Jump to content

Ölümsüz insan projesi

apocalypse

Önerilen Mesajlar

Ölümsüzlük... Ebedi yaşam... Sonsuza kadar yaşayan ruh... İnsanoğlunun yüz yıllardır süren ve bitmeyen arayışı. 200 yıldır da çok çeşitli tıbbi yöntemlerle bu arayışa bir karşılık bulmaya çalışıldı. Bu yöntemler insan ömrünü iki katına çıkarsa da ölümsüzlüğe hala bir formül bulunamadı. Şimdi ‘Russia-2045’ projesindeki bilim adamları bir enerji olduklarına inandıkları ruhu sağlıklı bir bedene transfer ederek ölümsüzlüğü sağlayacaklarını iddia ediyor. Biz de projenin başındaki Dmitriy İtskov’u Moskova’daki merkezlerinde bulduk ve amaçlarını sorduk,

Engin bir ruha sahip olduğuna inanan insanoğlu tarih boyunca cılız beden sorununa çözüm aradı. Mayalar’dan Eski Mısır’a kadar bu arayış sürdü. Ortaçağ kimyagerlerinden günümüz bilim adamlarına kadar ‘ömrü nasıl uzatabiliriz’, meselesi hep güncel kaldı.

Yaklaşık iki yıl önce Rusya’da, kendilerini ‘Ölümsüzlük şirketi’ olarak tanıtan bir grup Rus bilim adamı ‘Russia-2045’ projesiyle ortaya çıktı. Bu çalışma grubu en geç 2045 yılına kadar insan ruhunun yerini tam olarak tespit edeceklerini ve bu ruhu kopyalayarak yapay bedene taşıyacakları iddia ediyor.

Geçen günlerde ‘Russia-2045’ üyeleriyle Rus Ortodoks Kilisesi arasında ciddi bir fikir düellosunun yaşanması üzerine ‘ölümsüzlük şirketi’nin izini sürmeye başladık. Birkaç günlük araştırma sonunda ‘Russia-2045’ projesinin merkezini bulduk. Şirketin başındaki Dmitriy İtskov (30) ile konuştuk.

TIP ÖLÜME ÇARE BULAMADI

İtskov, 20. yüzyıl boyunca ölümsüzlüğün veya en azından insan ömrünün uzatılmasının tıpta arandığını söyleyip ölümsüz insan projesinin bugüne kadar yapılmış benzeri çalışmalardan farklı olacağını anlatıyor: “Rus profesör Vladimir Skulachev’in insan bedenindeki hücrelerin oksitlenmesini durdurma yöntemi beklenen sonucu vermedi. 1990’da keşfedilen ‘telomeraz’ fermenti insan hücrelerini hızlı ve yaşlanmadan çoğaltıyordu. Fakat bu yöntemle kanser hücreleri de hızla çoğalmaya başladı. Geçen yüzyılın ortalarında dondurularak muhafaza edilmiş hasta bedenlerde onarımı imkansız hasarlar tespit edildi. Kök hücre sayesinde gençleşme yöntemi de sonuç vermedi. Tüm bu çalışmalar sonucunda 200 yıl önce ortalama 40 yıl olan insan ömrü günümüzde 80 yıla yükseltilebildi. Tıbbi çalışmalara bakarak insan ömrünün gelecekte 10-20 yıl daha uzatılabileceğini söyleyebiliriz. Ancak ölümsüzlükten bahsetmek kesinlikle mümkün değil.”

İtskov’a göre, Russia-2045 projesi tıptan çok farklı bir yoldan ilerleyecek. Hatta bu projede neşter ve kan söz konusu olmayacak. Ölümsüz ruha sibernetik teknoloji ve cyborg ile ulaşılacak. Ruhun hasta bedenden ayrılışını gönüllü ve cazip bir prosedür haline getirecekler. Ruhu daha sağlıklı bir ortama geçmeye davet edecekler.

PROJEDE 25 BİLİM ADAMI VAR

Aşırı iddialı ölümsüz insan projesine hangi cesaretle başladığını sorunca, “İnsanın ölümsüz hale getirilebileceğine inandığım için bu işe giriştim” yanıtı alıyoruz. ‘Russia-2045’ projesine başlamadan önce Rusya’da ve dünyada bir dizi uzmanla görüşmüş, 25 Rus bilim adamını projeye davet etmiş: “Geçenlerde Rusya’nın Çelyabinsk şehrinde yaşayan profesör Vyaçeslav Ryabinin’i projemize davet ettim. Ryabinin, en karmaşık organlardan karaciğerin yerini alan dünyanın en mükemmel makinesini icat eden kişi.”

‘Russia-2045’ projesinde İtskov’un çalışma arkadaşlarından biri de Dr. Aleksander Bolonkin. Rus bilim adamı Bolonkin, elektronik ölümsüz insan fikrini ilk kez 20 yıl önce ortaya atmış. 1990’da Rusya Bilimler Akademisi’ne e-insan düşüncesini sunmuş, destek bulamayınca ABD’ye göç etmiş. Elektronik insan yaratma düşüncesi ABD hükümetinden de destek almış.

