sirius Oluşturma zamanı: Eylül 24, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 24, 2011 Esasında bu birçoğumuzun bildiği gibi Daemonia Nymphe grubunun bir summoning pan diye bilinen şarkısı. Ama o invokasyon ve övgü enerjisini yunanca olarak o kadar güzel vermişler ki, invokasyonlarda kullanılabilecek bir ritüel müziği çıkmış ortaya. Özellikle benim oldukça hoşuma giden bir dua ve şarkı. Telafuzu başarabilirseniz Pan invokasyonlarında kullanabilirsiniz, başaramazsanız anlamını bilerek türkçesiyle kullanabilisiniz. Aşağıda Türkçe ve ingilizce çevirisini veriyorum. (Türkçe çeviri bana ait.) En altta da şarkının orjinalini dinleyebilirsiniz. Türkçe Muazzam güçlü Tanrı, Pan'ı çağırıyoruz. Dünyanın evreni olan Çoban Pan Gökyüzü, deniz, baskın toprak ve ölümsüz ateş Gel hoş dansçı, gezgin, Aynı taht üzerinde sakalıyla oturan, keçi ayaklı, Bacchanalian Alaycı şarkına benzeyen dünyanın uyumunu çal Pana (Pan), bize müziğini çal Ve böylece biz senin flütünden çıkan melodilerinin altında dans edebilelim. Oh hayallerin yardımcısı (gerçekleştiricisi), insan korkularını tetikleyen. Bilge, avcı ve Echo'nun arkadaşı Nymphlerle dans eden, sen sonsuz olan, herşeyin doğumunu sağlayan Sen,Doğanın elementlerini uyandıran ve tatlı harmonilerinle onları büyüleyen Sen, Nymphleri ritüelistik dansa çağıran Oh, Boynuzlu archon Sonsuz Bacchanalian, Pana (Sonuna: "Gel şimdi buraya" diye bitiriş cümlesi ekleyin) Yunanca (Orjinal); Καλούμε τον Πάνα, τον μεγαλοδύναμο θεό. Τον βουκολικό Πάνα, που είναι το σύμπαν του κόσμου. Ουρανός, θάλασσα, κυρίαρχη Γη και αθάνατη φωτιά. Έλα μακάριε, χορευτή, περιφερόμενε, ομόθρονε με τις Ώρες, τραγοπόδαρε, βακχευτή, που αυλοπαίζεις την αρμονία του κόσμου σαν παιχνιδιάρικο τραγούδι. Πάνα παίξε μουσική για μας, και μεις θα χορέψουμε κάτω απο τις μελωδίες της φλογέρας σου. Ω βοηθέ των φαντασιώσεων, υποκινητή των ανθρώπινων φόβων, Οξυδερκή, κυνηγέ, φίλε της Ηχούς, συγχορευτή των Νυμφών, σύ ο παντογόνος, ο γεννήτωρ όλων. Εσύ που ξυπνάς όλα τα στοιχεία της φύσης, τα μαγεύεις με τις γλυκές σου αρμονίες, Εσύ που καλείς τις Νύμφες σε έναν τελετουργικό χορό. Ω κερασφόρε άρχοντα, αιώνιε βακχευτή, Πάνα. İngilizce; We are calling Pan, the great powerful god Bucolic Pan, who is the univerce of the world Sky, sea, dominant earth and immortal fire Come you pleasant dancer, wanderer, sitting on the same throne with Hores, Goat foot, Bacchanalian, Playing the harmony of the world like a teasing song. Pana play music for us, And we will dance under the melodies of you flute. Oh helper of fantasies, instigator of human fear, Sagacious, hunter, friend of Echo, Dancing with the Nymphs, you the eternal, the one who gave birth to all. You who awakes al the elemtns of nature, and bewitch them with your sweet harmonies, You who calls the Nymphs to a ritualistic dance. Oh horned archon, Eternal Bacchanalian, Pana. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Claudia Yanıtlama zamanı: Kasım 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 5, 2011 parçanın melodisine bitiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
