözlemevi’ndeki teleskopla 23 veya 24 Eylül’de tespit edilen Neptün, 164.79 Dünya yılı süren yörüngede dönüş süresini 12 Temmuz’da tamamladı. Böylece insanoğlu tarafından farkedildikten sonraki ilk yaşını doldurmuş oldu. Neptün, neredeyse Güneş Sistemi’nin kendisi kadar yaşlı. Ancak keşfedildiği günden bu yana Güneş etrafındaki ilk turunu tamamlayan 4.6 milyar (Dünya) yaşındaki gezegenin bu döngüsü insanlığın ilk kez tanık olduğu bir şey. Gökbilimciler, Neptün’e ait ilk sinyalleri 1781’de keşfedilen Uranüs’ten almıştı. Her ne kadar Galle tarafından keşfedilmiş olsa da, Neptün aslında ilk olarak Galileo tarafından görülmüştü. Ancak ünlü gök bilimci Neptün’ü bir yıldız zannetmişti. ESRARI HALA ÇÖZÜLEMEDİ İlk kez 1980’lerde Voyager uzay araçları tarafından yakından gözlemlenen Neptün, hala birçok sır saklıyor. Gezegenin öne çıkan özellikleri ise şunlar: - Güneş Sistemi’indeki sekizinci gezegen olan mavi gezegen, Dünya’nın yaklaşık 30 katı büyüklüğünde, - Helyum, hidrojen ve suyun yoğun olduğu gezegen kayalık ince bir yüzeye sahip. Yoğunluğu ise Dünya’nın 17 katı. - Yüzeyindeki su katmanı, hem katı, hem sıvıya dönüşebilen bir özelliğe sahip. - Jüpiter gibi Dünya’ya dev bir kalkan görevi gören gezegen, yüksek yerçekimi gücü sayesinde çok sayıda kuyruklu yıldız ve meteoru kendisine çekiyor. - NASA’nın Voyager 2 uzay aracı Neptün’ün yakınından geçtiğinde yıl 1989’du. O yıl, Neptün’ün Triton ve diğer uyduları da görüntülendi. - Neptün’de bir gün 15 saat 58 dakika sürüyor. Alıntı..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 2011 Esrarı hala çözülemedi demiş de ben bir esrar göremedim gözümden mi kaçtı acaba? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
egos58 Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 2011 Mutlu yıllar Neptün! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AkuJuk Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 2011 Ne diyelim iyiki doğdun Neptün'cüğüm ,) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 2011 Dişleri çıkmış mı? Gezegenler gerçekten inanılmaz. Geçmişte Dünya'nın tek olduğunu sandık. Değilmiş. Tepsi gibi düz olduğunu söyleyenler oldu. Yanıldık. Evrenin merkezinde olduğunu düşündük. Yoo dostum yoo... Şimdiyse diğer gezegenlerin yörüngelerini tamamlamasını kutluyoruz. Biraz ilerledik gibi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
rulesofdevil Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 2011 Mutlu yıllar Neptün! Pastası Nerde Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MadUnknown Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2011 Belki bu ilk yaşı değildir.İnsanlık varolmadan Neptünün kaç kere yörüngeden geçtiğini hesap edemez.Belki biz 1 diyoruz ama 100 yaşına bile girmiş olabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2011 Belki bu ilk yaşı değildir.İnsanlık varolmadan Neptünün kaç kere yörüngeden geçtiğini hesap edemez.Belki biz 1 diyoruz ama 100 yaşına bile girmiş olabilir. Konuyu okusaydın keşke. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MadUnknown Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2011 Konuyu okusaydın keşke. Farkındayım okudum.İnsanın farkedilişinden sonra 1 yaşını doldurduğuna birşey demiyorum.Ama bu görülen gerçek.Unutmamam gereken bunun asıl gerçek olmadığı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2011 Anlamadım ne demek istediğini? Gerçek yaşını da vermişler işte. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
egos58 Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2011 Pastası Nerde Valla oralara pasta yollamak bikaç yüz milyon dolar olduğu için şeyedemedim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sabrina Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2011 Happy Birthday Neptuuunn ! İts your Birthday Cakee ! http://farm2.static.flickr.com/1174/540256847_87b0221af6.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.