sabrina Oluşturma zamanı: Ekim 5, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 5, 2011 Ayrıca şarkının sonunda söylenen ISIS ASTARTE DIANA HECATE DEMETER KALI INANNA, yaşadığına inanılan en büyük yedi tane cadının ismiymiş. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 ISIS ASTARTE DIANA HECATE DEMETER KALI INANNA Küçük bir düzeltme, bunlar en çok inanılan tanrıçalardır. Genelde cadılıkla ve büyüyle alakalıdır. Bu yüzden cadılar tarafından en çok yakarılan tanrıçalar arasında yer almışlardır, ki zaten bu isimler önem kazana kazana kalıp halinde mantralaşmıştır =) paylaşım için teşekkürler =) Bir de şu; Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sabrina Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 bana bunu ilk dinleten kişi bana öyle demişti.bende araştırdığımda ilk lilith olarak görüldüklerini fakat daha sonra tanrı ve tanrıça olarak yükseltildiklerini gördüm.Şeytan ya da tanrıça..Bunlarıda ekleyebiliriz ama ben bunu bana ilk söyleyen kişiye sadık kalarak ekledim. Baya bilgili biri çünkü. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 Eğer biraz mitolojileri araştırırsak zaten onların tanrıça olduğu bilgisine çok rahat ulaşırız; İsis mısırın baş tanrıçalarından biridir, cadıların,büyünün tanrıçası hatta eski mısır metinlerde tüm tanrı ve tanrıçaların annesi olarak geçer. diana özellikle italyan cadılığın baş tanrıçasıdır. Hatta cadılıkta en önemli eserlerden biri olan Aradia; cadıların incilinde itlyan cadılığındaki değerini görebilirsiniz. Bu yüzden Diana'da cadıların tanrıçası sayılır. Hecate, üç yüzlü tanrıça karanlığa meşalesiyle ışık tutar ve cadılara karanlıkta yol gösterir. Anadolu kökenli bir tanrıçadır. Demeter; toprak tanrıçasıdır özellikle yunan kültünde geçer. Kali; vahşi ölüm tanrıçasıdır, hindu tanrıçalarından biridir kendine ait bir kültü vardır diyebiliriz. Hindu cadıları kali'nin vahşi yönünü kullanmaktan geri kalmaz. Hatta hindu cadılığına göre kali'nin gücüyle bir başka büyücüyü öldürürseniz, kali size onun gücü verir İnanna; sümerde adı geçen ve büyücüleri koruyan tanrıçalardan biridir. Aynı zamanda aşk ve cinsellik tanrıçasıdır, bu da bereketle alakalıdır. astarte; yine sümerde geçen bereket aşk ve ay tanrıçalarından biridir. Kısacası bütün bu isimler "gizli" değildir. zaten bunların tanrıça oldukları yüzyıllardır araştırmacılar ve pratik yapan cadılar tarafından biliniyor. Ama şöyle bir iddiadan bahsetmiş olabilir arkadaşın; bazı kişiler bütün tanrı ve tanrıçaların eskiden insan olarak yaşadığına inanırlar. Daha sonra ruhsal olarak o kadar gelişmşilerdir ki onlar birer tanrı ve tanrıça halini almışlardır. Bu düşünceye inanan kişiler var ama bu oldukça tartışmalıdır. Birçok invokasyon çalışması mevcuttur, cadıların yoluna ışık tutan Tanrıçalar arasında yer alırlar. Haliyle hiçbiri ama hiçbiri kendisinden "eski cadı" diye bahsetmez hepsi kendilerini "tanrıça" olarak tanımlar ki, mitolojilerde de bu böyledir. Mesela İsis Sairs tapınağına ait bir yazıtta şöyle geçer; “Ben, İsis, hep olanım, hep olacak olan; hiçbir ölümlü insan peçemi açamamıştır daha.” Haliyle bu yazıt dahi İsis'in tanrıça özelliklerini doğruluyor. Lilith kavramıan geçersek, kesinlikle hiçbir kültürde lilith olarak görülmemişlerdir. Lilith inancı pagan dinlerde de bazı görüşlerde vardır ama bir tanrıça olarak kesinlikle anılmaz. Zaten pagan ilahları eskiden beri tanrı tanrıça olarak bilinmişler, daha sonra yanlış bilgiler nedeniyle (ve özellikle paganizmi kötülemek isteyen hristiyanlığın baskısıyla) şeytana ve lilithe çevrilmişlerdir. Bu savı ilk ortaya atanlar, paganizmin bilge tanrı ve tanrıçalarını şeytan yapmaya çalışan bağnaz hristiyanlardan çıkmıştır. (haliyle bu dönemdeki dejenerasyon sürecinde, onların tanrıça olduğunu anlamayan papazlar, onların eski cadılar olduklarını iddia etmişlerdir. Bir tek İtalyan cadılığına göre, Aradia, cadı olarak cadılara rehberlik etmesi için gönderilmiştir. AMa Diana yine insanlar arasına karışmamıştır) Tabi ki sana birşey söylemiyorum sonuçta sen duyduğunu aktarıyorsun =) Ama hristiyanların saptırdığı bilgiler yerine eski antik geleneklerin özündeki bilgileri araştırırsak daha doğru bilgilere erişebiliriz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.