Jump to content

Atalarım ve Ben

RevanChista

Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar bildiğiniz gibi uzun bir süre telekinezi ile uğraşmış ve uğraşlarımın karşılığını almış biriyim. Elimden geldiğince de size bu konuda yardımcı olacağım. Dün akşam birşey öğrendim atalarım hakkında. Daha doğrusu bunu ben hariç herkes biliyormuş. Benim ve ailemin eskiden yaşadıgı bir yer vardı. Küçük bir kasaba.Trabzonda..Benim dedemin dedesi Denizden bir gemiyle tek basına gelmiş.Ve aşırı derecede zenginmiş o zamanlarda.O kadar parayı nerden buldugunu kimse bilmiyor.Zenginliği halen kulağıma gelir. Ona bir tas çorba verene 1 kese altın veren bir insanmış. Daha sonra o bağlı olduğumuz kasabaya yerleşmiş. 12 sene boyunca o kasabada kalmış evlenmiş ve 3 çocugu olmuş. 12 yıl sonra boğazı kesik bir halde bulunmuş. İntahar dediler. Ama bizim aileden kimse intahar olduğuna inanmıyor.Ben telekineziyi bayağı bir süre ilerlettim. Böyle bir yeteneğin varlığını biliyorum. Ama arada gözüme çarpan tuhaf olaylar var. Annemin o anda ona söyliceğim şeyi bana söylemesi ve yazılı notlarımı okunduğu gün gelip yüzüme söylemesi buna örnek.Daha böyle bir sürü örnek var. Kim söyledi nerden öğrendin dediğimde de öğrenirim ben yanıtını veriyor her zaman.Böyle birşey mümkün mü. Psişik yetenekler aileden gelebilir mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dedeniz ile ilgili anlatığınız olay oldukça ilginç .. Sormak istediğim şey şu dedeniz hakkında sizin düşünceniz nedir ? yni konuya nasıl baglıyorsunuz ..

Gelelim asıl sorunuza ; psişik yeteneklerde aileden gelen bir miras olabilirmi ..

Bu çogu zaman havada kalmıs bir soru .. Yani evet diyen de var hayır diyende ..

Peki bu durumda dilimizin döndüğünce mantık çerçevesinde kişisel düşüncemi yazayım ...

Psişik yeteneklerin hiç biri birer fenomen yada mucize değil biliyorsunuz .. Yani tüm yetenekler zaten mevcut olan ancak zaman içerisinde gerek tabuların gerek inanç biçimlerinin yaşam tarzının baskıları altında kalmış ve köreltilmiş yetenekler.. Ancak psişik yeteneklerini daha kolay geliştirebilen kullanıma sunan kişiler ya daha yatkın oluyorlar yada çok daha programlı ve doğru çalışma ile başarıya ulaşıyorlar ..,

İkinci seçeneği bi kenara bırakıp yatkınlık konusunu ele alalım ;

Bu yetenekler ( ki illa aynı yetenek olmayabilir) Ailenin yıllar içerisinde ki yaşam tarzı görüş açısı yada bu konulara verdiği önemle biraz doğru orantılı bence .. İster istemez nesillerin farkında bile olmadan birbirine aktardığı alışkanlıklar görüşler etkili olabiliyor ..

Psişik yetenekleri daha kolay kullanabilen kişilerin farkındalıkları da aynı oranda diğer insanlara göre daha üst seviyede olduğundan aileden gelebilir diyebiliriz .,

İşin genetik boyutunu hiç duymadım .. Yani telekineziye yatkın birinin beyin hücreleri farklı işliyor ve genetik olarak bu çocuguna geçebilir gibi bir şey ne duydum ne okudum .. Tartısmaya açık bir konu elbette .,

Ancak ruhsal dengesini sağlamış biri tüm hayatı boyunca bu dengede yaşayarak önündeki nesillere de farkında bile olmadan bir kapı açabilir ..

Basit bir örnek vereyim .. Çok çabuk sinirlenmeyen olaylara mantık çerçevesinde sukunetle yaklaşan yani günümüz şartlarında zoru başarabilen bir ailenin çocuklarıda bebekliğinden başlayan bir dinginlikle aynı yolu izler ( mutlaka istisnalar vardır )

Bu durumda meditasyonda başarılı olma olasılığı çakralarının daha temiz olma olasılığı asabi çabuk kızan sinirli stresli birine göre daha fazladır ...

Düşüncelerim tamamen bana aittir katılır yada katılmazsınız bilemem :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dedeniz ile ilgili anlatığınız olay oldukça ilginç .. Sormak istediğim şey şu dedeniz hakkında sizin düşünceniz nedir ? yni konuya nasıl baglıyorsunuz ..

Gelelim asıl sorunuza ; psişik yeteneklerde aileden gelen bir miras olabilirmi ..

Bu çogu zaman havada kalmıs bir soru .. Yani evet diyen de var hayır diyende ..

Peki bu durumda dilimizin döndüğünce mantık çerçevesinde kişisel düşüncemi yazayım ...

Psişik yeteneklerin hiç biri birer fenomen yada mucize değil biliyorsunuz .. Yani tüm yetenekler zaten mevcut olan ancak zaman içerisinde gerek tabuların gerek inanç biçimlerinin yaşam tarzının baskıları altında kalmış ve köreltilmiş yetenekler.. Ancak psişik yeteneklerini daha kolay geliştirebilen kullanıma sunan kişiler ya daha yatkın oluyorlar yada çok daha programlı ve doğru çalışma ile başarıya ulaşıyorlar ..,

İkinci seçeneği bi kenara bırakıp yatkınlık konusunu ele alalım ;

Bu yetenekler ( ki illa aynı yetenek olmayabilir) Ailenin yıllar içerisinde ki yaşam tarzı görüş açısı yada bu konulara verdiği önemle biraz doğru orantılı bence .. İster istemez nesillerin farkında bile olmadan birbirine aktardığı alışkanlıklar görüşler etkili olabiliyor ..

Psişik yetenekleri daha kolay kullanabilen kişilerin farkındalıkları da aynı oranda diğer insanlara göre daha üst seviyede olduğundan aileden gelebilir diyebiliriz .,

İşin genetik boyutunu hiç duymadım .. Yani telekineziye yatkın birinin beyin hücreleri farklı işliyor ve genetik olarak bu çocuguna geçebilir gibi bir şey ne duydum ne okudum .. Tartısmaya açık bir konu elbette .,

Ancak ruhsal dengesini sağlamış biri tüm hayatı boyunca bu dengede yaşayarak önündeki nesillere de farkında bile olmadan bir kapı açabilir ..

Basit bir örnek vereyim .. Çok çabuk sinirlenmeyen olaylara mantık çerçevesinde sukunetle yaklaşan yani günümüz şartlarında zoru başarabilen bir ailenin çocuklarıda bebekliğinden başlayan bir dinginlikle aynı yolu izler ( mutlaka istisnalar vardır )

Bu durumda meditasyonda başarılı olma olasılığı çakralarının daha temiz olma olasılığı asabi çabuk kızan sinirli stresli birine göre daha fazladır ...

Düşüncelerim tamamen bana aittir katılır yada katılmazsınız bilemem :)

Hmm.Dediklerinizi anladım.Cevabınız için teşekkürler.Ben bu konuyu biraz daha araştırayım bakayım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...