Jump to content

Glass harmonica nasıl yapılır ?

Rapit

Önerilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar :)

glass harmonica adında çok tiz bir ses çıakrtan ve kimine dinlendirici huzur verici gelirken kimini ya korkutuyor ya delirtiyor yada aşırı derecede sinirlendiriyor :)

ama bana huzur veriyor diyebilirim sesi şu videodaki gibi yapmak istiyorum bir tane kendime bu konu hakkında bir bilgisi olan arkadaşlar var ise yardımlarını bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ya şöyle diyeyim şimdi demişler dinleyen deliriyor, tamam iyi güzelde arkadaşlar bunu çalan adam yıllardır çalıyordur bunu muhakkak da adam neden sağır veya deli yada asabi yada piskopat yada ruh hastası değil ?

bencede hepsi hurafe şöyle birşey var bundan çıkan bu ses kimini acayip rahatsız ediyor ama benim hoşuma gidiyor benim içimi rahatlatıyor huzur veriyor başkasınada tiz ve ince bir ses oldugu için sinirlilik hali veriyor olabilir, ha iyi tamam sağır ediyor falan demişlerde baya araştırdım bu halt yüzünden sağır olan birine veya bir bilgiyede rastlayamadım...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ya şöyle diyeyim şimdi demişler dinleyen deliriyor, tamam iyi güzelde arkadaşlar bunu çalan adam yıllardır çalıyordur bunu muhakkak da adam neden sağır veya deli yada asabi yada piskopat yada ruh hastası değil ?

bencede hepsi hurafe şöyle birşey var bundan çıkan bu ses kimini acayip rahatsız ediyor ama benim hoşuma gidiyor benim içimi rahatlatıyor huzur veriyor başkasınada tiz ve ince bir ses oldugu için sinirlilik hali veriyor olabilir, ha iyi tamam sağır ediyor falan demişlerde baya araştırdım bu halt yüzünden sağır olan birine veya bir bilgiyede rastlayamadım...

İlgi çekmek için uydurulmuş bir

Hurafe

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlgi çekmek için demeyelim de böyle ağzı geniş insanlar çok. Laf arasında sırf malzeme olsun diye 40 tane yalan söyleniyor. Benim bütün günüm "Şunu yaparsan şöyle olurmuş, sarımsak çok faydalıymış, kahve içince bu oluyormuş, bilim adamları şu otun bu faydasını keşfetmişmişler." duymakla geçiyor. Artık böyle -miş'le biten cümle duyunca yumruk atasım geliyor karşımdakine.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlgi çekmek için demeyelim de böyle ağzı geniş insanlar çok. Laf arasında sırf malzeme olsun diye 40 tane yalan söyleniyor. Benim bütün günüm "Şunu yaparsan şöyle olurmuş, sarımsak çok faydalıymış, kahve içince bu oluyormuş, bilim adamları şu otun bu faydasını keşfetmişmişler." duymakla geçiyor. Artık böyle -miş'le biten cümle duyunca yumruk atasım geliyor karşımdakine.

güzel cevaptı =) hala şunu nasıl yapabilirm diye düşünüyorum =)

7*3=21 bardaklı birşey yapmayı düşünüyorum =) akortlamak tam bir işkence olucak o ayrı bir mevzu =) ama harika olucak oda ayrı bir mevzu :D

.oo00OO

.oo00OO

.oo00OO

bu şekilde =) içlerindeki su miktarına görede ses değişiyor =) bu şekilde artık gitar akortlar gibi kulakla akortlamaya çalışcam :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Vikiden bakabilirsiniz aynen bu yazıyor.

18.yüzyıl da Benjamin Franklin tarafından bulunan "Glass armonica" enstruman dan çıkan notalar yüzünden müzisyenler ve dinleyecilerin delirdiği gözlendiği için tamamen yasaklamıştır(ya da korku yüzünden insanlar çalmayı bırakmıştır). Armonicadan çıkan sesin insan beyni ve kulaklarıyla bilinmeyen bi etkileşimi olduğu varsayılıyor çünkü çıkan ses 1000 ve 4000 hertz aralığında. 4000 hertz altında sesleri insan beyni sağ ve sol kulak arasındaki tam nirengi noktası bulamadığı "katman/safha farklılığına"(phase differences) yol açtığı söyleniyor. Sesin nerden geldiğini anlayamayan beyin ambale oluyor bu da duyma problemlerine yol açıyor. Bazı insanlarda deliliğe, depresyona ve birbirleri arasında iletişimde kavgaya kadar götürdüğü söyleniyor.

Ve ayrıca ayrıca ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye bir laf vardır bunu unutmayın arkadaşlar.Hurafelere bakarsanız bile saçma sapan olsada altında yatan sebepler vardır.Bu yüzden.Ve ayrıca 18. yy'da olmuş olay.Şimdilerde önlem alıp ona göre dinliyorlardır yanında.

Bilip bilmeden, tam olarak şudur diyemeyiz hiç birimiz.ama vikide yazıyorsa doğrudur diyorum ben.yoksa yalan bilgi uzun süredir ortalarda dolanmaz.biri çıkar şöyleydi der yani.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Vikiden bakabilirsiniz aynen bu yazıyor.

Ve ayrıca ayrıca ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye bir laf vardır bunu unutmayın arkadaşlar.Hurafelere bakarsanız bile saçma sapan olsada altında yatan sebepler vardır.Bu yüzden.Ve ayrıca 18. yy'da olmuş olay.Şimdilerde önlem alıp ona göre dinliyorlardır yanında.

Bilip bilmeden, tam olarak şudur diyemeyiz hiç birimiz.ama vikide yazıyorsa doğrudur diyorum ben.yoksa yalan bilgi uzun süredir ortalarda dolanmaz.biri çıkar şöyleydi der yani.

Haklısın ateş olayan yerden duman cıkmaz ama bunun sadece bir efsane oldugunu varsayıyorum,bu tarz seylerle ilgili bir çok belgesel yapılıp çürütülüyor:D (bkz:mythbusters)bu bilgi kanıtlamaz bir durumda kimse gönüllü olarak denek olmak istemez kanımca..wikipediadan alınan bilgilerin birçoğu eksik yanlış ve güvenilir değildir,kaldı kiverdiğin kaynakta söylentilerden bahsetmiş..ilerde akademik yada bilimsel anlamda herhangi bir araştırma yaparsan ne dediğimi daha iyi anlıcaksın.

Herneyse sonuç olarak kulağa hoş gelen bir sesi var:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...