BEYNİN ŞİFRELERİNİ ÇÖZECEĞİZ

İtskov, sibernetik teknolojiyi seçme sebeplerini de anlatıyor: “Canlı cansız yapı bir arada hayatımıza girecek. İlk önce çok daha kaliteli işitme cihazları, ardından yapay retina... Sonra beyinden komuta alan mekanik ayak, kol ve eller eskilerin yerini alacak. Beyne monte edilecek minyatür işlemciler yakın bir gelecekte Parkinson hastalığını yenmeye yarayacak. Biyomekanik cyborg’lar sadece hastalara hizmet etmeyecek. Örneğin insanın bedenen bulunması mümkün olmayan ortamlara beyniyle kontrol ettiği cyborglar gönderilecek. Japonya’daki radyasyon saçan nükleer santral gibi, uzayın keşfi gibi alanlarda yakında bu akıllı robotlar kullanılmaya başlanacak.”

Ama Russia-2045 grubunun asıl hedefi beyin. Beynin şifrelerini çözerek ruhun gizliği olduğu yeri bulmak en büyük amaçları: “Bizim grup, insan ruhunun iddia edildiği gibi 21 gram olduğuna inanmıyor. Biz ruhun bir madde olduğuna değil, bilgi taşıma özelliğine sahip bir tür enerji olduğuna inanıyoruz. Bunu kanıtladığımızda insan beynini kopyalayarak ilk e-insanı yaratmış olacağız.”

ÖLÜMSÜZ İNSANI STEVEN SEAGAL DA DESTEKLİYOR

Geçenlerde Rus Ortodoks Kilisesi’nin tepkisini çektik. Kilisenin neden kızdığını tahmin ediyoruz. İnsanı ölümden kurtaracak çalışmalar ilerledikçe düne kadar geçerli bir dizi dogma belki de yıkılacak. Bu durum kilisenin pek hoşuna gitmiyor. Hele Rus Ortodoks Kilisesi’nden saygıdeğer rahip Feofan Kryukov bizimle işbirliği yapmayı kabul edince yıldırımları iyice üzerimize çektik. Tıpkı Ortaçağ’da Kopernik örneğindeki gibi... Ama bir yanağımıza tokat yesek de öbür yanağımızı dönmeye hazırız. Aslında, ölümsüz insan projesinde tüm dinlerle diyaloğa hazırız. Bu projedeki tüm çalışmaların topluma açık yapılacağını ilan ettik. Dünyadan destek de alıyoruz. Örneğin iki gün önce ünlü aktör Steven Seagal bizim projeye desteğini açıkladı. Yakında ‘Russia-2045’ ölümsüz insan projesi uluslararası boyut kazanacak.

Dmitriy İtskov’un başında bulunduğu ölümsüz insan çılgın projesinin aşamaları:

2015: Hollywood filminden ödünç alınmış adıyla Avatar ortaya çıkacak. İnsan beyninin gönderdiği sinyallerle komuta edilebilecek bu cyborg filmdeki örnekten farklı olarak biyolojik değil, tamamen biyonik olacak.

2020: Yapay bedene ölümcül bir hastanın beyninin gönüllü olarak aktarım deneyi gerçekleşecek.

2030: Beynin kopyalanması mümkün olacak. Ruhu içinde gizlediği sanılan beyin tamamen sayısal data bilgiye dönüştürülecek.

2045: İlk e-insan yaratılacak.

PROJENİN MUHALİFLERİ DE VAR

Yapay şuur yaratmak bile imkansız

Ölümsüz insan projesinin hiçbir zaman gerçeğe dönüşmeyeceğini iddia edenler de var. Bunlardan biri Rusya Teknik Bilimler Doktoru Pavel Voronin. Voronin’e göre bırakın ruhun bilgisayara aktarılmasını, yapay şuur yaratmak bile yakın ve uzak gelecekte prensip olarak mümkün değil. “İnsan beyninde yaklaşık 200 milyar nöron yani sinir hücresi bulunuyor. Bu hücrelerin içindeki bilgi birikim modeli ve yapısı kabloyla dışa aktarılabilecek türden değil. Hücreye dokunulduğu an hem hücrenin kendisi hem içindeki bilgi yok olmaya mahkum” diyor. İnsan beyninde bir santimetrekarelik sinir hücresi alanındaki bilgi akışının yapay modele dönüştürülmesi için Voronin’e göre Avrupa’daki tüm bilgisayarların bir ay boyunca birbirine bağlı çalışması gerekiyor.

Nerdun HACIOĞLU/MOSKOVA 22 Mayıs 2011

22 Mayıs 2011 - Hürriyet Pazar ilavesinden Alıntı

aa281d44.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olabilirliğine inanmıyorum şahsen.Ömür uzatılabilir belki ama onun da 200 olsun hadi 300 olsun ki bu bile çok ütopik bir rakamken ruhu kopyalamak yapay bedenlere koymak..... bilemiyorum bana imkansız geliyor.