diablowashere Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2011 hoş bir şey,teşekkür ederim paylaşım için.acizane, telaffuz konusunda da ben yardımcı olayım. aynen yazılan şekilde okunuşu.Yunanca (Orjinal); Καλούμε τον Πάνα, τον μεγαλοδύναμο θεό. telaffuz; kalume ton pana, ton megalodinamo theo. Τον βουκολικό Πάνα, που είναι το σύμπαν του κόσμου. ton vukoliko pana, pu ine to simpan tu kosmu. Ουρανός, θάλασσα, κυρίαρχη Γη και αθάνατη φωτιά. uranos, thalasa, kuryarhi yi ke athanati fotya. Έλα μακάριε, χορευτή, περιφερόμενε, ομόθρονε με τις Ώρες, ela makarye, horefti, periferomene, omothrone me tis ores, τραγοπόδαρε, βακχευτή, tragopodare, vakhefti, που αυλοπαίζεις την αρμονία του κόσμου σαν παιχνιδιάρικο τραγούδι. pu aflopezis tin armonya tu kosmu san pehnidiariko tragudi. Πάνα παίξε μουσική για μας, pana pekse musiki yia mas, και μεις θα χορέψουμε κάτω απο τις μελωδίες της φλογέρας σου. ke mis tha horepsume kato apo tis melodies tis flogeras su. Ω βοηθέ των φαντασιώσεων, υποκινητή των ανθρώπινων φόβων, o voithe ton fantasioseon, ipokiniti ton anthropinon fovon, Οξυδερκή, κυνηγέ, φίλε της Ηχούς, oksiderki, kiniye, file tis ihus, συγχορευτή των Νυμφών, σύ ο παντογόνος, ο γεννήτωρ όλων. sughorefti ton nimfon, si o pantogonos, o genitor olon. Εσύ που ξυπνάς όλα τα στοιχεία της φύσης, τα μαγεύεις με τις γλυκές σου αρμονίες, esi pu ksipnas ola ta stihya tis fisis, ta mayefis me tis ylikes pu armonyes, Εσύ που καλείς τις Νύμφες σε έναν τελετουργικό χορό. esi pu kalis tis nimfes se enan teleturyiko horo. Ω κερασφόρε άρχοντα, o kerasfore arhonta, αιώνιε βακχευτή, Πάνα. avonye vakhefti, pana. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2011 Böylece duayı pan invokasyon ritüellerinizde kullanabilrisniz =) Teşekkürler diablowashere Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rapit Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2011 denedinmi bunu hiç ? yani oldumu ? ve ne işe yarar bi bilgi yada link verebilirmisin ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2011 denedinmi bunu hiç ? yani oldumu ? ve ne işe yarar bi bilgi yada link verebilirmisin ? Bu dua pan invokasyon ritüellerinizde kullanabileceğiniz bir dua. Ben boynuzlu tanrı çağırımlarında bunu kullanmıyorum, daha önce bir arakdaşım da telaffuzu konusunda yardımcı olmuştu ama daha eski duaları ve kendi yazdıklarımı kllanmayı tercih ediyorum. Pan invokasyonu, tanrı pan'ı çağırmak ve onla iletişime geçmek demektir. Bir ritüel düzenlerseiniz ve pan'ı invoke edersiniz. Veya wicca tarzı bir öğretiye sahipseniz yani anne tanrı ve boynuzlu tanrı figürlerini genel tanrı tanrıça kutsaması gibi kabul ediyorsanız, çemberi açarken kutsamak için bu dua ile pan'dan, başka bir duayla da tanrıçadan yardım isteyebilirsiniz. =) Cadılık daha önce de söylediğim gibi, tanrı ve tanrıçalar irtibata geçilecek evrensel düzeyde bilge varlıklardır. Cadılar bu tanrı ve tanrıçaları invoke eder yani dualarla ile çağırır ve onlarla enerji alışverişinde bulunur. Basit düzeyde bir cadı sadece onların enerjisini çağırır (Haliyle başta sadece kutsamalarda onları anar), ileri düzeyde enerjisini hissetmeye başlar (Patron tanrı ve tanrıça). Ve en nihayetinde de direk tanrılar ve tanrıçalar ile iletişime geçebilir. =) İşte bu amaçla düzenlenen ritüellere eklenebilir bu tür dualar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mahfer Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2012 Çok güzel.. Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
VeterisTuebantur Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2012 Teşekkürler, sirius ve diablowashere, gölgeler kitabında bulundurmak hoş olur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
bordorgray Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2012 Ah Pan.. bu dua gerçekten başka bi boyuta istemsiz bile olsa götürüyor insanı..çok etkileyici Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yunixlaw Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2012 nıye bılmıyorum ama bunu dınlerken mutlu ve huzurlu oluyorum alıskanlık yaptı !!!! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.