sirius Oluşturma zamanı: Aralık 15, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 15, 2011 Cadı ismi denen şeyi bir çoğumuz duymuştur. Peki nedir bu cadı ismi? İki tür cadı ismi vardır; Birincisi kendi gerçek kimliğimizi gizlemek için bizim seçtiğimiz ve kendimizi tanıttığımız isimler İkincisi ise ruhumuzla uyumlu bir enerji tınısına sahip olan ve ruhsal kimliğimizi içeren büyüsel isim. Bu ikinci ismi biz seçmeyiz. Ritüellerde geliştikçe, ruhsal bağlantılarımız güçlendikçe zaman içinde bu ismi öğreniriz. Öğrenme şekli rüya veya vizyon yoluyla olabileceği gibi tanrı ve tanrıçalarda bu ismimizi bize söyleyebilir. Bu ismi öğrenmek için kalıplaşmış veya kesin bir ritüel yoktur. Doğru zaman ve doğru farkındalık seviyesine geldiğinizde ruhunuza hitap eden büyüsel isminizi veya isimlerinizi öğrenirsiniz. Bu isimleri sadece majikal çalışmalarınızda kendi ruhsal enerjinizi yansıtmak için kullanırsınız. Büyüsel ismi hiç kimseye söylememeniz önemlidir.Birinci isimin çıkma sebebi, eski dönemde cadıların ifşa olmaya başlamaları ve gizlenme ihtiyacı hissetmelerinden dolayıdır. O dönemde cadılar kendi gerçek isimleri yerine başka isimler seçmişler (bir tür nick name =) ) ve o isimlerle kendi aralarında anılmışlardır. Böylece o isim duyulsa dahi kim olduğu anlaşılamadığı için, kendilerini gizleyebilmişlerdir. Hala daha birçok cadı, bir cadı ismi seçerek paylaşımlarını yapar. Witchcraft geleneğine yerleşmiştir. Cadı İsmi Seçme Gizlenmek için seçilen cadı isimleri genelde mitolojilerden veya eski cadı-büyücülerden seçilerek bulunur. Bunun yanı sıra tanrı ve tanrıça isimleri de cadı ismi olarak tercih edilebilmektedir. Genelde adanma ritüeli sırasında bu isim seçme seromonisi düzenlenir. Adandıktan sonra seçtiğiniz cadı ismini kelimelere dökersiniz. Unutmayın, Cadı ismi seçmek şart değildir. Cadı ismi seçerken şu iki kaynaktan ve mitoloji sözlüklerinden yararlanabilirsiniz. Cadı ismi seçmede birkaç önemli nokta vardır; -Seçeceğinz mitolojik karakterin öyküsü veya ismin anlamının sizin yaşamınızla, görüşünüzle ve felsefenizle uyumlu olması. O isim ya da karakterde size ait bir şey olması. -İki seçeceğiniz isimin tınısının ve söylenişinin size hoş gelmesi. Mitolojik karakter dışında eski dillerden kelimelerde isim olarak seçilebilir. özellikle burada kullandığınız dil (mesela yunanca mı Latince mi?) ve ismin anlamı önemlidir. Sirius Bayanlar için örnek cadı isimleri; ADALIA ( Gr. Noble One ) ADARA ( Gr. Beauty ) ADONIA ( Gr. Beautiful ) ADORA ( Fr. Beloved ) ALAINE ( Fr. Dear Child ) ALAURA ( Lat. Laurel ) ALENA ( Gr. Bright One ) AMADORE ( Ital. Gift Of Love ) AMARA ( Ger. Immortal, Steadfast ) AMARANDE ( Gr. Immortal ) AMARIS ( Eng. Child Of The Moon ) AMBRA ( Fr. Jewel ) AMBER ( Fr. Jewel ) ANGENI ( N.A. Spirit ) APOLLINA ( Fr. Gift From Apollo ) AQUENE ( N.A. Peace ) AZURA ( Eng. Clear Blue Sky ) BONAMY ( Fr. Good Friend ) CALLIA ( Gr. Beautiful ) CALLIOPE ( Gr. Beautiful Voice ) CAMEO ( Ital. Skin; Pinkish Stone Or Shell ) CATERINA ( Ital. Pure ) CATORI ( Hopi Spirit ) CATRIONA ( Celt. Pure ) CHARIS ( Gr. Charity ) CHENOA ( N.A. Dove ) CREISSANT ( Fr.To Create ) CRESSIDA ( Gr. Gold ) DABRIA ( Lat. An Angel ) DAKOTA ( N.A. Friend ) DAMARA ( Gr. Gentle Girl ) DARALIS ( Eng. Beloved ) DEHEUNE ( Celt. Divine One ) DIVONE ( Celt. Divine One ) DYANI ( N.A. Deer ) EARTHA ( Eng. Of The Earth ) EBONY ( Eng. Dark Beauty ) EDANA ( Celt. Passionate ) ELETA ( Fr. Chosen ) ENA ( Celt. Fiery; Passionate ) ENID ( Celt. Spirit ) ENOLA ( N.A. Solitary ) ERMIN ( Lat. Universal; Whole ) ESME ( Asax. Kind Defender ) ETHNE ( Celt. Fire ) FANCHONE ( Fr. Free ) FAYE ( Fr. Fairy ) FILIA ( Gr. Friendship ) GAVENIA ( Scot. White Hawk ) GEMMA ( Fr. Jewel ) GRAINNE ( Celt. Love ) JACY ( N.A. The Moon ) JAVAN ( Lat. Angel Of Greece ) KACHINA ( Hopi Spirit ) KASSIA ( Gr. Pure ) KENDRA ( Asax. Prophetess ) KIMI ( Algon. Secret ) LADONNA ( Ital. Lady ) LEALA ( Fr. Loyal One ) LENA ( Gr. Light ) LONA ( Eng. Solitary One ) LORNA ( Lat. Alone; Solitude ) LUCIA ( Ital. Light ) LUCRETIA ( Lat. Brings Light ) MAIDA ( Eng. Maiden ) MEDA ( N.A. Priestess ) NATANE ( N.A. Daughter ) NENET ( Eng. Goddess Of The Deep ) NEONA ( Gr. New Moon ) NIAMH ( Ir. Bright ) NOKOMIS ( Daughter Of The Moon ) OBELIA ( Gr. Pillar Of Strength ) OLATHE ( N.A. Beautiful ) ORENDA ( N.A. Magic Power ) ORELA ( Lat. Announcement From The Gods ) ORIANNA ( Lat. Golden; Dawn ) ORIEL ( Fr. Golden; Angel Of Destiny ) PANTHEA ( Gr. Of All The Gods ) PANYA ( Lat. Crowned With Laurel ) PHILANA ( Gr. Lover Of Mankind ) PHILOMENA ( Gr. Lover Of The Moon ) RAISSA ( Fr. Thinker ) SAGE ( Lat. Prophet ) SOLITA ( Lat. Alone; Solitude ) TANIA ( Lat. Fairy Queen ) TERENTIA ( Gr. Gaurdian ) THADEA ( Gr. Courageous ) VALA ( Eng. Chosen ) VERENA ( Ger. Defender ) Erkekler İçin Cadı İsimleri Örnekleri; ACELIN ( Ger. Noble ) ADONIS ( Gr. Manly Beauty ) AIDAN ( Celt. Fire ) ALASTAIR ( Eng. Defender Of Mankind ) ALTAIR ( Gr. Star ) ATHAN ( Gr. Immortal ) BALDER ( Scan. God Of Light ) BARDO ( Scan. Son Of The Earth ) BRENCIS ( Lat. Crowned With Laurel ) CAEDMON ( Celt. Wise Warrior ) CATON ( Span. Knowledgable, Wise ) CYRUS ( Per. Sun ) DELANO ( Fr. Of The Night ) DMITRI ( Gr. Lover Of The Earth ) EINAR ( Scan. Warrior; Leader ) EOIN ( Wel. Young Warrior ) GUNNAR ( Ger. Bold Warrior ) KASPAR ( Per. A Treasured Secret ) KEENE ( Celt. Wise ) KOEN ( Ger. Honest Counselor ) LARAMIE ( Fr. Tears Of Love ) LARS ( Scan. Laurel Crowned ) LEIF ( Scan. Beloved ) LUCIAN ( Lat. Man Of Light ) MADDOCK ( Wel. Generous ) OBERON ( Ger. Noble ) PANAS ( Russ. Immortal ) PILAN ( N.A. Supreme Essence ) RAINER ( Ger. Counselor ) RUNE ( Ger. Secret ) TIERNEY ( Celt. Lord ) ZELIG ( Ger. The Blessed One ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sendeneyisevdim Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 ben LUCIAN seçtim güzel bir çagrışım teşkil ediyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lair_of_Lizbeth Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 Bence bir yerlerden isim seçmektense, o ismin bizi bulması, bizi seçmesi daha uygun geliyor. Yani bir olay, bir anı sonucu duygusal bir bağla sahiplendiğimiz bir isim karizmatik olmasa da bize ait ve özel olacaktır. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
saiek Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 Bence bir yerlerden isim seçmektense, o ismin bizi bulması, bizi seçmesi daha uygun geliyor. Yani bir olay, bir anı sonucu duygusal bir bağla sahiplendiğimiz bir isim karizmatik olmasa da bize ait ve özel olacaktır. katılıyorum...ayrıca paylaşım için teşekkürler.