Jump to content

kapitalism:a love story

dikili

Önerilen Mesajlar

http://www.ipekyolufilmfest.com/website/WebImage/Yazi/2009302kapitalizm3.jpg

Yönetmen: Michael Moore

Senaryo: Michael Moore

Yapımcılar: Anne Moore, Michael Moore

Katılımcılar: Michael Moore, William Black, Congressman Elijah Cummings, Baron Hill, Marcy Kaptur, Wallace Shawn, Elizabeth Warren

Michael Moore “Kapitalizm: Bir Aşk Hikâyesi”yle birlikte, yirmi yıl önce çektiği çığır açıcı filmi “Roger ve Ben”de irdelediği meseleye geri dönüyor: Şirket egemenliğinin Amerikalılar ve dünyanın diğer sakinlerinin gündelik hayatı üzerindeki felaket niteliğindeki etkisi. Fakat bu sefer zanlı General Motors’dan katbekat büyük, suç mahali de Michigan eyaletindeki Flint şehrinden hayli geniş. Moore, bazen mizahla bazen de öfkeyle, Amerika’nın kapitalizm aşkına ödediği bedeli sorguluyor. Vardığı sonuç ise yoldan çıkan aşk ilişkilerinin malum semptomları: yalan, istismar, ihanet... ve her gün işsiz kalan 14 bin insan…

Festivaller ve Ödüller

2009 Venedik Film Festivali/Venice: Küçük Altın Aslan, Açık Ödül/Little Golden Lion, Open Prize

2009 Antalya Altın Portakal Film Festivali/Antalya Golden Orange Film Festival

2009 Toronto Film Festivali

2009 New York Film Festivali

2009 Gent Film Festivali

http://www.ipekyolufilmfest.com/website/WebImage/Yazi/2009302kapitalizm2.jpg

Michael Moore

Oscar ödüllü Amerikalı yönetmen, yazar ve siyaset yorumcusu Michael Moore, 1954’te doğdu. Tüm zamanların en fazla hasılat yapan beş belgeselinden üçü olan “Benim Cici Silahım”, “Fahrenheit 9/11” ve “Hasta”nın yönetmen ve yapımcısı olan Moore, yazıları ve filmleriyle küreselleşmeyi, büyük şirketleri, bireysel silahlanmayı, Irak Savaşı’nı, ABD Başkanı George W. Bush’u ve ABD’nin sağlık sistemini eleştirdi.

Filmografi

2009 Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi/Capitalism: A Love Story

2007 Hasta/Sicko

2004 Fahrenheit 9/11

2002 Benim Cici Silahım/Bowling for Columbine

1997 The Big One

1995 Kanada Salamı/Canadian Bacon

1990 Roger ve Ben/Roger & Me

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...