Qetesh Oluşturma zamanı: Eylül 8, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 8, 2011 Smallville, 2001 yılında çekimine başlanan, Süpermen'in gençliğini konu alan Amerikan dizisi. Yapımcılığını Alfred Gough ve Miles Millaryapmaktadır. Dizinin çekimleri Kanada'da yapılmaktadır.Şu an 10. ve final sezonu yayınlanmaktadır. Superman'ın gençliğini ve güçlerini keşfetmesini konu alan Amerika Kanada ortak yapımı dizi.Dizi 13.05.2011 tarihinde 'Finale' isimli bölümüyle final yapıp ekranlara veda etmiştir. [h=2]Hikaye[/h]Yıllardır bildiğimiz ve son zamanlarda sinema filmiyle de gündeme gelen Superman’in gençlik yıllarının anlatıldığı yapım, zengin oyuncu kadrosuyla yerini sağlama almış durumda. Clark Kent’in (Tom Welling) güçlerini daha yeni yeni kazandığı dönemlerde geçirdiği komik, eğlenceli, heyecanlı anları size yaşatan güzel dizimiz şu anda Amerika’da 10. sezona (final sezonu)girdi. Başarılı bir grafik çıkartan dizide Clark’ın ilk aşkını da görmemiz mümkün. Güzel kızımız Lana (Kristen Kreuk), Clark’ın ayaklarını uzun bölümler boyunca birbirine dolayacak. Clark’ın ailesi rolündeki Jonathan (John Schneider) ve Martha (Annette O’Toole) ikilisi ise müthiş oyunculuklarıyla göze çarpıyor. Superman filmlerinde olmayan Chloe (Allison Mack) karakteri ise Clark’a sırılsıklam aşık ama sesini çıkarmayan bir karakter. Ayaklı bilgisayar olan bu kızımız, bazen sinir bozucu da olabiliyor. Spoiler İleriki sezonlarda diziye Chole’nin kuzeni olarak katılan Lois (Erica Durance) [superman'ın gelmiş geçmiş en büyük aşkı] apayrı bir zevk getiriyor. Spoiler Lex (Michael Rosenbaum) ve Lionel Luthor (John Glover) ikilisinin kurnazlıkları da apayrı bir zevk dizide. [h=2]Konu[/h]Her efsanenin bir başlangıcı vardır. Superman’den önce de Clark Kent adında genç bir adam vardı. Smallville bizi Clark Kent’in kimlik arayışına girdiği gençlik yıllarına götürüyor. Superman mitolojisinden daha çok parçanın yerine oturmasıyla birlikte Clark’ın kostümlü bir kahramana dönüşümüne git gide daha da yaklaşıyoruz. Sonunda özel güçlerini ve kaderini kabullenen Clark Kent, Superman olma yolunda adım adım ilerlerken Smallville’de yeni kahramanlar baş gösteriyor. Çizgi roman klasiklerinden, Clark’ın Kriptonlu kuzeni güzeller güzeli Supergirl kasabaya geliyor. Özel güçleri olanlar sadece Kriptonlular değil. Chloe meteorlar sayesinde edindiği güçleriyle barışmaya çalışırken, Lois de Daily Planet’a giriş yapıyor. Clark’ı yeni sezonda yeni düşmanların yanı sıra eskilerden tanıdık yüzler de ziyaret edecek. Dizi Kripton’dan Smallville kasabasına bir meteor yağmuruyla gelen süper çocuk, Kent ailesi tarafından evlat edinilir ve Kent çiftliğinde büyür. Smallville, fantastik nitelik taşıyan, komedi ve aksiyon içeren bir gençlik dizisi. İlk sezon tamamıyla ‘lay lay lom’ nidaları ile geçen, C.K.’in her bölümde bir kriptonzede ile uğraştığı bir gençlik dizisi niteliğinde olsa da, devam eden sezonlar giderek daha zevkli bir şekle bürünüyor. Ne de olsa ilk bölümde daha çocuk C.K., hoş görmek gerek; Süperman de olsa çocuk çocuktur. Dizinin benim açımdan en zevk aldığım kısmı, Süperman’in