dikili Oluşturma zamanı: Eylül 5, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 5, 2011 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/fc/Libertarias_Movie_Poster.jpg/220px-Libertarias_Movie_Poster.jpg Ispanyol kadınlarının Franko faşizmine karşı örgütlendiği savaşı anlatıyor Libertarias….Tarih 19 Temmuz 1936. Barselona yakınlarında bir kasabada devrim henüz başlıyor. Genç ve masum bir rahibe olan Maria (Ariadna Gil) savaş başlayınca manastırdan kaçarak bir geneleve sığınıyor. Burada fahişeleri serbest bırakmak isteyen Libertarias adlı bir grupla karşılaşan ve insanlarla dost olan Maria, liderleriyle birlikte köle gibi diz çöküp yaşamaktansa başkaldırarak cepheye gitmeye karar veriyor. Cephede savaşın soğuk gerçekleriyle karşı karşıya kalan Maria, reformist bir rahip sayesinde (Miguel Bose) aşkı omuz omuza savaştığı arkadaşları sayesinde gerçek dostluğu öğreniyor. Çok geçmeden, bir dönem inandığı herşeyden şüphe etmeye başlayan Maria’nın öyküsü, İspanyol sinemasından gelen özgün bir örnek. http://www.politiksinema.net/wp-content/thumbnails/facebook.gif Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2011 İşte doğru düzgün,izlenesi bir film. şaşırdım başlık olarak görünce. Aranda'nın carmen den başka filmini bilen birine denk gelmemiştim:) Güzel konu olmuş,teşekkürler;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dikili Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2011 ya bu film yapılmış en iyi filmlerden biri bence:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2011 Kesinlikle, hele ki dönemine göre çok çok başarılı bir film....Filmi genel kültürümün bir parçası olarak izliyorum diyen herkesin de izlemesi gereken bir film... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.