berangell Oluşturma zamanı: Temmuz 15, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 15, 2011 Öncelikle cadı olma konusunda çok yeni olduğumu söylemek isterim. Elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Fakat bütün bunlara başlamadan önce özellikle bu inanca yönelmeme sebep olan ailemde ki bireylerin telapati telekinezi durugörü vs. gibi özel yeteneklerin fazla olduğunu hissettim ve ardıdan da tanık oldum. Hangi inançla gerçekleştiğini bilemediğim ve bu konu hakkında kesinlikle konuşmamam gerektiğine dair söylemlerden dolayıda susmak zorunda kaldım. Sormak istediğime gelirsek yaptıkarı ritüellerden, büyülerden vs. kesin geri dönüm alanların doğuştan yeteneklere sahip olup olmadıkları? Ve bu doğuştan yeteneklerin ortaya çıkartmak için nasıl bir yol izlendiği? Yardım edebilirseniz çok sevinirim gerçekten. Şimdiden teşekkürler. :) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sabrina Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2011 Bunu bende merak ediyorum. Yeteneklerde soyun etkisi ne kadardır? Yani büyük bir etkiye sahip olur mu? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2011 öncelikle şunu belirtmek lazım, cadılık yolu için veya psişik gelişim için kesinlikle bir soy geçmişine ihtiyacınız yoktur. Her kişi, bu yolda yürümek için bir potansiyele zaten sahiptir. Yine de eğer görüsel konularda veya varlıklarla alakalı olarak ilgilenimş bir atanız varsa, doğuştan bazı yeteneklere sahip olabilirsiniz, bu da biraz işinizi kolaylaştırabilir. Bu sırada, bazı yerlerde doğal cadılık diye bir kavram uydurulmuş. Neymiş, doğal cadılar birde sonradan olma cadılar varmış, doğal cadılar çok kolay büyü yaparmış, sonradan olmalar çok uğraşırmış... vs.. Vampir günlüklerinde değiliz. Böyle birşey söz konusu değil. Cadılık yolunda disiplinli olarak çalışmak çok önemlidir. Kimseye gökten zembille güç inmez. Anadolu kültüründen, kelt kültürüne kadar cadı demek eğitim ve sıkı bir disiplin demektir. yani kimse anasının karnından rüzgarlar çıkartıp, taşlar uçararak doğmaz. Tabi ki bu tür ruhsal konularla ilgilenen herkesin ama herkesin küçüklüğünde bazı metafiziksel ilgiler görülür. Aynı şekilde soruşturduğum herkesin küçüklüğünde metafiziksel bir ilgi doğuştan var ki zaten tekamül planı dahilinde bu normal bir olgu. Bu forumda olup ilgilenen herkese aynı şeyi söylüyorum, küçüklüğünüzü hatırlamaya çalışn, ailelerinize sorun muhakkak normal çocuklardan farklı bir bakış açınız olduğunu göreceksiniz. Ama bu durum kişiyi doğal cadı yapmaz. Zira cadılık demek doğa ile "düzenli" irtibata geçmek demektir. Eğer her gün düzenli meditatif çalışmalar yapmıyorsunuz, element meditasyonlarıyla elemental irtibatlarınızı güçlendirmiyorsanız veya düzenli olarak ritüeller gerçekleştirmiyorsanız gerçek bir cadı değilsinizdir. Birşeylerle teorik olarak ilgilenmek kimseyi cadı yapmaz. Cadı düzenli olarak aktif bir büyüsel dünyada olmalıdır. Anadolu da cadı potansiyeli olan kişiler analar tarafından "eğitilir" ve "yetiştirilirdi". Eğer eğitime cevap vermez ne kadar potansiyeli olursa olsun sıradan bir kız gibi evlendirilir ve herhangi bir büyüsel tpeki göstermezdi. Aynı sistem keltlerde de vardır druidlik eğitimi aynı bir üniversite eğitimi gibi sistematik ve disiplinliydi. O yüzden ben doğal cadıyım anında şipşak büyülerim mantığı sadece dizilerde mevcututr. Gerçekte doğuştan potansiyeli olanla olmayan arasında çok büyük farklar yoktur Şimdi gelelim soy konusuna. Benim genel tespitim bu konuya merakı olan ve birşeyler hakkında daha fazla potansiyeli olan herkesin bir şekilde geçmişinde bu konularla ilgilenmiş atalarının olmasıdır. Tabi ki genetik bir aktarım bizim işimizi kolaylaştırıyor, genetik aktarım açısından zayıf olan bir kişi diğer kişilere göre birazcık daha zor bir gelişim sağlayabilir. Ama her koşulda aradaki fark disiplinli çalışmayla çok kolay bir şekilde kapatılabilir. Yani soya çekme durumu çokta önemli değil ama genel anlamda cadılıkta ilerleyen veya belli bir konuda yeteneği olan kişilerin genelde sülelalerinde ilgili bir kişi oluyor. Zaten bir şekilde daha güçlü bir potansiyeli olan kişi, hayatı boyunca bu konulara istese de istemese de çekiliyor. Eğer bu güçlü potansiyeli eyleme dönüştürebilirse ne güzel, yok potansiyelini geliştirmeden hayatı boyunca oturuyorsa zamanla bu da köreliyor ve yetileri kapanıyor =) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2011 Psişik yetenekler zaten yetenek falan değil . Var olan potansiyeli kullanmamak kullanamamak asıl yetenek ancak kökenin yaşam tarzı bu konuda ileriki hayatlara yardımcı olabilir . 