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sendeneyisevdim Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 thanks lizbeth o zaman ben yine benim için özel olan sendeneyisevdim en güzeli Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jamaisvu Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 Türkçe cadı ismi yokmu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 Türkçe cadı ismi yokmu eski türkçe de çok güzel isimler var. Perihan seçebilirsin mesela =))) http://www.gnoxis.com/turk-mitolojisinde-tanrilar-ve-tanricalar-35620.html 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 Hiç tasvip etmediğim birşey. Elbette karar merciii değilim ama bana yapıma anlayışıma tamamen ters geliyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jamaisvu Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2011 (düzenlendi) eski türkçe de çok güzel isimler var. Perihan seçebilirsin mesela =))) http://www.gnoxis.com/turk-mitolojisinde-tanrilar-ve-tanricalar-35620.html kendime seçmek için değil, Türkçe cadı ismi arayanlar için sormuştum cadı ismiyle falan ilgim yoktur olsaydı "Murtaza" ismi olurdu, yorum yazmadan önce profile bakın derim sn admin. Mayıs 16, 2012 sirius tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2011 (düzenlendi) kendime seçmek için değil, Türkçe cadı ismi arayanlar için sormuştum cadı ismiyle falan ilgim yoktur olsaydı Murtaza ismi olurdu, yorum yazmadan önce profile bakın derim sn admin. öyleyse bırakın türkçe cadı ismi arayanlar sorsun =) gelenekte vardır, kullanılagelmiştir. kaldı ki herkesin tek tek profiline mi bakacğaım cevap yazarken... Saçmalamayın, bin tane üye var burada...biraz kendinize gelin! Aralık 11, 2012 sirius tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
umbraetalpha Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 2012 teşekkürler konu için Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tilki Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 2012 Ben DELANO 'yu seçtim , ama Chris Delano , olarak ekleme yaptım:D,bana hoş geliyo. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gwaine Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2012 Bazı ünlü cadıların zanaat isimleri: Dafo-Gerald Gardner'i inisiye eden kişi, Edith Woodford-Grimes Scire-Gerald Gardner Ameth-Doreen Valiente Dayonis-Telma Capel Thelema-Patricia Crowther Artemis-Eleanor Bone Tanith-Lois Bourne Robert-Fred Lamond Robat-Raymond Buckland Verbius-Alex Sanders Zsuzsanna Budapest- Zsuzsanna Ernest Moukesay Ayrıca bazı cadılar eski diller de ki kelimeleri birleştirip isime çevirirler örneğin Luna(ay) ve Servus(Hizmetkar, köle) kelimelerini birleştirilip Lunaserv isminin oluşması gibi. Bazende tarihi ya da efsanevi bir kişinin o dönemde ki adını kullanırlar örneğin Arthur hayranı bir cadı Artos adını kullanabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adawicca Yanıtlama zamanı: Ekim 4, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 4, 2012 Ben bir ara bu isim bulma konusuna çok takmıştım kafamı.Sanki herşey bitmiş de iş ona kalmış gibi.Sonra gene düşünerek uyuduğum bir öğleden sonra yüzünü hatırlamadığım bir kadın;bu kadar düşünmene gerek yok,adın var zaten senin,dedi.Ve benim sevip kullandığım bir isim söyledi.Bir arkadaşıma sorduğumda,bunun bir peri adı olduğunu söyledi.Bilmiyorum bilinçaltımdan mı kaynaklandı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
