serpentine Oluşturma zamanı: Aralık 15, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 15, 2011 http://www.cinema-francais.fr/images/affiches/affiches_c/affiches_chabrol_claude/affaire_femmes.jpg İstanbul Film Festivali'nde tanıştım bu filmle. Biletix gişesinde Rabbime sordum hangi filme gideyim diye, Une Affaire de Femmes dedi. Bazen Fransızların film yapmasına neden izin verildiğini anlamıyor insan. Diğer Fransız filmlerine göre daha katlanılasıydı aslında ama izlemeyen de bir şey kaybetmez, zaman kazanır. Filmin Özeti Film, Marie Louise Giraud’un gerçek hayat hikayesinden uyarlanmış. Marie, kocası savaşa gitmiş (2. Dünya Savaşı) bir kadındır. Yokluk ve sefalet içinde 2 çocuğuyla beraber yaşam mücadelesi vermektedir. Bir gün komşusu evine gelir ve hamile olduğunu söyler. Ama kocası doğurmasını istememektedir. Komşusu da Marie’den çocuğunu düşürmesine yardım etmesini ister. Marie’de bunu yapar. Komşusu bunun karşılığında ona bir pikap armağan eder… Sonunda Marie’nin kocası savaştan sağ çıkmış ve eve gelmiştir fakat mutlu değillerdir. Bir gün saçlarını yaptırmak için kuaföre giden Marie, yaptığı illegal kürtaj olayını bir arkadaşına anlatır. Daha sonra arkadaşı, yanında başka bir bayanla Marie’nin evine gider, yanındaki bayanın hamile olduğunu söyler ve bebeği düşürmesi için yardım etmesini söyler. Bu sefer iyiliğinin karşılığı para olacaktır… Kısa sürede Marie’nin ismi duyulur ve hamile kadınlar bir bir onun yolunu tutar. Karşılığında yüksek bedeller öderler. Marie ise iyi para kazanmaktadır ve bunun sonucunda yeni bir eve taşınırlar. Ev oldukça büyüktür ve odalardan birini bir hayat kadınına kiraya verir… Kocasıyla olan sorunları devam eden Marie başka bir adama aşık olur ve kocası da bunu öğrenir. Kızgınlık ve intikam duygusuyla dolan kocası, karısının kürtaj yaptığını yayar ve bir süre sonra Marie, bu illegal eylemi gerçekleştirdiği için tutuklanır. Mahkemede yargılanır ve suçlu bulunur. Suçlu bulunmasında, evini bir hayat kadınına açmasının da etkisi vardır. Ve Marie, işlediği suçlardan dolayı idam edilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hashikio Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 idamına kadar anlatmışsın filmi izlememize zaten gerek kalmamış yine de teşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 2011 İzlemeyin diye açtım zaten konuyu anlamadınız mı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.