7 kökeni şaman olan biri doğuştan şanslıdir . En azindan disiplini çocuk yaşta görüp yaşadığı için . Ancak konunun genlerle ilgisi olduğunu sanmıyorum . Dediğim gibi bu kavramlar için belli bir yol izlenmeli ve çalışmalıdır . Bu disiplin ve inanç içinde büyümüş toplumlar örnek olarak şaman Lar daha şanslıdir diyebiliriz . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lair_of_Lizbeth Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2012 Yetenek yoksa; boşa çabalıyorsunuz demektir. Yetenek de kişiye nadiren özel olarak verilen, daha çok genetik eğilimle soydan gelen bir lütuftur. Bu konularda son derece önemlidir. yüzde 50 çalışmaysa, yüzde 50 yetenektir. Ya da daha basit olarak; bir şekilde kazanılmış bir yetenek -genetik veya özel olarak- yoksa yerinizde sayarsınız. İyi bir noktaya da gelemezsiniz. Konumuz marangoz, mimar olmak, yüzmek, bisiklet sürmek gibi alanlar olsa ; çalışarak bir yerlere gelinebilir derim. Ama konumuz ileri seviye bir majikal uygulama yapmak, medyumik celse düzenlemek, telekinezi çeşitleri, enerji türleriyle çalışmaksa bunda yeteneksiz olacak işler değil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
wayfarer Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2013 Mesela kadınlar bu konularda doğuştan daha şanslı gibi. En azından benim çevremde gözlemlediğim kadarıyla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
VerlynSelwyn Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2013 Guzel tespitler, bende okult bilimlere merak saldiktan sonra hem anne hem baba tarafinda kendi kitaplarini yazabilecek seviyeye kadar ugrasmis atalarimi buldum.. baska bir forumda bununla ilgili konum vardi ilgi olursa burada da acabilirim tahminimce 250 300 yil arasi kitaplar.. el yazisi ve arapca harflerle eski turkce. elimde 2 tanesi kaldi sadece.. digerleri kayboldu gitti Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
D3aN Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 2014 Merak ettiğim bişey var arkadaşlar ben doğuştan kulaklardan duyma engelliyim %40 kadar doktorlar yaşayamaz demişler bebekken tüm kanımı değiştirmişler ama Anne,baba tarafında böyle şeyler yok sağlıklı insanlar ama bende daha önceden başıma gelen olaylar oldu astrala çıktım ,düşüncemle ampülü patlattım,gölgeler flan gördüm,bi ara tarot bakıyordum doğru çıkıyordu ve şunu hatırlıyorum çok küçükken büyü kitabım vardı 15 yaşında flan orada bişiler okuduğumu biliyorum ama ne bilemiyorum okuduğum kelimelerin mi etkisi var yoksa sonradan keşfettiğim bir güç mü veya doğuştan gelen bişey mi bilmiyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Godwine Yanıtlama zamanı: Mayıs 31, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 31, 2014 Yetenek yoksa; boşa çabalıyorsunuz demektir. Yetenek de kişiye nadiren özel olarak verilen, daha çok genetik eğilimle soydan gelen bir lütuftur. Bu konularda son derece önemlidir. yüzde 50 çalışmaysa, yüzde 50 yetenektir. Ya da daha basit olarak; bir şekilde kazanılmış bir yetenek -genetik veya özel olarak- yoksa yerinizde sayarsınız. İyi bir noktaya da gelemezsiniz. Konumuz marangoz, mimar olmak, yüzmek, bisiklet sürmek gibi alanlar olsa ; çalışarak bir yerlere gelinebilir derim. Ama konumuz ileri seviye bir majikal uygulama yapmak, medyumik celse düzenlemek, telekinezi çeşitleri, enerji türleriyle çalışmaksa bunda yeteneksiz olacak işler değil. Telekinezi,chi enerjisi değil mi? Diğer enerji çeşitleri,türleri de hepimizin içinde saklı değil mi? Yeteneksiz olmak,insan olmamaktır o zaman. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
allways Yanıtlama zamanı: Mayıs 31, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 31, 2014 Bence de genetik bir şeylere gerek yok ama ben ezoterik alanda iyi yerlere gelen insanların bir şeyler başarabilen insanların geçmiş yaşamlarından ya da kadersel olarak bu konuya eğilimli olduğunu düşünüyorum. kadersel derken yapması gereken bir görev. Mozart vs. gibi olağanüstü sanatsal yeteneklere sahip kişiler için de düşüncem aynı. Sonuçta herkesin hayatta farklı bir görevi var buyüzden her yol herkese açık değildir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.