Ariakas Oluşturma zamanı: Ocak 27, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 27, 2012 Muğla - Bodrum 'da bulunan bir yer var. Meditasyon, reiki, durugörü, duruişiti ile uğraşan bir tanıdığım buna gitti. Şu anda içinde yaşanılan bir köy. Meydanına geldiğinde burnuna kan kokusu gelmiş ve acaip rahatsız olmuş. Düşündüğü kadarıyla o bölge idam alanıymış. O köy roma döneminden kalmış hatta köy evlerinin bahçelerinde o döneme ait sütunlar var. (Çamaşır asma şeysi olarak kullanılsalarda ) Bu sütunlardan birinde en dikkatini çeken yaşam ağacı sembolü görmesi olmuş. Şayet bunu mantralarda kullanır. Kendi araştırmaları ve etraftan sorguladığı kadarıyla bölgede 2 adet köy daha var. Pagan köyleri tamamen ve terkedilmiş. Zamanında ayinlerin yapıldığına dair söylenti var. Yakın zamanda bu köylere gitmeyi düşünüyorum. Köy isimleri ; Hekate ve Panarama. Bu köyler hakkında bilgisi olan var mı? Muğla, Aydın, Yatağan, Bodrum taraflarında oturan arkadaşlar varsa buralara gezi düzenleyebiliriz. (Günü birlik niyetinde değilim geceyi geçirmek isterim ama ona göre ayarlanır.) Şimdiden teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2012 Karakızlar köyü şimdiki ismi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ariakas Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2012 Köyün geçmişi veya bölge geçmişi ile ilgili, bu köy isimleri ile ilgili bir bilgin var mı peki nevermore? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AmenrA Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2012 Paganizm tam olarak neye dayanır? Çok Tanrılı dönem inancı mı taşıyor? Ben de merak ettim inançlarını ve ayinlerini. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ariakas Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2012 Çok tanrılı dönem inancı taşıyor. Nevermore bu konuda daha bilgilidir o daha detaylı anlatabilir sanırım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
persephone Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2012 [h=3]Lagina Hekate Kutsal Alanı-Leyne,Turgut-Yatağan,bu hekata için..bir çok tanrıça için yapılmış mabed bulmak mümkün egede.paganlık bende tanrıça kültü ile eşleşir diye sadece tanrıça dedim.bir de yanılmıyorsam hekatanın tapınağı var yine egede arkeolojik çalışmalar vardı orada da,ama unuttum sory.[/h] Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Baygordios Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2012 Panamara Yatağan'ın güneyinde Bağyaka köyü. Dini kutsal alan. İdamlar değil şenlikler yapılırmış orada. Hekate diye bir köy yok. Turgut'ta Hekate Kutsal Alanı var. Bu yerler Türk ve Fransız arkeologlar tarafından 100 yıldır araştırılıyor. Bir sürü yayın var bunlar hakkında. İlk Hekate kazısını Osman Hamdi Bey yapıyor düşün yani ne zamandır biliniyor. Bu civarlarda kesinlikle pagan inançlı bir köy kalmamıştır olasılıkla 1000 senedir de olmamıştır. Terk edilmiş köyler ise mübadelede boşaltılmış eski Rum köyleri. Fethiye tarafında da çok var. Kısacası ortada bir gizem yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ariakas Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2012 Panamara Yatağan'ın güneyinde Bağyaka köyü. Dini kutsal alan. İdamlar değil şenlikler yapılırmış orada. Hekate diye bir köy yok. Turgut'ta Hekate Kutsal Alanı var. Bu yerler Türk ve Fransız arkeologlar tarafından 100 yıldır araştırılıyor. Bir sürü yayın var bunlar hakkında. İlk Hekate kazısını Osman Hamdi Bey yapıyor düşün yani ne zamandır biliniyor. Bu civarlarda kesinlikle pagan inançlı bir köy kalmamıştır olasılıkla 1000 senedir de olmamıştır. Terk edilmiş köyler ise mübadelede boşaltılmış eski Rum köyleri. Fethiye tarafında da çok var. Kısacası ortada bir gizem yok. Zaten idam yapılan köyün adını vermemiştim. Çünkü bilmiyorum söylememişti. Ona söylenen 2 köyün adını vermiştim ve bu köylerin geçmişi 1000 yılı aşıyor. Eskiden hasat festivalleri, pagan ayinleri vs yapıldığı söylenmiş. Cadılıkta oraların geçmişinde yer alıyormuş en azından yerli halkın söylediği kadarıyla. Pagan inançlı köy kaldıgını söylemedim sadece o döneme ait şeyleri taşıyan sütunlar, yapılar mevcut. Aynı şekilde enerjisininde farklı olacağını, o bölgede yapılan meditasyon, büyü çalışmalarında daha olumlu sonuç alınacağını düşünüyorum. Şayet Bodrum'da site inşaatı sırasında ortaya çıkan tapınak taşlarını ve malzemelerini site inşaatına dahil eden bir firma mevcut. Hatta sitenin bulunduğu bölgenin adı Mars Mabedi. Yakın zamanda tüm bölgenin yıkılıp arkeolojik kazı alanı yapılması tartışma konusu olmuştu. Bir kazı çalışması var yakında ancak ufak çapta. Bizim evimizde bu site içerisinde bulunuyor ve bunu rahatlıkla söyleyebilirim (her ne kadar ileri seviye olmasam başlangıç seviyesi olsamda) o bölgenin enerjisi tamamen farklı. Annem reiki,meditasyon,yoga,durugörü ile uğraşmakta. O eve taşındığımızdan beri özellikle durugörü ve reiki'de belirgin bir artış mevcut. O da bunu söylüyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.