Ama güzel konu eline sağlık.

Evet,ruhu kopyalama işlemini ben de pek anlayamadığım için bir şey diyemiyorum.İşin bilimsel tarafını pek bilmiyorum ama felsefi açıdan ölümsüzlüğün mümkün olabileceğine inanıyorum.Bunun için insanın yaşam tarzında çok köklü değişimler olursa belki mümkün olabilir.Ayrıca ölümsüz olmak isteyen kişinin bunu bilinç olarak kabul etmesi gerekiyormuş,diye duymuştum.

yorumunuz için teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende Olabilirligine Cok Fazla İnanmiyorum Ama

Böyle Birsey Umarim Gercek Olmaz Ömür Uzatmaninda Gercek Olmasini İstemiyorum :D

Ruh Denilen Kavramla İlgili Boynuzsuzgeyiklerden Farkli Düsünüyorum Sadece Bu Konuyla İlgili Degil Tabi

ÖLÜMSÜZ İNSANI STEVEN SEAGAL DA DESTEKLİYOR

Yasamini Göze Alirsak Desteklemesi Garip Geldi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

birileri ölecek ki yeni doğacaklara yer açılsın değil mi ..

eee olabileceğine inanmıyorum da hadi oldu diyelim dünyada yer kalmaz :D

Zaten Seni Beni Ölümsüz Yapmazlar Yada Multi Milyar Dolarlari Olanlari Yapmazlar Kimi Yapcaklari Belli İsde

İlk Olarak Para Kazanma Amacli Ve Reklam Amacli Zengin Bir Kaç Kişi Yapila Bilir Sonrasinda Ölümsüz Olacaklari Secmece

Zaten Bak Eger Böyle Birsey Yapilcak Olsa Yada Yapilmis Olsa Bizi Haberimiz Olmaz

Yapilmayacaksa Böyle Haberler Cikar

Tabi Biz Burda Bir Fantazi Üzerine Konusuyoruz Ona Görede Fantastik Düsündük :D

Ama Güzel Paylasim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Zaten Seni Beni Ölümsüz Yapmazlar Yada Multi Milyar Dolarlari Olanlari Yapmazlar Kimi Yapcaklari Belli İsde

İlk Olarak Para Kazanma Amacli Ve Reklam Amacli Zengin Bir Kaç Kişi Yapila Bilir Sonrasinda Ölümsüz Olacaklari Secmece

Zaten Bak Eger Böyle Birsey Yapilcak Olsa Yada Yapilmis Olsa Bizi Haberimiz Olmaz

Yapilmayacaksa Böyle Haberler Cikar

Tabi Biz Burda Bir Fantazi Üzerine Konusuyoruz Ona Görede Fantastik Düsündük :D

Ama Güzel Paylasim

tabi canım bizleri kim ne diye ölümsüz yapsın ..

daha önemli vatandaşları yaparlar :D

bu konuda katılıyorum

evet olsa bizim haberimiz bile olmaz , duyulsa ortalık baya karışır çünkü ...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

birileri ölecek ki yeni doğacaklara yer açılsın değil mi ..

eee olabileceğine inanmıyorum da hadi oldu diyelim dünyada yer kalmaz :D

şöyle açıklayabilirim.

İnsanoğlu neslini devam ettirebilmek için üremeye ihtiyaç duyar.Ölümsüz olduğumuzda zaten neslimizi devam ettirmek gibi bir kaygımız olmayacak.Bu durumda insanlar üremeyi bırakacaklar,çünkü zaten ölmüyorlar.Üreme durduğunda ise dünya nüfusu dengelenmiş olacak..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

şöyle açıklayabilirim.

İnsanoğlu neslini devam ettirebilmek için üremeye ihtiyaç duyar.Ölümsüz olduğumuzda zaten neslimizi devam ettirmek gibi bir kaygımız olmayacak.Bu durumda insanlar üremeyi bırakacaklar,çünkü zaten ölmüyorlar.Üreme durduğunda ise dünya nüfusu dengelenmiş olacak..

birileri anne olmak isteyecektir :)

o zaman ölümsüz yapılırken kısırlaştırmaları lazım gibi :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bana görede bedenin boynuzsuzunda dediği gibi 300 sene bile yaşatılması mümkün olabilir kanın verdiği yıpratıcı hasar ortadan kaldırılabilir kan yerine yapay nano kan hücreleri yapıalbilir ve kan ile değiştirilebilir belki bu sayede uzun bir yaşam olabilir beyine koyulacak bir çip ile başka bir robot beden her ne ise kontrolüde mümkün olabilir buna olamaz diyenlere şöyle diyebilirim 100 yıl geriye gidelim, biliyormusun dostum 100 yıl sonra dünyanın öbür ucundaki insanı elimizdeki küçük bir aletle görüp konuşabileceğiz :) cevap: [hadi be ordan bi git başımdan :) ]

ruhun başak bir bedene kopyalanmasıda taşınması banada imkansız geliyor aslıdna imkansız diye birşey yok ama şu an için bu çok çok çok zor birşiey gibi görünüyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...