yeteneklerini keşfetme aşamalarını birer birer görebilmemdi. Nasıl kazanacağını en merak ettiğim yeteneği de, -gözlük kullanmaya ne zaman başlayacağının yanında- gözlüklerini çıkarıp saçını jölelediğinde tanınmaz olmayı nasıl başardığıdır. Dizinin en büyük katkısı ise, Örümcek Adam ve Batman gibi fantastik karakterlerin yanında, Süperman’in bir eksikliğini gidermesidir ki, bu; Süperman filmlerindeki karakterin insani yönlerine işaret edilmemiş olması ve mantıksal örgüsünün daha zayıf kalmasıdır. Oyuncu seçimleri de oldukça başarılı bir dizi Smallville. Tom Welling Clark Kent rolüne çok yakışmış ve O’nu dizinin ardından Süperman filmlerindeki değişmez karakter olarak görmek gibi bir beklentim var. Dizinin en önemli karakterlerinden biri olmasına karşın Süperman filmlerinde rastlamadığımız Chloe Sullivan da esprileri ve zekasıyla diziye renk katıyor. Tabi esas kızımız Lois Lane(Erica Durance)’nin diziye getirdiği canlılık ise bir başka… Ayrıca, Lost‘tan Boone ile birkaç saniye de olsa Kate’imizi görmek ama en önemlisi gerçek Süperman Christopher Reeve‘i görmek dizinin bonusları arasında yeralıyor. Dizinin belki en olumsuz tarafı da her bölümün kendi içinde tamamlanması ve bunun yanında sezon sonlarında dizinin en heyecan verici yerinde bitirilerek ‘To be continued’ diye yazmalarıdır ki, ardarda 5 sezon izlemeseydim oldukça sinir bozucu olabilirdi. Şu sıralar 6. sezon bölümleri yayınlanıyor, bunu da belirtelim. Yapım:2010, 2011 ~ ABD, KanadaTür:Aile, Aksiyon, Bilim Kurgu, Biyografi, Çocuk, Dram, Fantastik, Gençlik, Gizem, Komedi, Macera, RomantikYönetmen:Tom Welling, Mike Rohl, Glen Winter, James Marshall, Kevin FairOyuncular:Tom Welling, Teri Hatcher, Terence Stamp, Erica Durance, Allison Mack, Justin Hartley, Michael Rosenbaum, Laura Vandervoort, John Glover, Monique Ganderton, Cassidy Freeman, John SchneiderSenaryo:Miles Millar, Alfred Gough, Joe Shuster, Jerry Siegel, Kelly Souders, Darren Swimmer, Brian Wayne Peterson, Todd SlavkinSenaryo (Kitap):Alfred GoughYapımcı:Rob Maier, Joe Davola, Tim Scanlan, Brian Robbins, Jae MarchantGörüntü Yönetmeni:Glen Winter, Gordon Verheul, Barry DonlevyMüzik:Mark Snow Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qetesh Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2011 http://www.shockya.com/news/wp-content/uploads/smallville_season_8_poster.jpghttp://www.youtube.com/watch?v=QAg68OVr0vU&feature=player_detai lpage Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MikroNova Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2011 Yalnız bir çelişki var, burda Süperman'in gençliğinde güçlerini yavaş yavaş öğrendiği yazıyor, fakat Süperman filmlerinde (Çok film çekildi acaba hangisi unuttum.) ise küçüklüğünde erken yaşlarda uçmayı vs. güçlerinin hepsini kullanıyordu... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qetesh Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2011 Ben smallville izledim sadece ve onu tek geçerim süperman i izlemediğim için hangisi gerçek bilemiyorum sonuçta gerçek değil fantastik bi film.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.