infinitepower Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2012 Ruhani varlıklar aleminde ortak bir dil vardır. Ruhani varlıklara göre de her bir ismin anlamı vardır. Örnek, İyimser olan birine merhameti andıran bir isimlendirme anlamı koyulur. Buna benzer şekilde her bir özelliğin farklı anlam karmasından bir etiketi oluşturulur ve buna kısaca anlamı anlatan bir isim oluşturulur. Bu ahmet mehmet veli falan değil. Örnek, kurtarıcı, aldatan, güçlü, bilinen gibi anlamlar. birden fazla anlamların yüklenebileceği isimlendirmeler de olabiliyor. Bu anlattığım şekilde olan isim seçilmiş olana verilir. Kendine isim seçen bir kimse de bu şekilde bir isim seçmelidir. Çünkü isimlerin hem fiziksel hem ruhsal etkisi olduğunu unutmayın. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
infinitepower Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2012 Ben bir ara bu isim bulma konusuna çok takmıştım kafamı.Sanki herşey bitmiş de iş ona kalmış gibi.Sonra gene düşünerek uyuduğum bir öğleden sonra yüzünü hatırlamadığım bir kadın;bu kadar düşünmene gerek yok,adın var zaten senin,dedi.Ve benim sevip kullandığım bir isim söyledi.Bir arkadaşıma sorduğumda,bunun bir peri adı olduğunu söyledi.Bilmiyorum bilinçaltımdan mı kaynaklandı. Bence bilinçaltı değil. Bazı insanlar bunu rüya da, bazıları uyanıkken ses olarak duyar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Uveycadi Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2012 Bize konulan ismi normal hayatta kullanmış ve insanlara söylemişsek nasıl bir sorun oluşur açıklayabilir misiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Brn61 Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 ben LUCIAN seçtim güzel bir çagrışım teşkil ediyor Bende okuduğumda ilk gözüme lucian çarptı.Güzel isim anlamı ney acaba ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tristiana Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 Bende okuduğumda ilk gözüme lucian çarptı.Güzel isim anlamı ney acaba ? Benim de gözüme ilk Lucian ismi çarptı.Güzel konu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Purple Angel Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 adolia ya da tamara oh yeah... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
bayanparanoya Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 cadı ismi olarak kendi ismimizi kullanabilirmiyiz benim ismim zaten latince ve mitolojiye dayalı bi isim kendi ismimi kullansam hem kişiliğime hemde geçmişime dayalı bişey bundan daha uygun bi isim düşünemiyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 kullanabilirsiniz... Cadı ismi seçme tamamen sizin kişisel tercihinize kalmış, isim seçmeyedebilirsiniz. Dediğim gibi bu önceki dönemlerden kalma bir gelenektir. arkadaşlar isim seçerken size uygun olması önemli. Eski geleneklerde bir kişi yaptığı başarı veya yeteneğine göre isim verilirdi. Kişi kendi ismini kazanırdı yani. Çünkü isim kişiyi tanımlamalıydı. Bu geleneği de ona benzetebilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 Bize konulan ismi normal hayatta kullanmış ve insanlara söylemişsek nasıl bir sorun oluşur açıklayabilir misiniz? Bir sorun olmaz zaten seçilen isim diğer insanlara kendinizi tanıttığınız ve lanse ettiğiniz isimdir. ( Sadece Büyüsel isim söylenmez, o da zaten sizin kendinize koyabileceğiniz bir isim değildir. Zamanla size söylenir. Doğrudan sizin enerjinizin yansıması olan isimdir) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
bayanparanoya Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 teşekkürler sirius Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2012 Bende okuduğumda ilk gözüme lucian çarptı.Güzel isim anlamı ney acaba ? lucian latince "ışık" anlamına gelen kelimeden türetilen bir isimdir. Lucius veya lucianus gibi varsiyonları da mevcut. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.