Ashtar Sheran Oluşturma zamanı: Ağustos 10, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 10, 2011 Kızıl Gezegen'de bulunan Opportunity araştırma aracı, indirildiği kraterin dış duvarlarını aşmaya çalışacak. ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın Mars'ta görev süresi çoktan biten fakat hala çalışan Opportunity adlı robot araç, 22 km çapındaki "Endeavour" kratererini incelemeye yöneldi. Opportunity, Endeavour kraterinin dış yamacını aşmaya çalışacak. Oppurtunity'nin ikizi "Spirit" geçen yıl mayısta güneş-lityum-iyon bataryası biterek ebediyen kuma saplandığından beri NASA, Spirit irtibatını tamamen kesti. http://media4.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/Teknoloji/Bilim%20ve%20Uzay/2009/10/091013-marsopportunity.widec.jpg Her tür zor arazide yürümeye uygun 6 tekerlekli ikiz robotların yüksekliği 1,5, genişliği 2,3, uzunluğu 1,6 metre. Opportunity ile Spirit, 2004'te Mars'ın karşılıklı iki yarımküresine indirilmişti. St. Louis-Washington Üniversitesi gökbilim uzmanı Ray Arvidson ile Mars robotlarını yöneten California-Pasadena-Jet Motorları Araştırma Merkezi Jet Propulsion Laboratoy'nin müdürü John Callas, "robotların görevinin son derece heyecan verici olduğunu ve (Opportunity'den) daha çok hizmet beklendiğini" anlattı. Güneş Sistemi'ne Dünya'dan sonra dördüncü gezegen olan Mars'ın incelenmesi, Dünya'nın boyutlarına çok benzeyen ikinci gezegen Venüs gibi eskiden beri hep önem arzetti. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rapit Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2011 ya ben şunu anlayamıyorum neden böyle vasıfsız uyuşuk aciz cihazlar gönderiyorlar ? uçan birşey yollamak bu kadarmı zor zaten yerçekimi düşük gerektiğinde iner gerektiğinde uçar ayıplıyorum seni nasa Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
egos58 Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2011 Of düşünsenize böyle uzaylılar geliyor spiritin kalıntılarını buluyolar. Sonra "hooohaaaaa" diye bi müzik geliyo sonra "dıntıtıtıdıntıtıtıdatdaradaaat darardadadaadaaaaaaaaaat" böyle gaz verici birşeyler çalıyor.Sonra bizimle irtibata geçiyolar falan Neyse bu aralar fazla film izliyorum kusuruma bakmayın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rapit Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2011 belli oluo 2012 deki sahte uzaylı istilasını dört gözle bekliyorum gözlüklerimi taksam 2*2 =4 yaptı ama zaten 4 tane oluyor ozmn 4*4=16 göz ile bekliyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.