Nora Oluşturma zamanı: Ağustos 16, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 16, 2006 Kitap uyarlamaları hakkında vıdı vıdı yapalım 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
axcd82 Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2006 1984 kitabı bi harika,filmi kitaba sadık kalmıştır...ince ama etkisi uzun bir kitaptır..filmi o kadar iyi degildir... baslıkla ilgili olarak ufak bir kelime oynu yaparak en iyi kitap(ların) filmleri gibi dusunursek baslıga uygun olur... maymunlar cehennemi ,2001 versiyonunu bi kenara koyarsak bence çok iyi bir film serisidir..kitabını 4 ayrı yayınevi basmıstır..sanırım bu,bir fikir veriyordur.... yüzüklerin efendisi,kitap harikadır.filmler kitaba sadık kalmamıstır...bence filmler iyi degildir..Örnegin ilk filmin 30. dakikasında ilk kitabın yarısına gelinmiştir.. Dune serisinin filmi de kitaba sadıktır ...Sting de oynamaktadır...Ancak film çok sıkıcıdır..Kitabın havasını yansıtmaktan uzaktır.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2006 Çizgi roman uyarlamaları da var tabii.. Sin City başarılıydı bana kalırsa. Ayrıca Baba serisi herhalde es geçilemez. Kitabıda filmi kadar meşhur zaten Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
axcd82 Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2006 ALINTI(Nora @ 16 08 2006, 16:33 ) 4158[/snapback] Çizgi roman uyarlamaları da var tabii.. Sin City başarılıydı bana kalırsa. Ayrıca Baba serisi herhalde es geçilemez. Kitabıda filmi kadar meşhur zaten [/b] vENDETA var... film matrix e benzer...bence biraz uzun ve karmaşık..ama bitince etkilenmeyenler sadece filmde uyuyanlardır;) korkusuz(daredevil)...soundtrackinde iyidir,Nickelback - "Learn The Hard Way",, Evanescence - "My Immortal" fln vardır...hatta filmin ana şarkısı Evanescence - "Bring Me To Life"dır.. bu şarkı bu film için yapılmıştı diye hatırlıorum(tam filmle birlikte patlamıştı Evanescence,insan bu grubu nasıl telafuz edecez diye ığraşıyolardı... )hikayesi ,filmi örümcek adam-superman benzeridir... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2006 Vampirle Görüşme vaaar Onunda aslı kitaptır. Böyle şahane üç vampir başka hangi filmde vardır bilemem. Ama kitapla birebir olsa yada olmaya çalışsa herhalde bin saat sürmesi gerekirdi...ööle ağır giden bir kitap. Harry Potter var popüler.. Bu kadar atlana zıplana gidilen bir film daha bilmiyorum. Hepsi öyle Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
axcd82 Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2006 ALINTI(Nora @ 19 08 2006, 16:22 ) 4364[/snapback] Vampirle Görüşme vaaar Onunda aslı kitaptır. Böyle şahane üç vampir başka hangi filmde vardır bilemem. Ama kitapla birebir olsa yada olmaya çalışsa herhalde bin saat sürmesi gerekirdi...ööle ağır giden bir kitap. Harry Potter var popüler.. Bu kadar atlana zıplana gidilen bir film daha bilmiyorum. Hepsi öyle [/b] yani gazeteye ilan verseler cümle alem toplanıp gider görüşmeye süper filmdir yani.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2006 Evet evet kesinlikle aksini söyleyen duymadım zaten Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ErSt_QuEr Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2006 WC ANDREWS in " Çatı" serisi benim hayatımda heycanla okudugum tek seridir.. okumayan varsa şiddetle tavsiye ederim lise başlarında okumustum ve elime her geçtiginde tekrar tekrar okurum... hayatın toz pembeliginden ziyade yaşamanın sınırını zorlayan olaylar dizisi... kesinlikle okumalısınız... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
doors Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2006 Bence en iyi kitap uyarlamalrında Green Mile'ı es gecmemek gerekiyor.Kitabı da filmi kadar etkileyiciydi cunku. Ayrıca Narnia Gunlukleri de kitap okurken kafanızda canlandırdıgınız sahnelerin birebir uyarlanışıydı sinemaya. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2006 bence en iisi stephan kingin rose red konağı. inanılmaz... filmde, kitapda! toplam 4 cdlik film mükemmel tabi bide yine kingin mahşeri var oda 6 cd aralıksız izlemiştim 1994 yapımı olmasına rağmen bayağ etkileyici bi filmdi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
doors Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2006 Evet Rose red konagı nı bende izledim.Gercekten heyecanlı ve etkileyici bir film.Fakat 4 saat falan suruyordu sanırım.Filmin sonuna dogru , konuyu da cozunce insan azıcık sıkılmaya baslıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
illuminator_25 Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2006 ALINTIbence en iisi stephan kingin rose red konağı. inanılmaz... [/b] kesinlikle öyle,zaten stephen king olayı bambaşka. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2006 ewet yaw Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest triton Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2006 shakespeare in love en iisiii Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MALCOLMX Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2007 DUNE frank hebert ın romanından uyarlanan 2000 yapımı mini dizi oldukça başarılıydı.David Lynch ın 1984 te çektiği uyarlamadan daha iyi daha kapsamlı bir çalışmaydı... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Argo Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2007 King'in uyarlamaları biraz garip kanımca. Romanlarından yapılan ilk iki uyarlama, iki üstadın ellerinde müthiş filmlere dönüşmüş. Brian De Palma'nın Carrie'si, Stanley Kubrick'in The Shining'i. Sonrasında gerçekten çok kötü filmler çekilmiş. "Misery" hariç hiç bir korku romanı uyarlaması başarılı değil. Karakter ağırlıklı roman ve öykülerinden uyarlanan filmlerin tamamına yakını -Stand By Me, Dolores Claiborne, The Shawshank Redemption, The Green Mile- enfestir. Rose Red'i neden beğendiğimi hala bilmesem de, uzunluğuna rağmen zevkle izlediğim bir filmdir. The Diary Of Ellen Rimbauer'i de izlemenizi tavsiye ederim. Rose Red'in öncesini anlatır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ruhsuz Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2007 ölü ozanlar derneği derim başka birşey demem.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ada Yanıtlama zamanı: Mayıs 25, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 25, 2007 Tek kelimeyle Virginia Woolf / Mrs. Dalloway ve The Hours/Saatler ..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cherar Yanıtlama zamanı: Mayıs 25, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 25, 2007 akıl oyunları... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sogukates Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 ö.zülfü livaneli nin yazdığı mutluluk adlı romanın sinemaya uyarlanışını hiç beğenmedim kitabı okurken çok etkilenmiştim ama film hiç etkilemedi beni konu tamamen değiştirilmiş oysa kitap daha iyiydi okumanızı tavsiye ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Devran Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 akıl oyunları... kesinlikle. Çin ufukları diye bir roman vardı onun da bir uyarlaması varmış fakat hiç izlemeyemedi. Merak ediyorum; bilen-gören-duyan? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
danny Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 stephan kıng den ruya avcısı , o , hayvan mezarlıgı zaten klasıktır bunun dısında j.r tolkın yuzuklerın efendısı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 lord of the rings kitap kadar guzel uyarlandı bence Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
losteirosss Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2007 bnc fight club unutulmazdı..hem flmi hem ktabı...yzarı chuck palahniuk...ktabı cok kusel uyarlamıs david fincher..tam bi sanat yapıtı.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
seven of spades Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2007 yesil yol harika bir king uyarlamasidir.. da vinci code da gercekten guzeldi.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.