dikili Oluşturma zamanı: Eylül 5, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 5, 2011 http://www.ipekyolufilmfest.com/website/WebImage/Yazi/2009302kapitalizm3.jpg Yönetmen: Michael Moore Senaryo: Michael Moore Yapımcılar: Anne Moore, Michael Moore Katılımcılar: Michael Moore, William Black, Congressman Elijah Cummings, Baron Hill, Marcy Kaptur, Wallace Shawn, Elizabeth Warren Michael Moore “Kapitalizm: Bir Aşk Hikâyesi”yle birlikte, yirmi yıl önce çektiği çığır açıcı filmi “Roger ve Ben”de irdelediği meseleye geri dönüyor: Şirket egemenliğinin Amerikalılar ve dünyanın diğer sakinlerinin gündelik hayatı üzerindeki felaket niteliğindeki etkisi. Fakat bu sefer zanlı General Motors’dan katbekat büyük, suç mahali de Michigan eyaletindeki Flint şehrinden hayli geniş. Moore, bazen mizahla bazen de öfkeyle, Amerika’nın kapitalizm aşkına ödediği bedeli sorguluyor. Vardığı sonuç ise yoldan çıkan aşk ilişkilerinin malum semptomları: yalan, istismar, ihanet... ve her gün işsiz kalan 14 bin insan… Festivaller ve Ödüller 2009 Venedik Film Festivali/Venice: Küçük Altın Aslan, Açık Ödül/Little Golden Lion, Open Prize 2009 Antalya Altın Portakal Film Festivali/Antalya Golden Orange Film Festival 2009 Toronto Film Festivali 2009 New York Film Festivali 2009 Gent Film Festivali http://www.ipekyolufilmfest.com/website/WebImage/Yazi/2009302kapitalizm2.jpg Michael Moore Oscar ödüllü Amerikalı yönetmen, yazar ve siyaset yorumcusu Michael Moore, 1954’te doğdu. Tüm zamanların en fazla hasılat yapan beş belgeselinden üçü olan “Benim Cici Silahım”, “Fahrenheit 9/11” ve “Hasta”nın yönetmen ve yapımcısı olan Moore, yazıları ve filmleriyle küreselleşmeyi, büyük şirketleri, bireysel silahlanmayı, Irak Savaşı’nı, ABD Başkanı George W. Bush’u ve ABD’nin sağlık sistemini eleştirdi. Filmografi 2009 Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi/Capitalism: A Love Story 2007 Hasta/Sicko 2004 Fahrenheit 9/11 2002 Benim Cici Silahım/Bowling for Columbine 1997 The Big One 1995 Kanada Salamı/Canadian Bacon 1990 Roger ve Ben/Roger & Me Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.