Jump to content

Tim Burton'dan " Dark Shadows "

boogee

Önerilen Mesajlar

http://i567.photobucket.com/albums/ss111/chercabula/Pics for Blogposts/December 2011/dark-shadows-tim-burton001-1.jpg

Yönetmen:

Tim Burton,

Oyuncular:

Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Eva Green, Michelle Pfeiffer, Chloe Moretz, Jackie Earle Haley, Bella Heathcote,

Vizyon Tarihi:

18 Mayıs 2012

http://static.moviefanatic.com/images/gallery/johnny-depp-in-dark-shadows_500x333.jpg

1752 yılında küçük oğlu Barnabas ile birlikte Joshua ve Naomi Collins çifti yeni bir hayata başlamak için Liverpooldan Amerika'ya taşınırlar. Ama koca bir okyanus bile aileyi rahatsız aden gizemli kabustan kaçmak için yeterli değildir. Şehirde 20 yıl geçirir.Ama köklü playboy Angelique Bouchard un kalbini kırmışlardır. Angelique Bouchard barnabası vampire çevirip mezara hapsetmiştir. İki yüzyıl sonra Barnabas mezarından yanlışlıkla serbest kalmışıtr.Ve gelişmiş 1972 dünyasında tekrardan dirilir.

Filmle ilgili Trailer yayınlanmadıgı için Johnny Depp ile olan röportajı koyuyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yönetmen Tim Burton, başını Johnny Depp, Michelle Pfeiffer ve Helena Bonham Carter’ın çektiği yıldız oyunculardan oluşan bir kadroyla kült klasik dizi “Dark Shadows/Karanlık Gölgeler”i beyaz perdeye taşıyor.

1960’ların sonunda gündüz kuşağı televizyonunun kalıplarını kıran büyük başarı kazanmış dizinin alameti farikalarıydı bunlar. Zaten büyük değişimlere sahne olmuş bir dönemde, gotik, gizem, romantizm ve melodramın eşsiz bir bileşimi olan “Dark Shadows/Karanlık Gölgeler” beyaz dizilerin statükosunu sarstı. Çok geçmeden, genç insanlar Collins ailesinin yaşadığı sürprizleri ve gizemleri izlemek için okuldan eve koşturmaya başladılar. Kaçırılan bölümleri kaydedebilecek DVD ya da video kayıt cihazlarının olmadığı bir dönemde, “Dark Shadows/Karanlık Gölgeler” sadık hayranlarından oluşan bir nesil için “televizyonla buluşma”nın tanımı hâline geldi. Onlar için bu dizi hâlâ en sevilen kültler arasında yer alıyor.

Dizinin koyu hayranlarından biri olan Tim Burton, kendine özgü hayal gücüyle birkaç kalıbı kırmış bir isim olarak şunları söylüyor: “Dizinin belirgin bir titreşimi vardı. Bir beyaz diziydi ama tuhaf, doğaüstü bir alt hikayeye sahipti”.

Barnabas Collins rolündeki Johnny Depp ise, “Vampirleri, hayaletleri ve cadılarıyla eşi benzeri yoktu, hele gündüz kuşağında kesinlikle yoktu. Bu türe her zaman çekim duydum, hatta küçücük bir çocukken bile. Dolayısıyla, ‘Dark Shadows’u yakaladığımda, gitmesine izin vermedim”.

Onlarca yıl sonra, sadece filmin başrol oyunculuğunu değil Richard D. Zanuck, Graham King, Christi Dembrowski ve David Kennedy’yle birlikte yapımcılığını da üstlendi. “Dark Shadows/Karanlık Gölgeler” aktörün sinemada kayda değer bir ortaklık kurmuş olduğu yönetmen Tim Burton’la birlikte sekizinci projesi. “Elbette, bu projeyi hayata geçirecek birini düşündüğümde akla gelen ilk isim Tim’di” diyor Depp ve ekliyor: “Projeyi geliştirmeye başladığım andan itibaren gerçekten çok hevesliydi”.

“Johnny yaptığı işe kendini her zaman yüzde yüz verir. Daha en başından bu projeye tutku beslediğini anlayabiliyordum. Hikayeyle nerelere gidebileceğimizi görmek için sabırsızlanıyordum; çok eğleneceğimizi biliyordum” diyor Burton.

Christi Dembrowski ise şunları ekliyor: “Johnny ile Tim’in ‘Dark Shadows’ için yeni bir hayat yaratacaklarını ve büyüyü kendilerine özgü şekilde geri getireceklerini biliyordum. Bence bu versiyonu bir yandan dizinin hayranlarının takdirini kazanırken bir yandan da sevdiğimiz karakterleri yepyeni bir izleyici kitlesine tanıtacak”.

Graham King ise şunları söylüyor: “Johnny bu rolü çok sahiplendi; her gün saçı ve makyajı için saatlerce koltukta oturmasında ve ortaya koyduğu performansta role kendini ne kadar verdiğini görebiliyordunuz. Barnabas oldukça acayip bazı şeyler söylüyor ve yapıyor, ama Johnny bunları sanki dünyanın en doğal şeyiymiş gibi dümdüz bir yüz ifadesiyle söylüyor ve yapıyordu. Kimse bu tür karakterleri ondan iyi canlandıramıyor”.

http://3.bp.blogspot.com/-aLIcvssTvro/T2RvfxVLxRI/AAAAAAAACis/NAUbLDjRV5U/s1600/dark-shadows.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tim Burton dediler, Johnny Depp dediler, ailecek koştuk gittik, gitmez olaydık. hatta az önce geldik filmden, hemen yazmalıyım ,3 çocuk 2 yetişkin bilete verdiğimiz paraya yazık oldu bence. çok ama çok sıkıcı bulduk ailecek. Filmde bir kaç iyi kare var onlar da fragmanda, o kadar.Sanki Tim Burton ve biriciği Helena ile can dostu Johnny akşam bir bira içmek için buluşmuşlar da hocam hadi film çekelim, konu falan belli değil ama bi başlayalım olu birşeyler diyerek yapıvermişler gibi..Johnny Depp'e çocukluğumdan beri aşık olmasam 0 verirdim bu filme ama hadi neyse yakışıklı kerata

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tim Burton dediler, Johnny Depp dediler, ailecek koştuk gittik, gitmez olaydık. hatta az önce geldik filmden, hemen yazmalıyım ,3 çocuk 2 yetişkin bilete verdiğimiz paraya yazık oldu bence. çok ama çok sıkıcı bulduk ailecek. Filmde bir kaç iyi kare var onlar da fragmanda, o kadar.Sanki Tim Burton ve biriciği Helena ile can dostu Johnny akşam bir bira içmek için buluşmuşlar da hocam hadi film çekelim, konu falan belli değil ama bi başlayalım olu birşeyler diyerek yapıvermişler gibi..Johnny Depp'e çocukluğumdan beri aşık olmasam 0 verirdim bu filme ama hadi neyse yakışıklı kerata

O kadar kötü mü, müzikleri nasıldı ya da çok parça var mıydı Sweeney gibi ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

filmi az önce bitirdim... güzeldi yani kurgu falan işleyiş.. ama daha fazlasını beklerdim, daha da ayrıntılı olabilirdi.. biraz basit bi konu üzerinde işlenmiş gibi...cadının kalbini çıkartıp vermesine bittim :D .. kurtkızda fena değildi .. işte o kurt kıza daha çok yer verebilirdi bence da bu renk katardı biraz..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...